directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 13:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC demana al govern espanyol que deixi de vendre armes a Egipte

Els republicans presenten una iniciativa al Congrés per evitar que el govern espanyol continuï enviant armament a Egipte i que s'agreugi el conflicte

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Joan Tardà, diputat d'ERC al Congrés, ha presentat avui una proposició per instar el govern espanyol a "suspendre immediatament totes les operacions d'exportació d'armes i de material militar o de doble ús autoritzades i no realitzades amb destinació a Egipte". Segons el diputat republicà, Egipte està vivint un clima de preguerra civil, en el que ja hi ha hagut més de 800 morts degut als enfrontaments entre les forces governamentals i els opositor. Amb aquesta preposició, tement que l'armament acabi essent utilitzat també per la població i s'acabi agreujant el conflicte, el republicans demanen al govern espanyol que no participin en aquest agreujament i que l'intenti evitar deixant de vendre armes a Egipte. En aquest sentit, Tardà també ha demanat que es garanteixi el destinatari final de les exportacions d'armes a la regió per assegurar-se que no siguin derivades al conflicte Egipci.

 

Joan Tardà, diputat d'ERC al Congrés
Joan Tardà, diputat d'ERC al Congrés
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes

Des d'Esquerra Republicana es vol evitar un agreujament del conflicte Egipci, que ja ha comportat més de 800 morts i sembla que el país viu en un clima de preguerra. Per aquest motiu, el diputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha presentat una iniciativa per tal de que el govern espanyol deixi de vendre armament a Egipte.

Per altra banda, amb aquesta proposició, Tardà també insta l'executiu espanyol a “denegar, amb caràcter immediat, totes les operacions sol·licitades d'exportació d'armes i de material militar o de doble ús amb destí a Egipte", a més a més també demana que "reclami davant de totes les instàncies internacionals oportunes un embargament d'armes a Egipte" per tal d'intentar alleugerir el conflicte.

 

Tardà a volgut recordar, en l'exposició de motius de la proposició, que durant el 2012 l'estat espanyol ja va exportar a Egipte un gran nombre d'armes amb un valor de més de 50 milions d'euros. I ha assenyalat que al contrainforme de les organitzacions de la Coalició d'Armes Sota Control, en que hi participa entre d'altres Amnistia Internacional, es recomana a l'executiu estatal que doni més informació sobre el tipus de productes, quantitats i usuari a qui els envien. Ja que el govern espanyol només dona a conèixer el valor de l'armament enviat, però no a qui se l'envia ni perquè serà utilitzat.


 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
PereelDigne fletxa Granollers
22 d'agost de 2013, 20.20 h

#1 Com es poden dir tantes ximpleries en tant poques paraules.

La proposta de Tardà i d'ERC és molt correcte i se li hauria de fer cas però ja sabem que el govern espanyol no ho acceptarà perquè li importen més els calers que ingressen que les messacres que aquestes armes fan a Egipte. És basicament per això que donen suport als militars i no per la seva aposta pel laïcisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
22 d'agost de 2013, 12.23 h

#16 Cigronet, jo entenc que a molts us pugui crear una tensió que us costa suportar, que els tarats franquistes vinguin aquí a insultar-nos, però has de pensar que les paraules no maten ni fereixen, i que si els censuressin perdriem una prova indiscutible de la mala voluntat dels espanyols devers Catalunya. D'altra banda, també és molt desrepresor poder-los insultar nosaltres a ells i demostrar-los que també per aquesta via dels insults els guanyem, perquè som més imaginatius que ells.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Gerard fletxa Bcn
22 d'agost de 2013, 12.17 h

#17 Tu ets un pobre boig paranoic. Vens a un forum que no està fet per als franquistes com tu, ens insultes, i dius que us insultem. Tu a més de tarat ets un acomplexat de la òstia, pateixes mania persecutòria, estás com una regadora. Nosaltres no t'insultem, et DESCRIBIM.

I si no vols pols, no vagis a l'era.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Nom(bre) fletxa Població(n)
22 d'agost de 2013, 11.41 h

#18 Y TÚ COMO EL SUBNORMAL EN NÓMINA PRINGAOOOO!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
22 d'agost de 2013, 11.31 h

#17 Tu solo estás aquí como bufon de tercera,paleto cuidagorrinos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Nom(bre) fletxa Població(n)
22 d'agost de 2013, 10.32 h

#16 Cuando quiera hablamos en tono moderado... pero no será en este panfleto fascistoide mientras se siga insultando a los ciudadanos del resto de España impunemente. Ya estamos algunos por aquí para contestar debídamente y si esto se convierte en una batalla campal de insultos y menosprecios yo lo siento... pero es lo que hay.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
22 d'agost de 2013, 10.29 h

#10 Després de quasi un any en que vaig donar-me de baixa d'aquest diari, precisament per la raó que Vostè apunta, avui és la primera vegada que participo al seu fòrum. Veig que la cosa continua igual, els "torpèdes" carregats de càrrega feixista, continuen pul·lulant amb els insults, menyspreu i absoluta falta de respecte, perquè, ai pobres espanyols, ni capacitat intel·lectual tenen per a poder debatre. Són gentussa a qui només els va l'incivisma i les guerres. Ja mai més tornar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
22 d'agost de 2013, 10.12 h

#14 Arriba paleto aldeano cuidagorrinos,el estiércol no se quita solo!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Nom(bre) fletxa Població(n)
22 d'agost de 2013, 00.58 h

#13 buenas noches PRINGAO! jejejejejejeeeeeee


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
22 d'agost de 2013, 00.15 h

#5 "Nom(bre) Població(n)"Aun no te lo han rellenado en el hospicio dela Hurdes?Obivamos la columna de "nombre del padre"supongo,y no por falta de candidatos,sinó por vergüenza de los mismos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.