directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 16:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

L’asfixia econòmica i premeditada de Catalunya, l’engany del sostre de dèficit (III)

En aquest tercer “powerpoint” elaborat per Economistes per la independència és mostra com Espanya ens aboca a la misèria combinant espoli fiscal i sostre de dèficit.

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

En aquest document que avui us presentem és la demostració palpable del cinisme del govern espanyol, però també d’una part de la classe política i social que carrega contra les retalaldes però no exigeix que s’acabi amb un espoli fiscal insuportable i no assumibles per les classes populars i mitjanes catalanes. Dir no a les retallades i callar mentre Espanya es queda bona part dels recursos dels catalans i a sobre els malbarata (Gürtel, cas ERO, AVE sense passatgers, aeroports sense avions i autovies sense cotxes) és tenir cinisme i sobretot avalar l’espoli que pateixen els catalans i catalanes des de fa molts anys. Si algú té dubtes utilitzeu aquests “powerpoint” són fàcils d’entendre i pedagògics. 



Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
Un dèficit massa elevat i continuat en el temps és insostenible i acaba abocant l’administració a la fallida

Un ajustament massa brusc és contraproduent perquè atura encara més l’activitat econòmica. El govern central reparteix al seu torn el dèficit que li autoritza la UE entre l’administració central, la seguretat social, els governs autonòmics i els ajuntaments, i en el cas espanyol ho fa a sac contra aquelles CCAA més solidaries, Catalunya, País Valencià i les Illes.

La administració central fa el 51% del total de la despesa pública; les CCAA el 36%. En canvi la administració central es concedeix un sostre de dèficit del 5,1% (81% del total), deixant només l’1,2% de dèficit (19% del total) per a les CCAA.

Per al govern central: al quedar-se més dèficit del que li correspondria, no fa els ajustos estructurals que hauria de fer (ministeris redundants, despesa en defensa, etc.).

Donat que el 75% del pressupost de la Generalitat el 2012 es dedicava a sanitat, educació i polítiques socials*...  Si s’ha de tornar a retallar s’afectarà per força el moll de l’ós de l’estat del benestar.

No totes les CCAA tenen les mateixes competències transferides, per tant no totes necessiten gastar el mateix

Per exemple, la Generalitat dedica el 7% del seu pressupost al finançament de la policia i les presons, competències que la majoria de comunitats autònomes no tenen transferides.

Hi ha CCAA que aporten diners a la resta, mentre que altres reben diners de la resta . No té sentit demanar el mateix esforç a qui a més de pagar les seves factures, ajuda a pagar les dels altres.

Tot i tenir més competències transferides que la resta, Catalunya és la Comunitat Autònoma amb menys assalariats al sector públic. Catalunya té el sector públic més eficient d’Espanya  

Extremadura va rebre aportacions d’altres comunitats per valor de gairebé el 18% del seu PIB.  Catalunya va fer transferències a altres comunitats per valor del 8,5% del seu PIB.

Si no hi hagués transferències entre territoris, Extremadura passaria a ser la comunitat amb major dèficit, mentre que Catalunya tindria superàvit pressupostari i no hauria de fer retallades

Aquest repartiment injust obliga la Generalitat a fer retallades innecessàries, més quan sense dèficit fiscal la Generalitat gaudiria de superàvit pressupostari. Donat que no hi ha cap mena de voluntat política des d’Espanya per posar remei a aquesta situació... ... la INDEPENDÈNCIA de CATALUNYA és ECONÒMICAMENT VIABLE, NECESSÀRIA i URGENT!
 
 
 
 
 
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
mario fletxa barna
20 d'agost de 2013, 10.42 h

Aquest treball incansable derls economistes hauria de tenir més ressò entre els ciutadans, i els nostres disris haurien de posar el seu GRÀ de sorra inestimable. Ja s'han publicat però caldria que de tsnt en tent es tornessin a publicar perquè la gent no oblidés, s'ha de repetir i repetir així entra al MAGÍ!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
5 de juliol de 2013, 16.36 h

Economistes per la Independència treballem per difondre els avantatges de l’estat propi en els nostres entorns professionals i personals.
Segueix-nos i col·labora amb nosaltres!
http://economistes.assemblea.cat/wp/
https://www.facebook.com/ANC.Economistes
https://twitter.com/ANC_Economistes


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jordi fletxa CATALUNYA
5 de juliol de 2013, 14.24 h

#10 Si,el nacionalisme espanyol és secularment problemàtic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
bejota fletxa bcn
5 de juliol de 2013, 14.20 h

“The Economist”.La revista británica publicó un reportaje titulado ‘La fiesta ha terminado’, donde analizaba la crisis económica española y en el que hacía alusión a los nacionalismos como parte del problema


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
mario fletxa barna
5 de juliol de 2013, 09.43 h

El més trist és que els que no hi volen veure, no veuran ni llegiran res: perquè no poden ,perquè no volen o perquè no saben o no volen saber per la seva orbesa. Només cal esperar que la MAJORIA si que volen, que poden i que saben bé els que ens convé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Sóm i serem fletxa Catalunya lliure
5 de juliol de 2013, 09.07 h

Totes aquestes gràfiques haurien d'estar publicades als mitjans de comunicació mes importants de Catalunya, difosses per les cadenes de ràdio, al telenoticies TV3, etc etc. de manera que la gent que encara dubte o els que són incrèduls, els que no saben ni coneixen, en resum, que tothom tingués accés a la informació. Mentre hi hagin veus i maniobres per "tapar" aquestes dades, no avançarem cap a Itaca !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
4 de juliol de 2013, 23.08 h

http://www.youtube.com/watch?v=Es3oRLUAIjE

After almost 300 hundred years after the violent and bloody dissolution of the Catalan Corts by Spain and France, Catalonia is still being treated as a colony by Spain. Today Catalonia have the dubious honor of maintaining the highest tax in the EU. Not only that but besides paying taxes the money never goes back to Catalonia. Spain and Spanish nationalism seem to don't understan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jordi fletxa CATALUNYA
4 de juliol de 2013, 20.55 h

#4 Ofertes de treball per a les que ets apte:https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/s403x403/1044089_598221013533127_1524875750_n.jpg


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
4 de juliol de 2013, 16.44 h

El contingut d'aquest comentari està ocult perquè ha estat considerat inapropiat pels lectors de directe!cat
Mostra'l


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
4 de juliol de 2013, 15.11 h

No, Jorgito, eso no es lo que te pido. Asi es mucho peor, al ocultarlo y destacarlo en rojo, pero con la posibilidad de mostrarlo, SOLO haces que LLAMAR MAS LA ATENCION y mas lecturas se producen. El efecto es contraproducente, mi jefe del "serbisio" me ha dicho que vamos por buen camino y que debo intensificar mis acciones y participaciones en ese digital y yo , aunque me rio mucho con vosotros, ya estoy harto. Me dan pena vuestras falsas ilusiones, vuestras esperanzas, no quiero sufrir c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.