directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Zapatero abandona el “talante” i se suma a les tesis d’Aznar

El “referèndum secessionista” pactat per CiU i ERC per a 2014 "no se celebrarà”, diu l'ex president espanyol

Comentaris 29  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

L'expresident espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha fet la primera entrevista a la televisió des que va abandonar la Moncloa en el  programa “Al Rojo Vivo”, de La Sexta, per assenyalar que el “referèndum secessionista” pactat per CiU i ERC per a 2014 "no se celebrarà”. El mateix Zapatero que va negar la crisi ha recalcat que la Constitució "impedeix l'intent de secessió de qualsevol territori" i per tant, el referèndum d'independència "no es pot celebrar". "No se celebrarà perquè la Constitució espanyola estableix molt clarament qui té la facultat de convocar un referèndum", ha sentenciat Zapatero, que ha remarcat que "hi ha coses que les comunitats autònomes, senzillament, no poden fer".
 
 



Comparteix
   


Etiquetes
Zapatero pitonis: Catalunya als llimbs i sense la simpatia de la UE

Segons la seva opinió, els promotors de la consulta coneixen molt bé que no es podrà fer, per això la pregunta és "on van i per què aquest viatge a cap lloc?". Zapatero està convençut que d'aquest serà "un viatge que tindrà retorn" i que al final s'imposarà el "diàleg" entre les forces catalanes i el Govern. A més, ha advertit com ja va fer Rajoy, que la independència de Catalunya seria "molt negativa" tant per Catalunya com per a la resta de l'Estat.  I  ha subratllat que de el futur "passa per fer una Europa molt més unida i no per desunir res" i ha alertat que, de seguir amb el procés sobiranista, Catalunya "es situaria en uns llimbs" i no obtindria "ni la més mínima simpatia "a la Unió Europea.
 
A la Constitució no hi cap la crida al dret a decidir. Doncs adéu Espanya
 

"No és la primera vegada en 30 anys que escoltem aquestes coses, al final la raó democràtica s'obre camí. Sabem que en les qüestions sobre identitat i territori la millor recepta sempre és el diàleg", ha emfatitzat, posant l'accent també que " la democràcia és molt poderosa i compta amb els mitjans suficients "per afrontar aquest tipus de situacions. "La democràcia són dos coses: el Govern elegit pel poble i el respecte a les lleis i no val l'una sense l'altra. La Constitució marca el que es pot i no es pot fer i en la Constitució no hi cap la crida dret decidir "

El referèndum en el pitjor moment per a Espanya

Zapatero ha considerat que és molt  negatiu fer aquest tipus de plantejaments secessionistes ara, en plena crisi, quan el que toca és "fer pinya" i no donar la "sensació de divisió". "És el moment més inadequat de tots perquè ens juguem la forja del caràcter d'Espanya per a les pròximes dècades. Hem de superar això amb nota alta, com en la Transició. Ara el més important és donar suport a les famílies que passen dificultats molt serioses, mantenir l'autoestima del que som capaços els espanyols. Això exigeix ​​unitat caràcter i no actituds oportunistes ", ha advertit..

El PSOE té  “absolut respecte a la legalitat" i està en desacord amb la independència
 
Zapatero ha recalcat que els seus companys catalans sempre han defensat un “absolut respecte a la legalitat" i el seu desacord amb la independència, malgrat que ara el PSC no obstaculitzarà la consulta a Catalunya,  des de Ferraz s'ha deixat clar que no comparteixen la postura del PSC sobre el referèndum. "La posició del PSOE és absolutament raonable", ha dit, Zapatero. En relació amb el pacte en defensa de la constitució entre PP, PSOE i UPyD que ha demandat l'expresident José María Aznar, Zapatero ha assenyalat que aquest compromís està en la mateixa Carta Magna "Aquest és el compromís més fort que tenim. No tinc cap dubte de que tots els que viuen a la Constitució estaran en aquest compromís ", ha comentat, abans de remarcar que la reforma de la Llei de lleis és" una via important a explorar "però que exigeix ​​un gran diàleg previ.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
Andreu fletxa Barcelona
23 de desembre de 2012, 19.17 h

Aquest és l'escolanet d'aquell paio dit Aznar...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
JRS fletxa Empordà PPCC !!*!!
23 de desembre de 2012, 08.42 h

Aquest pobre home no sap que fer de profeta és la manera més segura de caure en el més espantós dels ridículs. Diu que el referendum no es durà a terme. Si ho encerta com aquell "defenderé lo que decida el Parlament català", ja podem estar segurs de que sí, que tindrem referendum AMB TOTA SEGURETAT.

Pobre Zapatero, certament tenia un tarannà menys ofensiu que el de la majoria dels seus compatriotes. Hauria pogut "dar el pego" i semblar un autèntic demòcrata, però entre les seves n... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Josep fletxa Barcelona
22 de desembre de 2012, 21.17 h

PPSOE


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
22 de desembre de 2012, 20.04 h

Una de les poquíssimes frases del President Margall que em va agradar, és aquella de "Zapatero a tus zapatos". Hi podriem afegir aquell txa-txa-txa:

Zapatero

ké susede ?

por qué tang contento estás?

chio creo ke es consecuensia

de tu imbesilidá !!

I el zapaterooooo, bailando estáááá

el nuibo rismo del TXA - TXA - TXA ....


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Jordi fletxa CATALUNYA
22 de desembre de 2012, 16.05 h

#24 Què és pot esperar d'un gos sinó un lladruc?


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat-(República de Catalunya)
22 de desembre de 2012, 14.16 h

Jordi Cañas (C's) diu "Qué lastima" quan David Fernández (CUP) diu que hem sobreviscut a Franco. http://www.youtube.com/watch?v=xoF6iBkahrU&feature=youtu.be


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
22 de desembre de 2012, 14.10 h

#22 Quan van redactar la per a mi fastigosa carta magna (magna de què ??), van redactar-la i legislar-la per a ells, per als propis polítics vull dir. I això s'ha d'acabar. Les pensions vitalícies que tenen, compatibles amb qualsevol altre sou que reben per altres conceptes, s'ha d'aturar per sempre. És vergonyós.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
22 de desembre de 2012, 14.06 h

Gent dictatorial com aquesta es la que porta mes de 80 anys treballant contra Catalunya. Es el que hi ha.

El que no ho tingui clar, que vagi a un especialista.

Catalunya NOU ESTAT INDEPENDENT !!! Pensions vitalícies als ex-presidents vividors NO, amb elles pagarem al menys 100.000 pensions per als catalans.

Fan pudor a claveguera feixista de la edat mitjana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
22 de desembre de 2012, 14.06 h

#20 Us felicito pel documentat i assenyat comentari que heu escrit. Jo opino com Vós. Penso que no ens caldrà consulta, perquè els esdeveniments a partir d'avui s'acceleran vertiginosament. El nostre petit país patirà un ofeg constant i la gent que avui èstà patint les ignominioses i immorals retallades "Merkelianes" com Vós dieu, amb el plàcet del eixelebrat Marianito, no ho podrien pas aguantar. I si no ens volen a l'U.E., ells mateixos ens vindrana buscar. Per alguna cosa sóm la po... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat-(República de Catalunya)
22 de desembre de 2012, 13.49 h

El principi democràtic versus l'autodeterminació.

"Des del punt de vista jurídic, un nou estat necessita el reconeixement d'uns altres estats existents.[...]
Tanmateix, davant del procés contemporani de generació de nous estats que hem descrit anteriorment, la dinàmica normal per part dels estats ja existents és, senzillament, reconèixer els nous estats emergents. I la via per assolir-ho l'expressa jurídicament la sentència del Tribunal Internacional de l'Haia de l'any passat sobre ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.