directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 16:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

PSC, PPC, ICV-EUiA i C’s junts contra el procés independentista

Un dels governs més corruptes d’Europa ens alliçona i aconsegueix que els unionistes d’esquerres i de dretes intentin rebentar el procés democràtic del dret a decidir

Comentaris 38  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

PSC, PPC, ICV-EUiA i C's han registrat aquest dijous al Parlament la petició de compareixença del president de la Generalitat, Artur Mas, a la comissió d'investigació sobre frau fiscal i corrupció després que aquesta setmana hagin estat imputats el matrimoni Pujol-Ferrusola i tres dels seus fills. Els grups també han reclamat a ERC que hi voti a favor i no contribueixi a tapar la corrupció pactant amb CiU. Ni Rajoy, ni Zapatero, ni Rubalcaba o Susana Díaz han respost mai en una comissió d’investigació sobre corrupció per imports milionaris, però portar Mar a la comissió és un acte de democràcia.
Unionistes junts contra el procés independentista
Unionistes junts contra el procés independentista

Comparteix
   


Etiquetes
Pressió a ERC per tal que voti la compareixença de Mas

El mateix dia que el Parlament ha aprovat la primera llei de transparència a Catalunya, els grups confiaven que fos el propi Artur Mas qui sol·licités a petició pròpia donar explicacions en seu parlamentària sobre el 'cas Pujol'. Veient que no ha estat així i que el president tampoc s'hi ha referit públicament, el PSC, el PPC, ICV-EUiA i C's han tornat a demanar formalment aquest dijous la seva compareixença a la comissió d'investigació sobre frau i corrupció política, que va crear-se precisament arran de la confessió de l'expresident Jordi Pujol el passat 25 de juliol.

Com es pot anar amb partits que utilitzant l’estat i els seus poders per anar contra Catalunya?

Coincideixen en apuntar la necessitat que qui fou conseller durant l'era Pujol doni explicacions polítiques sobre l'afer. Temen que les suposades irregularitats no es redueixin només a una trama familiar, sinó més aviat a una manera de fer política orientada a satisfer "les butxaques d'alguns", en paraules del diputat d'ICV-EUiA Marc Vidal. Per als populars és "inacceptable" que Mas "mantingui la posició que no sabia res".

Insulten als republicans per independentistes i ara li demanen que crucifiqui a Mas

A més, els grups han coincidit en adreçar un missatge a ERC: que desbloquegi la compareixença del president votant-hi a favor, i no votant en contra com ha fet fins ara. Els ecosocialistes han reclamat a ERC que ajudi a fer un país "més net". Per la seva part, el portaveu parlamentari del PPC, Enric Millo, s'ha mostrat convençut que finalment ERC votarà a favor de la sol·licitud perquè, de no fer-ho, "quedarà evidenciat que hi ha un pacte ERC-CiU per tapar la corrupció". El líder de C's, Albert Rivera, ha expressat aquest djous al matí que "si Junqueras vol, Mas compareixerà. Si el protegeix, seguirà sense donar la cara".
 
Malgrat aquests precs, els republicans han expressat els darrers dies que veurien amb bons ulls que Mas s'expliqués, però en el marc de la Comissió d'Afers Institucionals (CAI) i no en la d'investigació sobre frau fiscal i corrupció política. 
 
La comissió decidirà dilluns si vota la compareixença
 
La presidència de la comissió sobre el 'cas Pujol' ha confirmat a l'ACN que abans de començar la reunió del proper dilluns es votarà l'ampliació de l'ordre del dia. Si la votació assoleix la majoria (depèn d'ERC), la sol·licitud de compareixença s'afegirà al guió de la reunió i es votarà a continuació. Seria la tercera vegada que es vota la incorporació de Mas al llistat de compareixents. Les dues anteriors va ser rebutjada per l'oposició, primer, de CiU, PSC i ERC -abstenció del PPC- i, després, de CiU i ERC.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#38
19 de desembre de 2014, 13.17 h

los que defienden a españa son fascistas por definición,

porque

españa = fascismo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
bejota fletxa BCN
19 de desembre de 2014, 12.26 h

ELECCIONS EUROPEES. Els 1.401.421 vots que van aconseguir ERC, CiU i ICV en són pocs en relació amb els 5.317.789 catalans cridats a les urnes. Tot just un 26% del cos electoral. "De cara a Europa, això no és força suficient", apunta. "Encara han d'aparèixer un milió de vots independentisteNació


N.B. LI RECORDO QUE 'L RESULTAT DE'L 9N FOU UN 27% DE TRENCAPATRIES. JA N'HI HA PROU !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
19 de desembre de 2014, 12.14 h

VAMOS ARTUR, NO TE RAJES, HOMBRE, APRIETA PARA QUE LA INDEPENDENCIA SEA POSIBLE, NO TARDÉIS TANTO, QUE LOS ESPAÑOLES SE ESTÁN FROTANDO LAS MANOS Y BRINDANDO CON CHAMPÁN CADA VEZ QUE VEN QUE LOS CATALANES SE ENFRENTAN O SIMPLEMENTE NO SE PONEN DE ACUERDO EN EL CAMINO A SEGUIR PARA ALCANZAR LA LIBERTAD.

VENGA, VENGA, ...ADELANTE, NO OS EMPANTANÉIS EN PELEAS POR LOS SILLONES Y LOS CARGOS Y LUCHAD POR LA INDEPENDENCIA, PRESENTAD YA PROPUESTAS HACIA ESE OBJETIVO, Y NO RETARDÉIS MÁS NI DILAT... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
19 de desembre de 2014, 12.14 h

VEURE ENTRE ELS CACIS DINÀSTICS, A ICV, FA MAL (clar que tant d'anys fent de braç del PSOE, i l'esthablisment, marquen i embruteixen)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
19 de desembre de 2014, 12.08 h

VEAN LA NOTICIA Estado islámico decapita a cuatro personas acusadas de “ofender a Alá”, EN EL DIARIO MINUTO DIGITAL, UNAS IMÁGENES ESPELUZNANTES , SIN CENSURA, QUE DEMUESTRAN QUIEN SON LOS JODIDOS MOROS Y SU PUTO MAHOMA, EL CABRÓN.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
QuimX fletxa Barcelona
19 de desembre de 2014, 11.58 h

Ostres, el CEO acaba de donar una destralada al procés. També serà culpa d'ERC????


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
19 de desembre de 2014, 11.48 h


No aceptaste la vergüenza.
Resististe.
Sacrificaste tu vida
por la Libertad, Justicia y Honor.





( Del Memorial en Honor a la Resistencia )


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
QuimX fletxa Barcelona
19 de desembre de 2014, 11.07 h

Compte "Directe.cat" perquè esteu a punt d'arribar a la conclusió de que és ERC qui està contra el procés, al final potser algú s'haurà de plantejar si aquestes tàctiques tan eixalabrades amb presses i exigències no són els veritables entrebancadors del procés.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
19 de desembre de 2014, 10.21 h

Plaf, plaf, olaf, plaf (aplaudiments), per tots aquets que posen pals a las rodes per la nostra INDEPENDENCIA. A alguns d'ells el cervell ja el tenen enterbulit , pero i el altres ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Synera fletxa Barcelona
19 de desembre de 2014, 09.17 h

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictamen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència

- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtica d’aquest p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.