directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 15:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Esports doble fletxa

Barcelona, capital mundial dels X-Games

Arriben per primer cop a Europa i és Barcelona el marc del principal esdeveniment mundial dels esports d’acció. Entre el 16 i el 19 de maig amb concursos sobre Skateboasrd, BMX, Moto y Rally.

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Els X-Games representen el desafiament de la joventut pels reptes de l’esport bé sigui amb cotxe, moto,bicicleta o monopatí en unes proves que  estan present a 200 països del món i les seves retransmissions televisives arriben a més de cent milions de families. A Barcelona es desenvoluparan activitats en cinc instal·lacions, un circuit urbà i zones comercials de Montjuïc (explanada anella olímpica, piscina olímpica municipal, palau Sant Jordi,, Estadi Olímpic,  amb concursos de 4 esports amb16 disciplines. Aquest esdeveniment s’emmarca dins la campanya de l’Ajuntament “A Barcelona l’esport és capital, Barcelona capital de l’esport”. Per la ciutat la pràctica de l’esport als diferents nivells és quasi una manera de viure, essencial per la qualitat de vida i el benestar ciutadà






Comparteix
   


Etiquetes

“A Barcelona l’esport és capital, Barcelona capital de l’esport”

A través de l’Institut Barcelona Esports (IBE) de l’Ajuntament l’activitat esportiva es desenvolupa desglossant-se  en sis grans àrees

Esport educatiu

Hi ha 14 activitats en les que participen 44.000 escolars, 90.000 infants participen en quatre programes per edats impartits per 450 clubs i El Consell Esportiu Escolar promou competicions que compten amb més de 35.000 participants.

Esports i clubs

Hi ha 67 federacions i més de 500 clubs o entitats (algunes d’elles centenàries) que promouen l’esport. Aquestes entitats són l’eix fonamental de l’estructura esportiva de la ciutat i engloba des dels centres alt rendiment als clubs de barri. Alguna d’aquestes entitats tenen una gran projecció internacional i daltres fan una important tasca com a club de barri.

Esport i ciutat de benestar

Per fomentar la pràctica esportiva a Barcelona hi ha 250 instal·lacions –un centre esportiu a menys de deu minuts de qualsevol lloc de la ciutat-;121 instal·lacions esportives municipals amb 175.000 habitants,600 espais esportius (entre ells 73 camps de futbol, 44 pavellons, 217 sales polivalents i 93 piscines)  instal·lacions olímpiques on es realitzen 170 actes amb 260.000 participants, 15 parcs amb aparells de fintness i l’aprofitament d’espais com Collserola per fer senderisme o els múltiples usos que té la muntanya de  Montjuïc, les platges o els carrils bici que en nombrosos casos s’ha convertit en un saludable mitjà de comunicació urbana).

Esport i cohesió social

La dimensió de l’esport com un element de cohesió social és una eina especialment útil pel segment de població que presenta alguna dificultat per la pràctica esportiva. Així, es desenvolupen programes dedicats a afavorir la inclusió social de la població infantil i juvenil, promocionar la pràctica de l’esport femení i es presta una especial atenció per a facilitat l’accés als espais esportius a les persones amb alguna discapacitat.
 
Esport i motor econòmic

La ciutat és seu d’importants esdeveniments esportius, però també com a seu d’imports salons especialitzat com el nàutic, el del automòbil o el de les piscines. També la medecina esportiva i els congressos que se celebren ha Barcelona tenen un gran prestigi internacional. D’altra banda les competicions esportives d’alt nivell que tenen com a marc la ciutat son un poderós atractiu pel turisme

Esport i i projecció internacional

La projecció internacional del esport català permet potenciar Barcelona com una autèntica capital mundial de l’esport. Moltes disciplines tenen Barcelona com a referència per celebrar els seus actes més importants i el calendari de competicions internacionals regulars o esporàdiques és llarg. Sense ser exhaustius i per sols esmentar els més recents, darrerament ha acollit el Mundial sub23 de Korfbarl, el mundial junior d’atletisme, els mundials de pàdel, vela o handbol, està a punt de celebrar-se el Gran Premi de Fórmula 1 d’automobilisme i el de motos, el World Race, així com els X Games i el mundial de basquet, sense oblidar la projecció internacional que tenen els partits del Barça, ni la comunió entre l’esport d’elite i el popular que any darrera any es demostra en la marató de Barcelona fins al punt d’esdevenir en una de les carreres més nombroses del món en quan a participants i prestigi.

Això fa que sovint la ciutat s’associï als valors internacionals de l’esport, una “Barcelona sempre olímpica”.

Per Maite Fandos, Tinenta d’Alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Barcelona és una capital esportiva que viu l’esport de manera activa i participativa,perquè involucra tot l’ampli teixit esportiu de la ciutat i perquè acull esdeveniments deprimera magnitud internacional com els XGames.Suposen un nou format esportiu i organitzatiu, amb nous esports urbansque ja estan arrelats a la ciutat i que ens ajuden a projectar la capitalitat i el cosmopolitisme de Barcelona.
 
INTENSA ACTIVITAT

Barcelona és una ciutat que viu constantment grans esdeveniments. Una setmana abans de la celebració dels X Games se celebrarà a Montmeló el Gran Premi de Fòrmula 1 del 10 al 12 de maig  Del 11 fins el 19, en la Fira de Mostres de Montjuïc se celebra el Saló del Automòbil mentre el dia 18 tindrà lloc la nit dels museus en el marc del Dia Internacional dels Museus.

Per acabar d’arrodonir els actes que tenen Barcelona com escenari aquest, des del dia 12 fins el 22 atracaran al port de Barcelona 53 creuers amb 147.118 passatgers
 
Segons Maite Fandos, Barcelona compta amb un Pla Estratègic de l’Esport que contempla tots els vessants de l’esport com una manera de fomentar els hàbits saludables, la promoció de valors, però també el foment d’entitats i clubs, la projecció internacional de la ciutat i de l’economia gràcies a les activitats esportives que s’hi impulsen i s’hi celebren. Els XGames demostren que Barcelona compta amb una sòlida base per acollir grans esdeveniments. Uns esdeveniments que no solament són pur espectacle, sinó que consoliden la capacitat de la ciutat per promoure i viure l’esport com una part fonamental de la seva personalitat.
 
Ciutat i Esport:

El nou Pla Estratègic integra l’esport en totes les seves dimensions i àmbits per tal d’unir esforços, ser eficients en la gestió i consolidar la capitalitat esportiva de Barcelona, en tots els seus vessants: econòmic, social i polític.
 
Gràcies a la gran xarxa d’infraestructures esportives i d’entitats, clubs i federacions amb les quals compta la nostra ciutat, Barcelona s’ha convertit en una de les capitals internacionals de l’esport. Barcelona viu l’esport com una part més de la seva raó de ser; per això és capaç d’organitzar grans esdeveniments esportius que generen grans i diversos beneficis per la ciutat, tant des de la promoció de l’esport base com des del vessant econòmic o de projecció internacional.
 
Barcelona acull anualment centenars d’esdeveniments esportius gràcies a la tradició esportiva de clubs, entitats i associacions, i a la voluntat de promocionar l’esport com un bé comú per a tota la ciutat
 
Alteracions de trànsit a Montjuïc

Amb motiu de la celebració del X Games, el Saló de l’Automòbil i el Dia Internacional dels Museus, i per garantir l’accessibilitat als diferents actes que al llarg de la setmana tenen com escenari la muntanya de Montjuïc, la circulació de vehicles privats estarà restringida. Es recomana la utilització dels transports públics per accedir als diferents actes, per la qual cosa s’ha potenciat el servei de línea 150 de bus que circularà fins les nou del vespre i a partir d’aquesta hora hi haurà un autobús llançadora que  unirà l’anella olímpica amb la plaça Espanya. També se senyalitzarà els camins per pujar a peu a l’anella olímpica, rutes que s’iniciaran en la cantonada Gran Via amb Mèxic i Avinguda Paral.lel amb al carrer Lleida.

És restringirà el trànsit a l’Avinguda de l’Estadi des de Jocs del 92 al passeig Olímpic als serveis d’emergències, transport públic, vehicles acreditats per persones de mobilitat reduïda. Tampoc podran circular motos.

La carretera de Miramar i l’avinguda Miramar s’estableix com a via d’accés en cas d’emergència.

En cas de saturació de trànsit a la plaça Espanya o aglomeració de vianants a la calçada del costat mar el transit d’entrada a la ciutat s’encarrilarà pel túnel i el lateral mar de Gran Via es desviarà a la calçada central a l’altura de Sant Germà. També estarà tallada el trànsit l’Avinguda Maria Cristina.
 
 
 
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Synera fletxa Barcelona
9 de maig de 2013, 15.26 h

Aquesta és una capital que viu l'esport! La primera de l'Estat amb diferència i de les primeres d'Europa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.