directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 11:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Toni Strubell (SI): "Preocupa la desatenció de la Generalitat pel català a la Catalunya Nord"

El candidat gironí participa al final del Correllengua celebrat a Perpinyà

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Perpinyà (ACN).- El candidat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) per Girona, Toni Strubell, ha estat aquest dissabte a Perpinyà on ha participat en el final del Corellengua. Allà, ha criticat la "desatenció" de la Generalitat pel català a la Catalunya del Nord i ha reivindicat que SI és l'únic partit que es presenta a les eleccions del 25 de novembre amb un programa on es recull que el català ha de ser l'única llengua oficial del Principat -llevat de l'aranès a la Val d'Aran-, "tot i respectar els drets lingüístics dels castellanoparlants". Una delegació de SI ha donat suport al partit nord-català Unitat Catalana i s'han manifestat conjuntament per la llengua i per la unitat dels Països Catalans. 
El candidat gironí de SI, Toni Strubell, durant la manifestació a Perpinyà.
El candidat gironí de SI, Toni Strubell, durant la manifestació a Perpinyà.

Comparteix
   


Etiquetes

El candidat de SI per Girona, Toni Strubell, ha mostrat la seva preocupació per la "desatenció" de la Generalitat vers el català a la Catalunya Nord. "Per què no s'ha ajudat a evitar el tancament de la Bressola de Càldegues mentre sí s'ha renovat a personal de la Casa de la Generalitat a Perpinyà amb criteris partidistes, amb un important cost econòmic?", ha criticat el candidat.

Solidaritat de Girona ha participat al final del tradicional Correllengua que s'ha celebrat aquest dissabte a Perpinyà, on el candidat ha reinvidicat el paper del català a les escoles de la Catalunya Nord. Una delegació de SI ha donat suport al partit nordcatalà Unitat Catalana i s'han manifestat conjuntament per la llengua i per la unitat dels Països Catalans en una manifestació que ha recorregut els carrers de la població.

Strubell ha aprofitat l'estada al Rosselló i ha comparegut en roda de per explicar que "tots els catalans, tant els del Nord com els del Sud, n'estem farts que trepitgin la nostra cultura i intentin anorrear la llengua per esborrar la nostra identitat". El candidat ha recordat que a les pròximes eleccions al Parlament només Solidaritat es presenta amb un programa que inclou que el català ha de ser l'única llengua oficial del Principat -llevat de l'aranès a la Val d'Aran-, "tot i respectar els drets lingüístics dels castellanoparlants", ha dit.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Ramon fletxa Barcelona
12 de novembre de 2012, 08.53 h

Ja és trist i greu que algú amb el nom i cognom tan català com pot ser Norbert Estruch senti odi cap a la nació catalana i tingui el castellà per llengua d'expressió habitual. És una prova més del mal que el rentat de cervell espanyolista ha fet durant segles...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
escolano fletxa barcelona
11 de novembre de 2012, 22.03 h

Caram,el noi a currat el seu discurset espagnolet ,inclus te micros a can rajoi per sapiguer ,que i com va a pasar la entrevisteteta .be,el art de la nove-la es lliure i fas honra al teu gonom .Treu al cap i mira una miqueta ANALFABET CEREBRAL. Salutacions .amb carinyo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Norbert Estruch fletxa ALCAZER, Comunidad Valenciana, ESPAÑA
11 de novembre de 2012, 19.23 h

Aquí los únicos tontos contemporáneos pero con más peligro que un mono con una navaja con su absoluta inconsciencia paranoia mental, contaminados con falsedades históricas, económicas y sociales, la parte de la sociedad catalana del conglomerado del lobby NAZIonal-catalanista, que sin saberlo están haciendo un daño a Cataluña de los que hacen época. Ay, si pudieran dislumbrar un poco en esa ceguera que tienen, el mal tremendo que están haciendo a los intereses y el bien estar de los ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.