directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 03:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Quan el PSC defensava la llibertat i el dret a l’autodeterminació

El “Míting de la Llibertat” del 1976 al Palau Blaugrana, era un clam pel dret dels catalans a la nostra nacionalitat a l'ús de les nostres institucions i pel dret d'autodeterminació.

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

El “Míting de la Llibertat”, va tenir lloc el 22 de juny de 1976 al Palau Blaugrana sota el lema "guanyarem la llibertat", i va ser el primer míting socialista autoritzat després de la mort del dictador Franco. El vídeo forma part de la memòria col·lectiva i mostra l’essència de bona part del socialisme a Catalunya. En aquella trobada es va iniciar el procés constituent del Partit Socialista de Catalunya PSC - Congrés, que més tard s'uniria al PSC - Reagrupament i a la federació catalana del PSOE per acabar formant al juliol del 1978, el que ara coneixem com a PSC. L’actual direcció del PSC hauria de fer memòria i demanar-se quans dels que van ser al "Míting de la Llibertat" van ser presents al Concert per la Llibertat de dissabte passat. Qui perd els seus origens, perd la seva identitat.
 
 



Comparteix
   


Etiquetes
El Manifest Socialista de 1976 que Pere Navarro hauria de tenir present

Nosaltres treballadors, homes i dones de Catalunya, provinents dels sectors i de les tendències més diverses, aplegats sota l'objectiu comú de la lluita, la lluita indispensable pel procés de transformacions revolucionàries de la societat, la lluita per l'alliberament de tots els treballadors de Catalunya, la lluita pel dret dels catalans a la nostra nacionalitat, per l'ús de les nostres institucions de govern i pel dret d'autodeterminació de tots els pobles, la lluita perquè els treballadors aconseguim l'exercici del poder polític, la propietat col·lectiva i el control efectiu dels mitjans de producció i distribució, hem decidit d'organitzar - nos col·lectivament en un partit polític de classe, nacional, de masses i democràtic, un partit que defineixi la seva lluita socialista com la implantació d'una democràcia política, econòmica i social, basada en la realitat catalana, un partit que propugni un socialisme autogestionari, amb una coordinació i planificació democràtiques a tots els nivells: des dels llocs de treball als municipis i a les entitats comarcals, entrelligant tot el país, un partit ampli, obert a tendències socialistes plurals, un partit que, amb ple respecte a totes les creences personals, assumeixi el marxisme com a mètode d'anàlisi i de transformació de la realitat, un partit irrenunciablement democràtic, amb àmplia autonomia i capacitat de decisió i d'actuació política dels diferents sectors, fronts i nivells d'organització, un partit de democràcia directa, amb càrrecs elegibles i revocables, sense personalismes ni burocràcia, un partit que sigui un marc on tothom pugui realitzar - se lliurement, amb ple respecte a tota mena de minories, un partit que propugni una societat solidària, en la que sigui fonamental viure individualment i col·lectivament la nostra pròpia realització en tant que individus i en tant que col·lectivitat, un partit per tant, arrelat a la realitat nacional catalana, entranyablement lligat a la resta dels Països Catalans, fraternalment obert a la col·laboració entre tots els socialistes de l'Estat espanyol i decididament llançat a l'internacionalisme socialista, sense que res pugui obstaculitzar el nostre objectiu socialista, i sense que ens afebleixin les raons dogmàtiques, els sectarismes o la demagògia, un partit en el qual la necessària unitat d'un ampli front de treballadors de Catalunya, que constitueixen la gran majoria catalana ha de coexistir amb una unitat dinàmica amb els treballadors de tots els pobles, amb explícit rebuig a tota mena d'imperialisme i amb una política internacional de neutralisme actiu.

I això, a punt i en condicions d'acceptar la responsabilitat de govern, convençuts i decidits que només units vencerem!

La nostra és una resposta de lluita constant, de dinamisme encès, que recull l'opció socialista de cada localitat, de cada comarca, a través de debats i congressos parcials, que facin d'aquest partit el més fort, el més entusiasta. I que escampin per tot l'àmbit del nostre país tota la força, tota l'energia que ens ha de servir per guanyar - nos la llibertat. La nostra llibertat. La llibertat de cadascun dels homes i de les dones que són, viuen i treballen a Catalunya. La llibertat de tots com una proposta indeclinablement socialista.

Amb aquest manifest socialista, tots els col·lectius del procés iniciat fa uns anys, integrats per amplis sectors de la població assalariada, de treballadors autònoms o de pagesos, que representen els veritables interessos de tots els treballadors, donem per obert des d'aquest moment el nostre Congrés Constituent: Un Congrés que es desenvoluparà a partir dels racons més racons d'aquest nostre país, que viurà totes les vicissituds de la nostra creació i de la nostra creixença, fins a confluir a la sessió general de clausura d'aquesta experiència, única a Catalunya. Entre tots desenvoluparem els aspectes fonamentals del partit: el seu contingut polític, nacional, d'estructura organitzativa i d'aliances, en les quals la nostra total independència orgànica no es contradirà amb la necessària lluita conjunta cap a l'objectiu comú: l'alliberament total de la classe treballadora.

Companys i companyes! el Partit Socialista de Catalunya, que inicia formalment la seva vida orgànica autoorganitzant - se, mobilitzant la gent, llançant aquesta proposta socialista a tots els socialistes que vulguin contribuir al seu procés, proclama als quatre vents de Catalunya, la nostra consigna col·lectiva:

Guanyem - nos la llibertat!
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
5 de juliol de 2013, 12.32 h

NO VOTÉIS A LOS SOCIALISTOS ,SON EL BRAZO EJECUTOR EN CATALUNYA DE LAS POLITICAS FASCISTAS DEL PSOE !!!
QUE NO OS ENGAÑEN,CATALANES,VOTAD POR LA LIBERTAD Y LA INDEPENDENCIA !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
5 de juliol de 2013, 12.30 h

COMUNICADO DE LA RESISTENCIA

CUALQUIER INTENTO DE ABORTAR EL PROCESO NACIONAL CONSTITUYENTE EN CATALUNYA MEDIANTE LA REPRESION DE LA VOLUNTAD POLITICA DEL PUEBLO CATALAN O REPRESALIAS CONTRA SUS REPRESENTANTES POR PARTE DE LAS AUTORIDADES Y FUERZAS OCUPANTES ESPAÑOLAS,ESTARÁ LEGITIMANDO A LA NACION CATALANA PARA UN EVENTUAL PROCESO DE AUTODEFENSA,MEDIANTE EL CUAL LOS CIUDADANOS PROCEDAN A ENCUADRARSE EN MILICIAS Y FUERZAS DE AUTODEFENSA O UN EJERCITO POPULAR CONTRA LA AGRESION ESPAÑOLA.
EST... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
mario fletxa barna
5 de juliol de 2013, 09.33 h

Ha de ser trist pels socialistes veure aquest video, ha caigut tan baix que no se si es podrà redimir, i mira que els donen totes les oportunitats possibles.
Personalment sento vergonya aliena, però no puc fer res més.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
P.Unxó fletxa A ran d'onades, cosa que no poden fer a Castella, HUAH HUUAAHH HUUUUAAAAHHH
4 de juliol de 2013, 17.13 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
4 de juliol de 2013, 17.05 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
BBC: Cataluña, A region apart (1979) fletxa ..........................
4 de juliol de 2013, 16.39 h

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mt31tCJdsLE

El reportatge oblidat de la BBC sobre Catalunya. Extremament difícil de trobar, fins fa poc no disponible a internet.

INTERNACIONALITZEM-HO. Fem-ho córrer i que tothom ho vegi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Pepo fletxa Terrassa
4 de juliol de 2013, 13.14 h

Quina vergonya aliena fa veure alguns dels personatges del video; el que deien i el que diuen i han fet. VERGONYA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Pepo fletxa Terrassa
4 de juliol de 2013, 13.05 h

#2 Noi, és una de les millors reflexions i amb menys paraules que he vist escrites en aquest digital. Raó absoluta per en JRS.
Visca la Terra i el Poble Lliures!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Enric LL. fletxa BARCELONA
4 de juliol de 2013, 12.56 h

Aquest video el tindrien que veure els del P.S.C. d'ara. Ja se que eren altres temps, però en el fons es tractava del mateix...la llibertat...a decidir...!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
4 de juliol de 2013, 12.14 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 22
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.