directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 08:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Esports doble fletxa

Encarreguen a TV3 la transmissió en 3D de la final de la Champions

La televisió catalana és pionera en emissions regulars en tres dimensions · Només podran gaudir-ne aquells amb televisors adaptats

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'excel·lència tecnològica de TV3 ha estat recompensada amb l'encàrrec de la UEFA per enregistrar i distribuir per primera vegada a la història la senyal d'una final de la Champions en tres dimensions. La televisió pública catalana instal·larà al Santiago Bernabéu 34 càmeres, 13 de les quals seran per l'emissió en 3D, que s'emetrà pel canal d'alta definició i podran gaudir-ne aquells amb aparells de televisió amb la nova tecnologia 3D. L'honor d'haver estat l'emissora escollida pel màxim organisme europeu coincideix amb l'inici de les emissions continuades en 3D pel canal TV3HD, ja que cada dissabte Televisió de Catalunya emet un capítol de la sèrie 'Pirineus des de l'aire' en tres dimensions.
càmera tv3
Comparteix
   


Etiquetes
Producció de la final de la Champions en 3D per tot el món

Per primer vegada al món, es farà una emissió en 3D de la final de la Champions League, i TV3 ha estat encarregada per la UEFA per produir i distribuir internacionalment el senyal de la final de la Champions entre el Bayern de Munic i l'Inter de Milà que es jugarà el 22 de maig al Santiago Bernabéu. El senyal no serà només produït en 2D, sinó també en 3D, i es distribuirà arreu del món.

Per a la realització del partit de la final de la Champions, TV3 instal·larà a l'estadi Santiago Bernabéu un total de 34 posicions de càmera, de les quals 13 ho seran per al format en 3D, incloses dues càmeres aèries: una webcam instal·lada en un helicòpter, i una altra, l'Spidercam, que es mou per tot el terreny de joc. Aquesta realització en 3D de TV3 anirà a càrrec de Paulí Subirà i d'Àngel Muñoz, i l'aportació tecnològica la farà l'empresa belga Out Side Broadcast.

Emissions continuades en estereoscòpic

L'inici de les emissions continuades en 3D, els dissabtes a les 18, ha correspost a la sèrie 'Els Pirineus des de l'aire'. La producció s'emet setmanalment en format estereoscòpic, i recorrerà la zona pirinenca per mostrar una perspectiva que l'espectador no tindria possibilitat de veure mai.

'Els Pirineus des de l'aire' va ser gravada en alta definició, i a través del sistema Cineflex, únic a Europa. La seva qualitat d'imatge, les característiques dels llocs enregistrats (les perspectives vistoses de les muntanyes dels Pirineus) i els recursos tècnics emprats (HD, helicòpters) garanteixen l'espectacularitat de les imatges quan s'ofereixin en 3D.

Conversió a 3D de programes ja enregistrats

Aquesta iniciativa continuarà amb les emissions en 3D d'altres sèries de característiques semblants, com ara, 'L'Ebre, camins d'aigua', 'Aràbia'", una travessia per la península aràbiga, amb el desert mes inhòspit del món, 'Paisatges de Catalunya' o les imatges més espectaculars d''El paisatge favorit de Catalunya'. Aquestes sèries, no rodades inicialment en 3D, han estat convertides pels departaments tècnics i d'imatge de TVC a aquest format, amb resultats espectaculars i de gran qualitat.

Altres emissions que s'oferiran en format estereoscòpic seran produccions fetes originalment en 3D, com l'obra teatral 'Llits', la pel·lícula 'Somnis' o la producció de Jordi Llompart 'Viatge màgic a l'Àfrica', estrenada fa poc.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.