directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC s'enroca en el Chaconisme

Rull (CDC) critica el líder dels socialistes de mirar més pels interessos de Carme Chacón a Madrid que pels de Catalunya

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

La posició del PSC en la votació de la declaració de sobirania ha confirmat una sospita que feia temps que s'intuïa: la chaconització del PSC. Així ho ha expressat el secretari d'Organització de CDC i diputat de CiU, Josep Rull, que ha lamentat les "desqualificacions constants" del PSC en relació al procés sobiranista engegat al Parlament i ha criticat al líder socialista Pere Navarro d'estar vetllant més per l'èxit de Carme Chacón a Madrid, que no pas pels interessos de Catalunya. "El 'chaconisme' que s'ha estès al PSC", ha dit Rull, té com a únic objectiu "no obstaculitzar el camí de Chacón per guanyar les primàries del PSOE i poder concórrer a la presidència del govern espanyol". Rull també ha destacat el paper "d'una part" dels dirigents socialistes per voler posar en valor la"tradició catalanista i el compromís històric amb la justícia i la llibertat" del PSC

Comparteix
   

El diputat de CiU ha expressat sentir-se "perplex" davant les "desqualifiacions constants" que fa el PSC envers el procés sobiranista obert a Catalunya. Rull valorava així les paraules i el discurs del primer secretari del PSC, Pere Navarro, aquest dissabte en l'obertura del Consell nacional extraordinària de la formació i on ha qualificat de "irreal, falsa i tramposa" la declaració pel dret a decidir de CiU, ERC i ICV-EUiA.

"Ens preocupa la deriva del PSC", ha dit Rull en declaracions als mitjans de comunicació des de Rubí, tot afegint de seguit que lamenta que l'única referència actual del partit dels socialistes catalans sigui la diputada del PSOE al Congrés dels diputats Carme Chacón. 

"Totes les expressions i omissions del PSC" sobre el dret a decidir tenen com a objectiu "no obstaculitzar el camí de Chacón per guanyar, primer, les primàries del PSOE i poder concórrer, després, a les eleccions per presidir el govern espanyol". "El chaconisme que s'ha estès al PSC fa que estigui més a prop del PP que de Catalunya", ha afegit amb rotunditat justificant els seus arguments amb un "no hi trobem cap altre explicació que aquesta".

Seguint d'aquest fil, el dirigent convergent ha considerat que a Pere Navarro "li interessa bastant poc el procés sobrianista i el futur polític de Catalunya" per, a canvi, abocar-se en l'èxit de Chacón. Una actitud que, segons Rull, és "erràtica" igual com ho són les declaracions dels actuals dirigents socialistes que "aparentment defensen el dret a decidir però no reconeixen la subjectivitat de Catalunya", ha afegit, cosa que segons el seu parer vol dir que "van totalment desorientats".

Rull destaca el paper dels diputats díscols del PSC

Navarro ha lamentat, finalment, que "un partit catalanista com el PSC estigui ancorat en posicions més properes del PP que no al clam del poble de Catalunya". I en aquest sentit, ha destacat el paper que està tenint "una part del PSC", en referència als diputats socialistes que van trencar la disciplina del partit en la votació al Parlament de la declaració sobiranista.

"Hi ha una part del PSC que vol seguir posant en valor la tradició catalanista i el compromís històric amb la justícia, la llibertat i la democràcia del partit que dia a dia està desmuntant Pere Navarro". No obstant tot, Rull ha insistit en què el procés sobre la celebració d'una consulta pel dret a decidir de Catalunya necessita de grans majories i ha afegit que des de CiU se seguirà treballant perquè si sumi el PSC.

Rull ha fet aquestes declaracions des del municipi vallesà de Rubí on aquest dissabte ha assistit al congrés del grup municipal. Un congrés, que segons ha explicat el dirigent de CDC, ha servit per reforçar la idea de què el procés sobiranista és indestriable de més progrés, més justícia social i més cohesió social, ha dit.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
jaume fletxa Esplugues de llobregat
4 de febrer de 2013, 08.48 h

Algu li hauria de dir a la Sra. Chacon, que per mes que s'esforçi en demostrar la seva espanyolitat i el seu anticatalanisme ,no li servira de res. Altres ja ho han intentat abans i no se n'han sortit,el Sr. Jose Borrell podia assessorarla .


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
JOSEP MARIA fletxa Barcelona
3 de febrer de 2013, 12.56 h

Els dos ja es veuen dins del govern espanyol, ella de Presidenta i ell de Ministre. No són més Judes perquè no entrenen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
mario fletxa barna
3 de febrer de 2013, 12.18 h

La chacon té una paranoia delirant pel poder, si tots sabem que un català no podrà ser mai president del gobierno, perquè collons "s'entesta aquesta testa verda" a posar- se al capdavant d'un afer que li va gros? estic segur que li diu això al pobre navarro perquè s'ho cregui i abusi del seu personal, que també està mancat de maduresa?. Tot fa pudor de ranci.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Narcs fletxa Barcelona
3 de febrer de 2013, 11.41 h

Espanya està totalment podrida, les seves institucions delegitimades, la seva economia feta un nyap...és hora de fer net, independència i regeneració democràtica, segueix sent la prioritat màxima que hauriem d'aconseguir.
Joc Polític/Militar/Econòmic GRATUÏT i sense descàrrega. Una comunitat de catalans s'ha establert a Egipte fent d'ell el nostre Estat propi! Ja sóm més de 90 jugadors!!! uneix-te a nosaltres!
eRepublik enllaç al joc: bit.ly/Joc-Online


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Pepo fletxa Terrassa
3 de febrer de 2013, 11.38 h

Roma no paga traidors!!!
Pere, aplicat la frase i sabràs que és el que t´espera.
Visca la Terra i el Poble Lliures!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Josep fletxa Baix llobregat
3 de febrer de 2013, 09.50 h

Sr. Pere , la Xacona us ha acabat de matar el poc PSC que us cadaba, ara ja tot es psoe imperial a Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Lluis C. fletxa Banyoles
3 de febrer de 2013, 00.32 h

De fet el PSC ja no existeix. No és més que una federació el PSOE, i actua en consequència...cap novetat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
2 de febrer de 2013, 23.51 h

Hortera, veste,n a l'hort a recollir escarxofes


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
2 de febrer de 2013, 23.50 h

Sempre toca cares aquesta. Aixó no es fa. Impolite! Que li toquin el seu maquillatge i veuras que passa...


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Clar i Català fletxa sigueu valents
2 de febrer de 2013, 18.10 h

El PSOE-psc i el PP són cada vegada més semblants, semblants en negar el dret a decidir dels catalans, semblants en corrupció, en centralisme en polítiques econòmiques i d'infraestructures... Per què no es presenten units a les eleccions total són casi idèntics en tot PPSOE candidatura única i així no enganyen a ningú fent veure que són molt diferents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.