directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

#6D Aquelarre unionista, tots contra Catalunya

Son els de sempre, no en falta cap, la carcúndia espanyolista resclosida i els ultranacionalistes espanyols progres, tots units contra Catalunya.

Comentaris 40  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

La nova inquisició, ara en nom de la democràcia, es prepara per a una exhibició de força  el dia de la constitució espanyola, a Madrid i a Barcelona. Volen ensenyar al món que són demòcrates en estat pur, que ”España Somos Todos” i que la sacrosanta constitució deixa ben clara la indissoluble unitat de la nació Espanyola. Organitza la trobada la fundació per a la Defensa de la Nació Espanyola (DENAES) a Madrid i D’Espanya i Catalans, a Barcelona. Han fet un manifest signat pels de sempre i digne d’estudi, on s’afirmen coses com que “des d'un punt de vista moral, la causa de la unitat és superior a l'obsessió fragmentadora” i que el "tan esmentat dret a decidir" és "simplement una fal·làcia, a més d'un abordatge trampós del dret d'autodeterminació".
Els de sempre units contra Catalunya, però a bufetades per capitalitzar la movilització
 
D'Espanya i catalans, la plataforma que va organitzar la concentració del passat 12 d’octubre ha hagut d’emetre un comunicat per recordar que ells són els organitzadors i el caràcter no partidista de l’acte. La pancarta amb el lema 'ESPANYA SOM TOTS/ESPAÑA SOMOS TODOS’ la portaran representants dels grups i un únic representant de les formacions polítiques que s’hi adhereixin. Sembla que el PPC i Ciutadans han fet intents per capitalitzar la concentració a Barcelona.
 
El bo i millor de cada casa donant suport al manifest
 
Pel que fa als representants dels partits polítics, del sector PP hi ha Esteban González Pons, Esperanza Aguirre, Alejo Vidal Quadras, Jaime Mayor Oreja i el també eurodiputat Carlos Iturgaiz, a més de María San Gil. La direcció del PP hi dona suport. Per part del PSOE, Joaquín Leguina, l'exsecretari general del PSE Nicolás Redondo Terreros, i el extinent d'alcalde de Bilbao Teo Uriarte. Del sector progre el diputat d'UPyD Toni Cantó, Albert Rivera de Ciutadans i l'exdiputat d'IU Pablo Castellà.
 
Entre les “vedettes” intel·lectuals el peruà i Premi Nobel de Literatura, Mario Vargas Llosa, el dramaturg Albert Boadella, el catedràtic de Sociologia Amando de Miguel, la professora Gotzone Mora, el exmagistrat del Tribunal Suprem Adoldo Prego, o el catedràtic de filosofia Gustavo Bueno en formen el gruix.
 
I les entitats de sempre:  HazteOír, el sindicat Manos Limpias, associacions de víctimes del terrorisme -AVT, Voces Contra el Terrorismo i la Fundació Gregorio Ordóñez-,  i com no, el Fòrum d'Ermua, D’Espanya i Catalans, Convivència Cívica Catalana, i 12-O Moviment Cívic. I la cirereta: el funcionari de presons segrestat per ETA, José Antonio Ortega Lara.

Un manifest que recorda les diatribes de campanya de Camacho i Rivera
 
El manifest assenyala que l '"èxit dels moviments secessionistes provocaria necessàriament la fractura traumàtica d'aquesta realitat històrica –en referència a  Espanya-, i implicaria nefastes i impredictibles conseqüències per a tots els espanyols". "Per això volem manifestar el nostre suport a tots els ciutadans que, per viure en regions on han proliferat els missatges separadors, pateixen cada dia l'exclusió social del nacionalisme i corren el risc real de quedar fora d'Espanya i al marge de la Unió Europea". I recalca que el "tan esmentat dret a decidir" "no troba empara ni en el dret constitucional espanyol, ni en el dret comparat, ni en el Dret internacional ". "El que sí existeix és el dret dels espanyols a que la legalitat vigent sigui respectada, que les aspiracions polítiques i les reformes es formulin a través de les vies legals de revisió establerts, sempre que respectin els principis constitucionals de reforma, i el fonament exprés que els sosté, és a dir, la indissoluble unitat de la Nació Espanyola ".
 
 
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#40
Ll.B. fletxa Granollers
5 de desembre de 2012, 19.40 h

#36 Seria absurd considerar que Catalunya no era una identitat en el passat per que no era un regne. En canvi Aragó, les iIlles, o el Regne de València si tenen passat per que eren regnes. Erem un comptat, a on residia el rei d'aquests altres regnes.
Erem un comptat per que això es el que erem quan erem vasalls dels francs. I quan ens varem separar dels francs no varem voler provocar-los, augmentant la nostra categoria. No obstant el compte Berenguer IV de Barcelona es va casar amb Peronell... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Ll.B. fletxa Granollers
5 de desembre de 2012, 19.30 h

#31 Ho deuen fer en "la intimidad"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Albertu fletxa Miserialandia
5 de desembre de 2012, 17.35 h

Ai ai ai ai ai ai ai ... ke me tronchao tanto ke ma petao l'almorrana i e dejao lo pantalone echo eso ke lo katalane yiamai "un sanguifetge".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
5 de desembre de 2012, 16.59 h

#36 Espera k me troncho... juas juas juas...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
5 de desembre de 2012, 13.24 h

Per al 23 i per tots els que no paren de dir que Catalunya no ha sigut mai un estat o un Regne, potser no ho hem sigut mai i la veritat a mi no m'importa el mes mínim, es mes. crec que ni Méxic, ni Venezuela ni Peru ni Bolivia ni Argentina... etc etc. ho van ser mai ni un pais ni un regne però ara ho son i suposo que no cal que us recordi de qui eren aquells territoris abans de ser nacions lliures, no? o sigui que si voleu parlar d'historia parlem de tota la historia, aquestes nacions la van... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Maria fletxa BCN
5 de desembre de 2012, 02.45 h

#34 impossible, a tota la galàxia no hi ha res comparable a la porqueria d'alerta digital


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Maria Jose fletxa Barcelona
4 de desembre de 2012, 23.54 h

Direct ! cat = Alerta digital en català


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
4 de desembre de 2012, 22.56 h

#25 Ni amb el llibre d'història a la mà hi ha manera. Que s'ho miri ell, però no ho farà i si ho fa no s'ho creurà. Per a gent com ell la desgràcia més gran és haver nascut... Fa molta pena, de veritat. Ningú hauria de suportar tanta deficiència i cretinisme. Fins i tot considero una pèrdua el temps que dedico a escriure aquestes línies. Procurarè no caure-hi més. Pobre home (o succedani d'home).


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
4 de desembre de 2012, 21.38 h

https://petitions.whitehouse.gov/petition/support-people-catalonia-their-effort-decide-their-own-future/hLYHYkp1

Cal que continuem signant els que encara no ho han fet, feu-ho arribar a tothom, us imagineu que Obama rep 400.000 o 500.000 signatures???

Ja portem més de 30.000 signatures.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Antoni fletxa Pratdip
4 de desembre de 2012, 21.35 h

Em fa gràcia!! Diuen ser catalans i espanyols però, casualitats de la vida, no en sents parlar a cap en català!!
"que no nos engañen, que nos digan la verdá!!"


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.