directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 1 de maig de 2024 23:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC vol fer neteja

Molest pel vot de Maragall a favor del pacte fiscal, el partit el "convida" a reflexionar sobre el seu paper com a diputat socialista

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El PSC està molest amb el vot de l'exconseller i diputat Ernest Maragall durant el ple del pacte fiscal. El portaveu del partit, Jaume Collboni, ha explicat que la cúpula dels socialistes ha decidit aquest dilluns convidar a Maragall a "que obri una reflexió seriosa i profunda sobre el seu paper com a diputat en el grup". Serà el secretari d'Organització, Daniel Fernández, l'encarregat de parlar amb l'exconseller, i en funció "de les converses i de com vagi aquest diàleg", la direcció del PSC podria prendre mesures disciplinàries contra Maragall per haver votat amb CiU, ICV-EUiA i ERC en el ple del pacte fiscal. De moment, però, els socialistes no descarten cap mesura, tampoc l'expulsió del grup.

Comparteix
   


Etiquetes
El secretariat del PSC s'ha reunit aquest dilluns en la primera trobada que han tingut després que Ernest Maragall trenqués la disciplina del vot del grup parlamentari i votès a favor de l'Agència Tributària que proposava el Govern en el ple del pacte fiscal, ometent així l'ordre dels socialistes d'abstenir-se en aquest punt. La cúpula del partit ha discutit el cas i han decidit no prendre encara cap decisió en ferm sense parlar amb l'exconseller per intentar reconduir la situació. 

Però el primer toc d'atenció vindrà, precisament, d'aquestes converses que han de mantenir amb el diputat díscol. Així, Jaume Collboni ha explicat que serà el secretari d'Organització del PSC, Daniel Fernández, qui "s'adreci a Maragall per fer-li arribar les consideracions que s'han fet al sí del secretariat sobre el greu fet que suposa trencar la coherència de vot en el grup parlamentari". A més, ha dit que "se li demanarà que obri una reflexió seriosa i profunda sobre el seu paper com a diputat en el grup parlamentari socialista". Aquestes consideracions, a més, intentaran fer veure a Maragall que trencar aquesta disciplina de vot és especialment greu "tenint en compte la importància del pacte fiscal i com s'ha construït internament la decisió que vam prendre". 

Així doncs, a hores d'ara, la direcció del PSc encara no sap com i fins a quin punt haurà de sancionar a Maragall. "Estarà tot en funció de com vagin les coses i de les converses que es tinguin amb ell", ha dit Collbobi, que ha admès, a més, que a la cúpula del PSC "no descartem res" encara. 

I és que el propi reglament intern del PSC estableix sancions per als que trenquin la disciplina de vot del grup parlamentari, que van des de la simple multa econòmica d'uns centenars d'euros, fins a la possibilitat d'expedientar o expulsar del grup al diputat díscol. Tot i això, Collboni ha volgut fer especial èmfasi en que les intencions de la cúpula passen, prioritàriament, per reconduir la situació i no per forçar el trencament amb Maragall. "No es tracta de mesures disciplinàries, sinó de mantenir la coherència d'allò que decideixen democràticament els òrgans del partit", ha sentenciat.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
3 d'agost de 2012, 18.51 h

Llister obertes,

Permeteu-me plantejar les llistes obertes dins les candidatures, que crec que permetrien acabar amb aquesta perversió de la democràcia que és la disciplina de vot.

Els diputats del Parlament malgrat haver estat escollits en les diferents llistes no poden oblidar que seuen als escons gràcies al vot dels catalans que cada vegada han anat a votar als diferents col.legis electorals, i aquesta és la única lleialtat que els hauria de preocupar.

Tots els partits parlen de le... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Josep Albert Sigfrid fletxa Sant Cugat del Vallès
31 de juliol de 2012, 20.18 h

Els membres del PSC tenen un problema ideològic.El món ha canviat des que es fundaren com a partit però no es renovaren.Avui , els arbres-una ideologia socialista obsoleta del segle XIX -no els deixa veure el bosc.Tan imbuits estan en llur fixació que no veuen que votant com vol el PSOE perjudiquen elsciutadans catalans , les classes populars mitjanes i treballadores de Catalunya per afavorir les corresponents espanyoles.I podriem preguntar-nos..:Quin SOCIALISME es aquest..?Ho veuen vost... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Xavier fletxa Barcelona
31 de juliol de 2012, 19.31 h

El que ha de fer el PSC es fer fora els comissaris politics del PSOE com en Collboni, en Navarro, etc...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Angel fletxa Castellbisbal
31 de juliol de 2012, 18.48 h

El que està fent el PSOE de Catalunya és convidar a tots reflexionar sobre la seva democràcia interna.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Josep fletxa sant boi
31 de juliol de 2012, 12.53 h

a la delegació nord.oriental del psoe, (centralista i espanyoliste) l'hi fan nosa tot el que tingui crosta de catalá, El psc ja nonés son les sigles de "Pallassos sotmessos centralistes)


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
toni fletxa vic
31 de juliol de 2012, 10.39 h

Això que reflexioni seriosament , obviament és l'únic del Psc que ho pot fer ,els altres només són uns titelles sense cervell del psoe .
Ni després del a gran patacada a les eleccions són capaços de veure per ón van les coses ,a les proximes us votaran 4 gats .


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Rauric fletxa La Guingueta
31 de juliol de 2012, 10.20 h

La darrera causa a favor de Catalunya va ser votar en contra del corredor per la mediterrània per afavorir el corredor central espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ângel fletxa Barcelona
31 de juliol de 2012, 10.14 h

EL PSC és, des de la seva creació,, i ara más que mai, un partit amb una esquizofrenia permanent, sense personalitat própia entre la E d'España i la C de Catalunya, un partit a la deriva i sense futur....


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Rauric fletxa La Guingueta
31 de juliol de 2012, 10.08 h

L'Ernest Maragall va votar a favor del pacte fiscal. Pobrissó. Va76 tenir la debilitat de pitjar el botonet del "sí" enlloc de ficar-se el dit al nas. o de mossegar-ne l'ungla. Jo trobo admirable que gosés votar pel seu compte, però els seus coreligionaris no ho han pogut pair, sobretot per excés d'enveja. Haguessin volgut fer el mateix, però els ha faltat valor.



Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Rauric fletxa La Guingueta
31 de juliol de 2012, 10.04 h

Ara resulta que els sociates reflexionen... ¿I amb què deuen reflexionar aquesta gent? Amb la intel.ligència ben segur que no. Deu ser amb la closca, ja que no paren de flexionar-la i reflexionar-la davant l'ídol Rubalcaba... En fi, tot plegat és prou graciós i funciona molt bé com a entreacte còmic enmig de la tragèdia. On és la senyora Chacón.....ah és cert que ara no hi ha eleccions i no toca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.