directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 16:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC: l'objectiu dels catalans no és modificar la Constitució sinó fer la consulta

Marta Rovira avança que si PP i PSOE posen traves al procés caldrà fer "tot el possible" perquè tiri endavant

Comentaris 31  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

(ACN).- La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha assegurat que l'objectiu dels catalans no és el de "modificar la Constitució Espanyola" sinó el de decidir el futur del país amb la consulta. Rovira ha reclamat recentrar el debat sobre el procés sobiranista i ha instat tant el govern espanyol com el principal partit a l'oposició, el PSOE, a respondre si permetran que se celebri el referèndum sobiranista. Per a ERC, el dibuix polític sorgit a les últimes eleccions al Parlament avala que la consulta es faci, i Rovira ja adverteix l'Estat que, si hi posa traves, caldrà que Catalunya, "des de les institucions públiques del país", faci tot el que pugui perquè la consulta se celebri "el més aviat possible". 


Comparteix
   


Etiquetes

Per als republicans, parlar de la reforma de la Constitució ara per ara no té cabuda dins el procés sobiranista. ERC assegura que, d'entrada, allò que cal és que tant el govern estatal com el PSOE deixin clar si permetran o no que Catalunya celebri la consulta.

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, s'ha encarregat de respondre el cop de porta que aquest mateix dissabte ha donat Mariano Rajoy a una possible reforma de la llei marc espanyola. El president del govern estatal ja ha deixat clar que els articles 1 i 2 són irreformables, i ha tornat a apel·lar a la unitat de l'Estat, assegurant que no s'han de posar "duanes als sentiments que ens uneixen des de fa segles".

Des de Perpinyà, on ha assistit a la Via del Nord, Marta Rovira no només ha replicat Rajoy, sinó també les postures del PSOE. "Em sembla que la reacció a uns i altres és la mateixa; crec que puc representar la majoria dels ciutadans de Catalunya si dic que els catalans no volem modificar la Constitució Espanyola, sinó votar i decidir el nostre futur polític i col·lectiu", ha assegurat la secretària general d'ERC.

Rovira, així, ha reclamat recentrar el debat i ha instat tant PP com PSOE a dir obertament si permetran que Catalunya celebri el referèndum sobiranista. Per a la secretària general, l'arc parlamentari que van deixar les eleccions del novembre del 2012 deixa clar que Catalunya aposta per la consulta. "I per tant, allò que volem és que ens responguin si podem o no votar", ha subratllat.

Marta Rovira també ha avançat que si la resposta és negativa, Catalunya no es quedarà de braços creuats. "Haurem de fer tot el que estigui a les nostres mans, des de les institucions públiques del país, perquè els catalans puguin decidir el seu futur polític tan aviat com sigui possible", ha conclòs la secretària general d'ERC.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#31
JORDI fletxa GRANOLLERS
11 de novembre de 2013, 13.16 h

#30 RESISTENCIA: Com, qui, quan i de quina manera passareu els avisos?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
11 de novembre de 2013, 12.50 h

fem des de la Resistència Antiespañola una CRIDA a totes les persones i organitzacions que es consideren respectuoses amb els drets inalienables de les nacions i pobles a lluitar per la seva llibertat i per la independència,p llaura que acudeixin a les diverses manifestacions antifeixistes i contra el poder opressor de l'estat espanyol. Des de la nostra organització ,considerem que no podem romandre callats davant la dictadura espanyola del psoe-pp,que s'alternen al govern per seguir sempre... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
10 de novembre de 2013, 16.40 h

#27 Et molesta que una dona agafi les regnes?ara ja sabem que a la feina et mana una dona...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28

Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
bejota fletxa Barcelona
10 de novembre de 2013, 14.15 h

ROVIRA , FERRUSOLA ,LA MONJA BENEDIVCTINA ,RAHOLA ,LA DE ÒMNIUM CULTURAL,ETC :EL MATRIARCAT CATALÁ BEN ENFEINAT.QUE'NS AGAFIN CONFESSATS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Ermessenda de Solsona fletxa Sant Llorenç de Morunys
10 de novembre de 2013, 13.54 h

#1
Vull polemitzar amb vostè, però si pot ser sense insults ni menyspreus.
Vostè s´ha parat per un moment a pensar tot el que ha escrit?
Realment creu que si hi hagués un consens internacional que donés per bò el resultat d´una consulta feta a Catalunya, la cual indiqués que aquesta passa a ser un estat amb tots els ets i uts, tot això que esmenta de les propietats de l´estado español a territori català haurien de rebre el tracte que vostè descriu?
Una altra qüestió. Vostè co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
JO SIMPLEMENT fletxa CATALUNYA
10 de novembre de 2013, 12.20 h

Rajoy diu que no podem trencar amb els nostres sentiments de fa sigles....serà cinic i cara dura, sap que aquests sentiments només són d'odi, jo cada dia ens hi tinc més...el temps se'm fa etern esperan el dia de la nostra alliberació..que et quedi clar Rajoy votarem si o si...xoriços,malfactors...tan de bo desapareiseu del mapa, sou el cancer del món.

VISCA CATALUNYA LLIURE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
10 de novembre de 2013, 12.09 h

#23Narciso Pujol,Alejandro Pefarré,Rosario Palau,Aureli,Mara Busquets,Sea storm,Aragoneses,bejota,ramon sardà,roberto moliner,pere colom,lorenzo bach,vicente berenguer, pedro solsona pique,santi de mataró,oscar crusats,paquita torres,joel de vinaroz,roser fort,pere puig,josep maria capdevila i d'altres noms falsos per a un projecte de poca-cosa,tu no pots donar lliçons ni de com controlar els esfinters.Passa-ho


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
10 de novembre de 2013, 12.01 h

#3 Que quieres decir que ella con más motivo tendría que apropiarse de los catalanes?. Has pensado bien lo que has escrito, inepto?. Qué quieres decir con que ella tiene más derecho a apropiarse de los catalanes?. Ufff, no falla, es el mundo al revés, ya hasta se creen sus propias mentiras. Es alucinante haberte despachado así y quedarte tan tranquilo. Perdéis la razón nada más abriendo la boca. Aquí no hay españolistas, aquí hay españoles catalanes y catalanistas independentistas.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
10 de novembre de 2013, 12.00 h

#20 Narciso Pujol,Alejandro Pefarré,Rosario Palau,Aureli,Mara Busquets,Sea storm,Aragoneses,bejota,ramon sardà,roberto moliner,pere colom,lorenzo bach,vicente berenguer, pedro solsona pique,santi de mataró,oscar crusats,paquita torres,joel de vinaroz,roser fort,pere puig,josep maria capdevila i d'altres noms falsos per a un projecte de poca-cosa,tu no pots donar lliçons ni de com controlar els esfinters.Passa-ho


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.