directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 06:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Cop d’efecte català: Guardiola, Carreras, Sala i Martín, Savall, Massagué i Antràs reclamem al món poder votar

Sis catalans reconeguts a nivell internacional reclamen poder votar en un article al 'The Independent'. Margallo no pot aturar la internacionalització del procés a la premsa internacional.

Comentaris 47  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

ACN.- "Nosaltres, els catalans, juntament amb el nostre govern democràtic i les seves institucions, volem votar per decidir quin tipus de relació volem establir amb Espanya en el futur". L'entrenador Pep Guardiola, el tenor Josep Carreras, el músic Jordi Savall, el doctor Joan Massagué i els economistes Pol Antràs i Xavier Sala i Martín demanen en un article al 'The Independent' que els catalans puguin votar. El text, titulat 'Doneu a Catalunya la seva llibertat', assegura que votar el 9-N és "una qüestió de dignitat i democràcia". "Els catalans volem tenir veu sobre el nostre futur, i respectarem la voluntat de la majoria sigui quin sigui el resultat, com va passar a Escòcia", diuen.

Comparteix
   


Etiquetes
"El govern espanyol argumenta que la votació és il·legal i inconstitucional. El govern català i experts legals neutrals creuen que és legal i legítim. Hem demanat parlar i negociar amb Madrid durant anys, però en comptes de parlar, Madrid prefereix les tàctiques de la por i s'amaga darrere d'excuses legals en comptes de permetre un vot lliure i just com el que reclamen els catalans", asseguren Guardiola, Carreras, Savall, Massagué, Antràs i Sala-i-Martín.
 
Segons expliquen en el seu article, "les constitucions han de ser documents vius, capaços d'adaptar les lleis a les necessitats dels ciutadans a través d'esmenes". "Desafortunadament, el govern espanyol ha dit que bloquejarà qualsevol esmena que permetés la nostra votació", remarquen. "Els catalans ens preguntem, perquè Espanya vol evitar que la gent voti de forma transparent i democràtica?", asseguren.
 
En el text, aquests catalans de trajectòria internacional destaquen que en el segle XXI les disputes polítiques s'han de resoldre "amb diàleg i negociació". "Els temps en què uns pocs privilegiats decidien sobre la resta s'han acabat", adverteixen. Guardiola, Carreras, Savall, Massagué, Antràs i Sala-i-Martín destaquen que han escrit l'article per "fer saber al món que els catalans només volem votar". "I qui pot estar espantat de la democràcia?", conclouen.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#47
En Capablanca fletxa Serra de l´Obac
12 d'octubre de 2014, 01.51 h

Aquesta és una acció de les que fan resó veritable, doncs tant el mitjà de comunicació, com els signants de l´article són de primeríssima línia. Per tant, hem de seguir donant el suport popular al procés que tenim engegat, a fi de poder coronar totes aquestes accions i mobilitzacions, amb convidats tan distingits com aquests, que prestigien la causa de tots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
Terminator fletxa Schwarzenegger
11 d'octubre de 2014, 19.33 h

#44 inutil


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Terminator fletxa Schwarzenegger
11 d'octubre de 2014, 19.33 h

#44 inutil


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
En el Siglo VII antes de Cristo, Cataluña ya existia (Victor Cucurull dixit) . . . antes Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO) seguid 500 años más haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente incluidos en todos los españoles estamos todos los catalanes)
11 d'octubre de 2014, 19.30 h

YA ES UN HECHO DE QUE NO HABRA BUTIFARRENDUM EL 9-N.
EL MISMISIMO PANFLETO HACE UNA ENCUESTA ENTRE LOS NAZIS Y SOLO EL 9% AUN VE ESO COMO POSIBLE. TODOS LOS DEMAS. ATIBORRADOS DE VALIUM, CHUTAN LA PELOTA HACIA DELANTE Y SE OBNUBNILAN AHORA CON ELECCCIONES PLEBISCITARIAS UNITARIAS Y DIU O DUI.

OLVIDAN LA DUI DE L´AVI CUANDO EN LA REPUBLICA REGURGITO SU "ESTAT CATALA" DURO SEIS HORAS Y NO LO RECONOCIO NI BIAFRA.

PERO LOS NAZIS NO VIVEN EN EL MUNDO REAL, EL MASS LES LLEVA ENGAÑANDO HACE... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Comencem a escoltar el país! fletxa Construïm un nou país, un país millor, un lloc on valgui la pena viure
11 d'octubre de 2014, 15.17 h

https://www.youtube.com/watch?v=bdQSicI5EPU

L'èxit del procés depèn essencialment de la voluntat dels ciutadans de Catalunya. Si hi ha una voluntat clara i constant, aquest procés arribarà a bon port. Ens hem de sentir més segurs que no ens sentim. Si hi hagi una majoria clara. I és això que mirem d'esbrinar. Si hi és, arribarem a bon port. Per un camí o per un altre, però s'hi arribarà.

Si som constants i n... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Agnes fletxa BCN
11 d'octubre de 2014, 13.59 h

QUE CHULOS, QUE CHULOS, QUE CHULOS I GUAPOS SOU, tots vosaltres PEP i els demés. Estic plena de goix i felicitat i em doneu undiomenge molt maco. PETONS, PETONS I PETONS I UNA ABRASADE MOLT FORTA ! OS ESTIMO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
jcc fletxa bcn
11 d'octubre de 2014, 12.41 h

Ningú mai ha dit que fos fàcil organitzar una consulta amb la maquinaria de l’estat encontra. I és precisament per això el que porta a constatar la feblesa de les estructures autonòmiques i convenientment ribotades per Espanya. Els governants hauran de trobar la sortida i nosaltres fer la nostra feina que és defensar la democràcia i la activament, promovent el debat i mantenint viva la voluntat de votar. Tots els canvis que hem aconseguit els catalans han estat amb unitat, determinaci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
11 d'octubre de 2014, 12.27 h

El día 27 de septiembre de 2014, hemos asistido al acto histórico de la firma del decreto de convocatoria para la Consulta del 9 de Noviembre en Catalunya, por la cual el Pueblo Catalán está llamado a las urnas para decidir su futuro político.

Desde la Resistencia Antiespañola queremos manifestar nuestro mayor entusiasmo ante este paso importante, decisivo, en el Proceso de Construcción Nacional, que ha sido consecuencia de la necesaria unidad mostrada por las formaciones políticas má... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
11 d'octubre de 2014, 10.50 h

ENDEVANT AMICS MEUS ! Entre tots o aconseguirem, Moltes i moltes gracies a vosaltres i a tans i tans anónims que volem la llibertat per el nostre POBLE . Os estimo a tots de molt cor !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Artur fletxa BARCELONA
11 d'octubre de 2014, 09.59 h

#36 A P P C que et bomin i a parir panteres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.