directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:36 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

CDC situa la consulta al segon semestre de 2014

Rull creu que cal un any per "eixamplar la majoria pel dret a decidir i per l'estat propi" i no veu motius per retardar la data més enllà de l'any que ve

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

(ACN).- El secretari d'Organització de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Josep Rull, ha situat aquest dilluns la celebració de la consulta sobre el futur polític de Catalunya en "el segon semestre de 2014". El dirigent convergent ha assegurat que no veu "motius" per retardar la data més enllà del proper any i aposta per complir el pacte amb ERC, tot deixant per la segona part de l'any el dia per escollir. Segons Rull, el calendari hauria de ser aquest perquè encara cal un any més per "eixamplar la majoria pel dret a decidir i per l'estat propi". En aquest sentit, ha confiat també que al desembre la comissió parlamentària tindrà una proposta de data concreta i una pregunta per la consulta.

Comparteix
   

El calendari es mantindrà, i la data de la consulta es comença a concretar. Al menys, aquest és el criteri que aplica CDC al procés del dret a decidir i el que el seu secretari d'Organització vol fer efectiu. Josep Rull ha volgut reforçar aquest dilluns el seu convenciment que el pacte d'estabilitat parlamentària signat entre CiU i ERC es podrà complir i la consulta se celebrarà al llarg del proper any.

Tot i reiterar que, tal i com va avançar el president del grup parlamentari de CiU, Jordi Turull, els nacionalistes confien que la comissió d'estudi pel dret a decidir fixarà un dia i una pregunta per a la consulta a finals d'any, Rull ha exposat ara quines preferències té el seu partit. En aquest sentit, ha assegurat que els convergents creuen que celebrar-la durant "el segon semestre de 2014 és un element que compleix amb el nostre acord amb ERC i reforça la idea d'arribar amb tot apunt". I és que Rull ha afirmat que encara és necessari aprofundir uns mesos més "en el treball que estem fent amb la societat". "Tenim un any per fer feina. Ens correspon eixamplar aquesta majoria, és una de les prioritats bàsiques de CDC", ha dit, tot afegint que cal aquest temps per recollir més suports "pel dret a decidir i per l'estat propi, i preparar els instruments d'estat pel dia després de la consulta".

Rull ha fet aquesta apreciació en la seva valoració de la campanya 'Què està passant a Catalunya', on el convergent ha assegurat que han constatat que existeix, sobretot en zones de l'àrea metropolitana de Barcelona, "un dèficit encara significatiu de dades, sobre l'avui i el dia a dia i sobre com ens imaginem el demà, saber que és viable tot aquest procés". "Hem de donar més arguments i explicar que el procés té molt a veure amb els recursos de la gent", ha explicat Rull.

Balanç "positiu" de la campanya i preparació de la convenció

El secretari d'Organització ha donat ja per tancada la campanya, que ha costat al voltant de 2.000 euros, i que ha pogut celebrar un total de 256 actes amb 77 ponents i 22.582 assistents durant els cinc mesos que ha durat.

D'altra banda, el senador Josep Lluís Cleries ha estat l'encarregat de presentar la nova convenció nacional de CDC, que agruparà actes durant el proper mig any sota el títol 'Compromesos amb les persones'. La finalitat, segons Cleries, és aprofundir en la vessant més social de l'acció de CDC i els governs de CiU. "Ens ha tocat governar en moments de dificultat i alguna gent pot pensar que en hem allunyat de l'anima social quan en realitat aquest compromís el continuem tenint. Volem fent una sacsejada interna perquè la gent ens vegi a prop i que sàpiga que són la Convergència de sempre", ha explicat Cleries.

Aquests actes inclouran xerrades, debats i participació a la xarxa, i tot amb l'objectiu d'explicar què vol CDC "per a la Catalunya actual i per a la Catalunya que construirem".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
23 de juliol de 2013, 19.14 h



#16 ¿Socialista tuuuuuu, Luisitoooo? ¡Pero si tu has sido del PP desde siempre! Buenoooo... y eso de “español” es una VERDAD A MEDIAS, porque tu sabes muy bien que tu padre, Luis Mur el viejo, no tenia aquello que hay que tener pa hacer hijos, i que tu padre de verdad fué aquel camellero senegalés que vino a cuidar los cerdos del señorito, y que le pagaba cada noche 2€ a tu madre pa tener cama y mujer.



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
S.Curçó fletxa ((*(( PPCC ))*))
23 de juliol de 2013, 17.13 h




#17 Totalment d'acord amb tot el que dius. Al 100%

GORA EUSKAL HERRIA ASKATUTA !!! GORA ABERTZALEAK !!!

BELARRIMOTZAK INBADITZAILEAK KAMPORA !!



Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
23 de juliol de 2013, 17.05 h





#16 ¿Socialista tuuuuuu, Luisitoooo? ¡Pero si tu has sido del PP desde siempre! Buenoooo... y eso de “español” es una VERDAD A MEDIAS, porque tu sabes muy bien, como lo sabemos todos en el pueblo, que tu padre, Luis Paredes el viejo, no tenia aquello que hay que tener pa hacer hijos, que el buey de la Ramona se los pisó i destrozó ya de niño, i que tu padre de verdad fué aquel camellero mauritano que vino a cuidar los cerdos del señorito, y que le pagaba cada noche 2€ a tu ma... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
23 de juliol de 2013, 14.01 h

no he nacido en el Pais Vasco,sin embargo veo muy lógica la lucha emprendida por las naciones,como Euskal Herria,Catalunya,Galiza,Canarias,etc.,por conseguir su independencia,creo que es una fase de crecimiento de las naciones ; la fase del estado español hace mucho tiempo que debería haber quedado atrás,y llegar a un verdadero proceso de democracia permitiendo que los pueblos tengan la capacidad de elegir su futuro,más aún cuando éstos lo están pidiendo hace décadas o incluso siglos.
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Rosa fletxa Rubí
23 de juliol de 2013, 10.22 h

Sr. Rull la pregunta ha de ser molt clareta i la data no cal retardar-la tant, el primer semestre millor que el segon, el poblé ja esta preparat, no es pot allargar tant l'agonia. Será millor deixar decidir a l'ANC, que son els que van començar el procés.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
jordi fletxa bcn
23 de juliol de 2013, 10.03 h

El camí segueix.
Saber on anem i com. Cal anar contra les presses, el nerviosisme, per saber on som i que ens proposen des d'Espanya i Catalunya.

Saber que proposen els espanyols, perquè la manera com tracten els temes econòmics i les propostes que fan per a Catalunya són el reflex del que creuen que som.

http://jordicolomines.blogspot.com.es/2013/07/la-via-catalana-cap-el-dret-decidir-i.html

http://jordicolomines.blogspot.com.es/2013/05/la-proposta-espanyola-per-catalunya.html

En el pr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
23 de juliol de 2013, 09.37 h

Com sempre CiU endarrareix tan com pot el pacte CiU-ERC.
Sembla que estan absents del què li està passant a Catalunya, de l'empobriment general, de la desindustrialització a marxes forçades. Quan tinguem la independència ja haurem perdut tots els llençols. Però als de CiU els importa un rave.

Ampliar la base? Ja som majoria amplísima. A més, en les últimes enquestes sembla que hem tocat fons. Ja no augmentem. Així doncs, no cal esperar.
És més. Si hi ha noves eleccions espanyoles ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
CATALONIA New European State fletxa .......................................
22 de juliol de 2013, 20.56 h

http://www.youtube.com/watch?v=WNJM4xuTtLQ

Que tot el món ho sàpiga! CATALUNYA vol viure en LLIBERTAT

Difusió, difusió, difusió... convèncer per vèncer! Internacionalitzem vídeos en anglès com aquest per a què tot el món sàpiga que estem lluitant per la llibertat. FREEDOM FOR CATALONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
lluís fletxa solsona
22 de juliol de 2013, 20.39 h

Una part molt important de la societat catalana està donant mostres de gran coratge, determinació, fermesa i voluntat per exigir el dret de decidir el nostre futur, d'aconseguir la independència, de construir un país molt millor, en què el fruit del nostre esforç i treball repercuteixi en els nostres serveis, educació, sanitat, pensions, treball... Són els nostres polítics els que per interessos personals, polítics, per deutes, per pressions mediàtiques, econòmiques, judicials... de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Isabel fletxa Santa Eulàlia
22 de juliol de 2013, 19.54 h

#1 Moltes gràcies per posar aquestes paraules del Jutge Santiago Vidal......sencillament... SOBERBIES.
Aquest es el pensar i sentir de gairabé tots els catalàns (el meu per descomptat), i dit d'aquesta manera...educadament,... sense histerismes, i amb un respecta absolut a tothom , dona confiança i fe per continuar lluitant, li pesi a qui li pesi.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.