directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC promet “persistència” cara el 9-N

Rovira respon a la propsta de coalició antisobiranista de Cospedal que "aquí no s'han convocat eleccions sinó una consulta"

Comentaris 12  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

 (ACN).- La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha respost a la proposta de la secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, de crear una gran coalició contra el sobiranisme integrada per PP, C's, UPyD, PSC i UDC. "Aquí no s'han convocat eleccions sinó una consulta. Això no va de partits polítics sinó que els ciutadans de Catalunya decideixin sobre el futur del país", li ha recordat Rovira, que ha qualificat la proposta de Cospedal "d'un nou invent per prohibir que votem". Igualment, la secretària general d'ERC ha defensat que el referèndum del 9-N és totalment "legal i acord" i, en relació al possible veto del TC, ha afirmat que "ni el Tribunal Constitucional ens donarà motius per no votar".

Comparteix
   


Etiquetes
"No hi ha cap excusa ni cap motiu que no ens permeti votar el 9-N. La consulta rau en la sobirania popular i això és inqüestionable, fins i tot pel TC", ha insistit Rovira, que ha justificat també que el referèndum és totalment legal i acordat. "Legal perquè tenim un marc rigorós com serà la Llei de consultes i acordada perquè hem arribat a un gran acord polític entre sis formacions polítiques per tirar endavant la consulta", ha puntualitzat la secretària general d'ERC, que considera que Catalunya s'ha guanyat la legitimitat política i jurídica al llarg d'aquests dos anys. "Ara ha arribat l'hora decisiva, tenim tota la força i la il·lusió de construir un país nou i contra questa força i esperança col·lectiva no podrà res ni ningú", ha afegit Rovira.
 
"Estem preparats, tot el que depèn de nosaltres està preparat i hem de treballar conjuntament per enfortir-ho perquè tenim el mandat democràtic, la via legal i el suport polític i social per a fer-ho", ha reblat la secretària general d'ERC, que també ha demanat no "especular" i treballar amb convicció de manera responsable i rigorosa. "D'obstacles i dubtes ja en posaran i ja ens n'imposaran els que des del primer moment no volen que el poble català pugui votar", ha reflexionat en veu alta. "Nosaltres estem preparats i hem d'estar preparats per defensar el dret fonamental i democràtic dels ciutadans de Catalunya de poder votar", ha volgut deixar clar la secretària general d'ERC.
 
"Defensarem els interessos del conjunt dels ciutadans de Catalunya per damunt dels que no voldrien que canviés res", ha avisat Rovira, que ha promès "persistència". "El govern espanyol no podrà fer res contra un poble unit, alegre i combatiu. Ha arribat l'hora decisiva de construir un país nou, de poder ajudar els nostres aturats, joves, infants, jubilats, metges, professors", ha conclòs la secretària general d'ERC. "Votarem i no hi ha ni un sol motiu polític, jurídic i legal per impedir que el 9-N decidim el nostre futur", ha finalitzat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#12
DFASDF fletxa SDFSDFA
8 de setembre de 2014, 19.59 h


(ACN).- La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha respost a la proposta de la secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, de crear una gran coalició contra el sobiranisme integrada per PP, C's, UPyD, PSC i UDC.----------------------> JO LI DIRIA QUE FES LA COALICIÓ ANTISOBIRANISTA PERÒ QUE ACEPTÉS EL RESULTAT SI GUANYEN ELS SOBIRANISTES I LES SEVES CONSEQUENCIES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Antoni fletxa Mataró
8 de setembre de 2014, 13.05 h

Embolicar la troca. Ja tenim al segon partit català que vol embolicar la troca, ara que som als moments decisius per decidir el futur de Catalunya.
La comunista Camats, resulta que vol votar independencia, pero que abans fotin el politics a la presò, com el que diu en Lerrux Rivera.
Sense donar temps que tinguem una nova Constitució. Aquesta també serviria com a Presidenta de la Generalitat. Quina personalitat !!.!.!.
Quins partits tenim...pobre pais....! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Antoni fletxa Mataró
8 de setembre de 2014, 12.55 h

Els de ERC son tany curts politicment, que inclús se han juntat amb el lloro de la Camacho per anar contra Pujol, sense que aquest encara hagi declarat.
Un lloro, que se ha rigut del Parlament, i ara resulta que fa costat amb ERC. Encara vull veure que els sabis que fa anys tenien les claus de governabilitat de Catalunya, com deien, ara poden promocionar al lloro, per que sigui President de la Generalitat. Amen


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
7 de setembre de 2014, 16.56 h




#8 No pot ser: aquesta tonteria estúpida digna de CRETÍ AMARICONAT l'he escrita JOOOOOOOOOOOOOO ????!!!!!

EM SUICIDOOOOOOOOOOOOOO !!!!!



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
En el Siglo VII antes de Cristo (Victor Cucurull dixit). . . antes Aragoneses Orientales (que hablo en LAPAO) seguidme 500 años más haciendo el imbécil como yo (Joan Sales dixit). fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, republicanos incluidos (a hóstias) (obviamente excluidos de todos los españoles estamos los catalanes).
7 de setembre de 2014, 07.46 h

#8 Así me gusta, Genízaro, que seas tu un buen español a pesar de tus raices turcas. También me gusta que seas tan hijo de puta como hay que ser, y que sepas insuktar a los enemigos de España sin necesidad de aportar más argumentos que el propio insulto. sigue así, Genízaro, y te concederemos la Gran Cruz Laureada de San Fernando al Mérito Civil y Militar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Genís fletxa Barcelona
6 de setembre de 2014, 23.21 h

ERC i el seu discurs cumbaià, Déu meu!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Mazinger Z fletxa Mount Fuji
6 de setembre de 2014, 20.25 h

#6 borrego de l´unionisme


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
En el Siglo VII antes de Cristo (Victor Cucurull dixit). . . antes Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO) seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit). fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente incluidos en todos los españoles estamos los catalanes).
6 de setembre de 2014, 20.04 h

Barberà: el 9N "no habrá urnas"
El periodista, que se declara independentista "desde el 2008", considera que "la infraestructura política de la transición murió el 2010 con la sentencia contra el Estatuto y el 2011 con el 15-M". "La Constitución del 78 ha muerto", valora


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ascofat fletxa Segrià
6 de setembre de 2014, 19.44 h

A Catalunya BANDERA NEGRA. Montoro, saps que vol dir això ? Doncs au, estudia amb el Wert, a veure si entre tots dos plegueu alguna coseta.....


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
6 de setembre de 2014, 18.32 h

Aquesta funcionària Cospedal, sap el que és política?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.