directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Iceta ofereix al @govern una Catalunya submisa a Espanya

El “nou PSC” vol pactar una consulta amb Espanya davant el fracàs del 9N i li garanteix al Govern ple suport si és desfà d’ERC

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Barcelona (ACN).- El PSC s'ofereix al Govern per buscar un acord que permeti una nova consulta si, finalment, el 9-N fracassa. Així ho ha explicat el primer secretari, Miquel Iceta, en una entrevista a l'ACN. Segons Iceta, "abans que acabi setembre" el 9-N estarà suspès pel TC, i aleshores Artur Mas "haurà de decidir" si opta per "l'estratègia d'ERC que se situa fora de l'estat de dret" o buscar el pacte amb l'Estat per fer una consulta. Així, Iceta diu que si trenca amb ERC, Mas "podrà comptar amb nosaltres per a un nou acord" lligat a una consulta "legal i acordada". I és que el líder del PSC creu que votar sense l'aval del TC "posaria en risc l'autogovern" i confia que Mas "no farà res fora de l'estat de dret".
Iceta entrevistat per l'ACN
Iceta entrevistat per l'ACN
© @acn

Comparteix
   


Etiquetes
Iceta, un dels autors intel·lectuals del tripartit vol que CiU s’aparti dels republicans

El debat sobre la viabilitat de la consulta del 9 de novembre amb una possible suspensió de la convocatòria per part del Tribunal Constitucional (TC) ha fet que l'actualitat política giri, de nou, al voltant del que passarà a la tardor i, si no es pot votar, també després. Al PSC, el seu primer secretari té molt clar que la consulta quedarà aviat invalidada i no es podrà celebrar, però Iceta assegura que la via del referèndum "legal i acordat amb l'Estat" que els socialistes han vingut defensant és l'única via.

Iceta vol negociar una consulta amb Rajoy i Sánchez que no la volen de cap de les maneres

És per això que el líder socialista ofereix el seu suport al Govern, a Artur Mas i a CiU per iniciar aquest nou camí si el 9 de novembre fracassa i els catalans no poden votar. Això sí, els socialistes només podrien entrar en escena si ERC no "marca" el ritme dels esdeveniments a seguir per l'executiu. "El president Mas haurà de decidir si segueix o no l'estratègia marcada per ERC, que tard o d'hora se situa fora de l'estat de dret perquè considera que pot fer una consulta encara que no sigui legal i acordada. Per nosaltres no és acceptable, ni bo, ni convenient. I haurà de ser ell qui triï si vol seguir lligat a una estratègia que porta al trencament o intentar un nou acord", ha dit Iceta, que ha conclòs que "per un nou acord, amb nosaltres podrà comptar".

Amb Iceta torna la vella política, la mateixa que els ha portat a ser avui un partit residual condemnat a barallar-se amb Ciudadanos

I és que el primer secretari del PSC no tanca portes a cap acord possible amb el Govern de la Generalitat. "Per buscar un nou acord entre Catalunya i la resta d'Espanya, per treballar i buscar una consulta legal i acordada, sempre es podrà comptar amb el PSC. Des del primer dia", afirma rotund. Miquel Iceta, a més, ha volgut remarcar que en aquest debat sobre el 9-N i en el que es pugui suscitar després si finalment no es vota, el PSC "estarà al costat dels que defensin que la consulta ha de ser legal i acordada, i que si no és així no se celebrarà". "Per tant, amb nosaltres es pot comptar per buscar aquest marc", ha conclòs.

Iceta s’excita amb els republicans, d’anar al llit amb ells a foragitar-los de qualsevol lloc

Les fórmules per arribar a un acord amb CiU si trenca amb ERC fruit de no voler treure les urnes sense l'aval de l'Estat són, per a Iceta, diverses, i ni tan sols es limiten a la consulta, sinó que obre la porta a anar més enllà. "Per fer coses amb les que estem d'acord, es pot comptar amb nosaltres, dins o fora del Govern, amb les formules que faci falta", ha sentenciat, tot alertant, però, que "no ens correspon a nosaltres prendre aquesta iniciativa".

Vaticina una suspensió del 9-N abans d'octubre

Miquel Iceta s'ha mostrat també sorprès perquè alguns partits estiguin plantejant la possibilitat d'allargar el debat sobre si se celebrarà o no la consulta fins el 9 de novembre. Segons el socialista, el 9-N té data de caducitat i no arriba al mes d'octubre. "Si els plans del Govern s'acompleixen i la llei de consultes s'aprova abans d'acabar setembre, la convocatòria es produiria abans d'acabar setembre també. I si la pregunta és la que han acordat, abans d'acabar setembre estarà suspesa. No caldrà esperar a novembre", ha vaticinat el primer secretari.

Iceta vol una Catalunya submisa i això ja no ho vol la majoria dels catalans

És en aquest moment, quan l'alt tribunal prengui aquesta mesura cautelar quan "el Govern haurà de dir que accepta la resolució, com no pot ser d'altra amanera, o si s'embranca pel camí que sembla voler ERC i que se situa fora de la legalitat".
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
MariaRosa CAT fletxa Barcelona
17 d'agost de 2014, 12.57 h

Ho sentim molt, per la quantitat de vegades que havíem votat al PSC en el passat, però a aquest pas ....
Quan el nostre PAÍS sigui independent d'EspaÑa, si el PSC no torna ràpidament a fer honor a la "C" que encara porta al seu nom, esdevindrà un "partidet" residual amb poca influència al projecte de futur de Catalunya !!!
Va, home, va .... Recordeu d'una punyetera vegada les vostres arrels !!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
jaume fletxa Barcelona
16 d'agost de 2014, 12.40 h

ICETA, LA MÒMIA RECICLADA

No tenen res a fer. Aquest Iceta tonto no n'és; és el clàssic paio de l'aparell que després d'arrosegar la seva panxa i la seva calva durant 30 anys, els errors dels altres (Maragall, Montilla, Navarro) li han obert inesperaament la porta per manar. I es coherentt amb el que sempre ha defensat el PSC i el PSOE: l'España federal; just el contrari del que sempre havia volgut Catalunya (singularitat i una mena de confederació) i que els burros dels constitucionali... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
estiracabells fletxa castellar del valles
16 d'agost de 2014, 12.14 h

Qui hi queda en aquest partit, CUATRE RENEGATS. Aquest Iceta junt amb corbatcho, zaragoza, balmon, chacon, son el que realment manen a cal Pscsoe, els que es sentían Catalans ja no hi son. Tinger que soportat i pagar aquesta gentuza m'indigna, els tenim que començar a posar a la llista perque pugin fer el viatge a les seves arrells mentals.
Visca els Catalans que ho volen esser.II*II


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
joanmarti fletxa villaconejos
16 d'agost de 2014, 10.12 h

Sr Iceta, si no podem votar el 9N no sera perque no vulguem, sera perque no ens han deixat antidemocraticament, molt com voste estaran contens pero mai seran uns democrates, seran uns venuns a espanya, altrement dit botiflers. Lluitarem per ser LLiures, et fa por aqueta paraula?? Fotet


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Moles de Robinson fletxa Les Ardennes
16 d'agost de 2014, 10.07 h

poden ensenyar ja d'una vegada quin és el dossier vergonyós ens mans del poder què tanta por fa a l'Iceta per tenir que fer aquest lamentable i trsit paperot?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Emili fletxa Terrassa
16 d'agost de 2014, 09.50 h

Aquest Iceta que es creu millor que en Junqueras? ? ? ? doncs . . . .Apa que NO LI FALTA RES ! ! ! ! PERÒ LI SOBRA MOLT ! ! ! !. Si ha de treballar pel psoe que vagi directament a madriz.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Internacionalitzem i Guanyem fletxa .......................................
15 d'agost de 2014, 22.37 h

https://www.youtube.com/watch?v=Dfzd1aw7Rlc

Why Catalonia wants to be independent from Spain? Per què Catalunya vol independitzar-se d´espanya? Expliquem-nos al món i Guanyem el suport de l´opinió pública internacional. De nosaltres dep÷en que Catalunya se salvi o desaparegui per sempre com a poble.

SOLS EL POBLE SALVA AL POBLE Sí i Sí


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Claudia. fletxa Barcelona
15 d'agost de 2014, 16.44 h

#8 Ja no ens importa qui representi el PSC. Navarro el va acabar d'enfonsar i deixar clar què se'n pot esperar. Ja no compten ni ningú s'hi fixa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
APAÑAMELAPELA fletxa Rep.Cat. II*II
15 d'agost de 2014, 16.28 h



Han tret al Navarro,pobret a Terrassa quasi el violen a la porta de L'Essglesia i ara
han possat la gosseta de la Iceta(que em perdonin els gossos)mes dòcil i obedient
als designis del PSOE. La mes descarriada del PSC,30 anys al partit,que trist que
malmetin al PSC d'aquesta manera,el millor llepaculs que podria triar el PSOE,mai
millor dit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Estoy Sumado (Mensajes Para Los Restados) fletxa Vallès Occidental -nos vamos acercando-
15 d'agost de 2014, 15.47 h

Pues claro que puede vaticinar la suspensión de la consulta, faltaría más, si con él al frente de los socialistas en Catalunya, su partido el PSOE, pactará con el PP, que el TC suspenda nuestra consulta. Pero eso no puede quedar ahí, porque después deberá dar explicaciones, cuando el Gobierno de España, intervenga la Generalitat. A ver si en ese momento tiene también argumentos para justificar lo que pueda suceder. Desde luego es inadmisible que puedan seguir haciendo el juego a quien... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.