directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 03:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Els catalans residents a la resta de l'Estat no podran votar el 9-N

El Govern i la majoria de grups parlamentaris descarten aquesta idea i no s'incorporarà a la llei de consultes. El registre de població de l'Idescat serà el cens que es farà servir per al 9-N

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- Els catalans que resideixen a la resta de l'Estat no podran participar en la consulta que el Govern ha anunciat que convocarà el proper 9 de novembre. L'executiu català i la ponència que està redactant la llei de consultes al Parlament han descartat aquesta possibilitat al·legant les dificultats jurídiques i logístiques per fer-ho possible. El registre de població, que disposa l'Idescat, serà el cens que es farà servir per al 9-N i per a qualsevol altra consulta no referendària. Hi estaran incloses totes les persones majors de 16 anys que tinguin nacionalitat espanyola i també els estrangers europeus i extracomunitaris que compleixin una sèrie de requisits per demostrar l'arrelament. 

Comparteix
   


Etiquetes
En el punt de l'arrelament encara no hi ha un acord tancat i s'esperarà a la última reunió de la ponència, divendres 11 de juliol, per tancar definitivament el tema. El desacord actual consisteix en els diferents requisits que reclamen els grups parlamentaris per permetre la participació d'aquells residents a Catalunya que no tenen nacionalitat espanyola.
El decret de convocatòria a finals de setembre o principis d’octubre
Per a la darrera reunió també ha quedat pendent la determinació del nombre de dies que haurà de passar entre la signatura del decret de convocatòria i la jornada de votacions. En el cas del 9-N, per exemple, el president de la Generalitat haurà de signar el decret de convocatòria en el termini previ que li fixi la llei de consultes, previsiblement a finals de setembre o principis d'octubre. 
 
Campanya electoral des del primer dia i sense jornada de reflexió
 
La campanya electoral de les consultes no referendàries començarà el dia després de la publicació del decret de convocatòria. És a dir, s'eliminen els quinze dies formals en què es demana el vot en un procés electoral o en la votació d'un referèndum. Aquest divendres els ponents de la llei de consultes han pactat, a més, que no existeixi la jornada de reflexió. Així doncs, la campanya electoral s'iniciarà el primer dia després de la convocatòria i s'acabarà a les 00.00h del dia de votacions.
 
Sistemes de votació
 
També han quedat fixat els sistemes de votació que es faran servir. El mètode presencial estarà contemplat en tots els casos i la resta seran optatius. Es preveu dins d'aquest grup optatiu el vot per correu, el vot electrònic i també el vot per dipòsit. Aquest últim preveu que una persona pugui dipositar el seu vot en un funcionari o servidor públic de la Generalitat o de l'administració que convoqui la consulta dies abans de la jornada de votació. 
 
 
Aprovació definitiva al setembre
 
El proper 11 de juliol la ponència de la llei de consultes es reunirà previsiblement per última vegada. Ho farà immediatament després que el Ple monogràfic sobre agricultura hagi acabat. Un cop tancat el dictamen de la ponència, s'enviarà a la Comissió d'Afers Institucionals (CAI) i allà es votarà el text definitiu i les esmenes que hagin presentat els diferents grups parlamentaris. CiU i ERC coincideixen pràcticament en la totalitat del text, mentre que ICV-EUiA, CUP i PSC tenen algunes reserves. El PPC votarà en contra perquè, tot i que pugui arribar a ser una llei interessant per fomentar la participació ciutadana, serà la que farà servir el Govern per convocar la consulta del 9-N. C's ni tan sols ha participat en les reunions de la ponència pel mateix motiu.
 
La votació a la CAI es farà el 16 de juliol i la proposició de llei resultant encara haurà de superar un tràmit més abans de ser debatuda pel Ple del Parlament. Tots els grups pretenen demanar el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries perquè determini la seva adequació a l'Estatut i a la Constitució. Previsiblement l'informe del Consell de Garanties arribarà a finals d'agost o a principis de setembre i, a partir d'aquí es tornarà a obrir un període perquè els grups puguin fer retocs a la llei. A finals de setembre -després del Debat de Política General- o, com a molt tard, a principis d'octubre la llei estarà llesta per superar l'última etapa abans de ser publicada pel Butlletí Oficial del Parlament: la votació a l'hemicicle.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
Sara fletxa Madrid
28 de setembre de 2014, 12.35 h

Per raons de feina hem tingut que anar a Madrid.Tenim la casa a Barcelona i NO PODEM votar?? Quina decepcio!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
7 de juliol de 2014, 09.38 h

Qui pot votar el 9N.
Suposso que tindran el seny i encenrt en donar solució a: qui pot votar el 9N?. El que no pot ser, es que els catalans no puguin votor el 9N, resideixin a Catalunya, a la Peninsula o a la resta del mon., Ni els hi ho hem d'impedir, ni els hi hem de possar entrebancs com en les darreres "legislatives". Nomes faltaria que, organitzant-ho nosaltres, en restessin exclosos. per burocràcia. Tothom que vulgui i hi tingui dret (català d'origen/naixement i/o català per veinatg... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
6 de juliol de 2014, 17.31 h

#6 escolta noia,perque no vas a cagar a la via.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
5 de juliol de 2014, 23.37 h

Segur que tens raó quan dius que no hi aniràs tu, pero pensa que hi faran cua per a votar més de 6.000.000 de persones. Tu mateixa pots fer el que et roti, però de ben poc ens influenciaràs. Com si vopls pujar a l´Everest amb tanga... XD XD


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Dolores Lletjós fletxa Vich, España
5 de juliol de 2014, 22.09 h

Los catalanes residentes en cualquier parte de España, de su país, y los residentes en su propia región, Cataluña, no van a votar nada que no tenga ninguna validez o nada antidemocrático, ilegal y fuera de todo orden constitucional y del cumplimiento civilizado de la ley de una sociedad normal democrática.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
5 de juliol de 2014, 11.07 h

-de més de setze anys. No 'majors'
-a primers de setembre. No 'principis'


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
INDULTOS MARIANO, RAJOY DE BARCENAS!!! fletxa Bejota, amb un 30% SEREM INDEPENDENTS, espanyol residual, votant de Ciudadanos-PP-PSC-FRANCO!!!!
4 de juliol de 2014, 21.14 h

Bejtoa, un franqusita no reciclat ni jutjat; la democracia, el que te un vot més guanya, o sigui , que tranquil, que si no portes la metralleta tu i els teus criminals espanyols, el 9 de novembre INDEPENDENTS I LLIURES D'ESPANYOLS tronats com tu, FEIXISTA!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
BEJOTA fletxa BCN
4 de juliol de 2014, 20.43 h

Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentistes més", sosté.

.ICV ,No ÉS INDEPENDENTISTA,AL MENYS ELS VOTANS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Aragoneses Orientales que hablais en LAPAO, (seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA SU MAJESTAD FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todo los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
4 de juliol de 2014, 20.36 h

La ANC ha filtrado un nuevo informe en el planean celebrar la independencia de la region catalana con unas maniobras navales conjuntas de la Armada Andorrana y la Força Naval Catalana en las Illes Medes.

En la mismas participarian por parte de la Republica Catalana el portaviones Pujolet, el acorazado MaSS y las fragatas Butifarra y Barretina.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
4 de juliol de 2014, 17.22 h

http://clistenes.files.wordpress.com/2010/04/sacro-imperio-romano-germano1.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=LxL04cOxuoU


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.