directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 23:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Temps de triar trinxera

Catalunya a la cruïlla definitiva: resum de set dies entre les feres, a la jungla del procés.

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Miquel Perez Latre (@Granollacs) Arxiver i Historiador. - El cap de setmana passat Joan Herrera va afirmar contundent que no se’ns aproxima cap dia D ni cap hora H. A les poques hores, la dura realitat li esclatava ben a prop, per demostrar-li literalment el contrari. Encara que se’ns faci massa llarga (i provoqui ensurts com els de la famosa i curiosa enquesta d’”El Periódico”), el cert és que ja hem enfilat la recta final del procés. Falten poc més de 200 dies per al moment crucial. Arriba el temps de posar-se a una riba o a l’altra. S’acaben les ambigüitats. Les impostures salten pels aires. Només Unió queda en terra de ningú. Haurà de fer-ho aviat. Aquests són alguns dels protagonistes de la setmana.


Comparteix
   


Etiquetes

Carol, Màrius(director de “La Vanguardia”).
De la censura a la mentida.
El comportament del procurador comtal en l’afer Sánchez Piñol ha estat un dels més lamentables de la història del “periodisme” català en molts anys. Després que l’escriptor posés en evidència la censura de la qual havia estat objecte i que en Màrius encarregués a Francesc Granell un patètic article de resposta, que cridava a amagar la repressió que l’exèrcit espanyol ha aplicat històricament als catalans, finalment, el director del semi-gratuït (que encara ha de dir una sola veritat sobre el cas) ha decretat la fi de la relació del diari amb l’escriptor. Uns quants hem esperat debades durant la setmana que els grans bucs insígnia de la comunicació i l’opinió catalana en fessin algun tipus d’esment. Ai, si hagués estat contra una veu dependentista! El clam no me’l puc ni arribar a imaginar. Quanta indignitat al camí...
 
Colau, Ada(candidata de @BcnEnComu a l’Ajuntament de Barcelona).
Pair la crítica.
Aquesta setmana, per aclamació, Ada Colau ha esdevingut cap de llista de la candidatura del conglomerat ICV-EUiA, Podemos i Procés Constituent a l’Ajuntament de Barcelona. Fa més d’una setmana que els pregunto a les xarxes socials si donaran suport a l’entrada del consistori de la capital del país a l’Associació de Municipis per la Independència. El dia que fa 9, la @nurialb (no sé exactament en nom de qui) em diu que això és vella política: que faci la proposta al seu web i que ja ho votaran. Intento fer-ho però el manual d’instruccions és monolingüe espanyol. Li exposo la meva contrarietat i li plantejo si el fet que ICV els financi la seva campanya pot influir-hi o no. M’acusa de trollejar i s’acomiada. I, entretant, el perfil oficial sense dir ni piu. Tota una lliçó de nova política.
 
Colomines, Agustí(professor i assagista).
Animar la parròquia.
Hem de dir que tot va fatal. És obligatori. Com a exemple paradigmàtic de l’actitud malaltissa de molts independentistes de pedra picada, cal posar aquesta setmana, a parer meu, l’actuació del professor Colomines durant el debat polític nocturn del canal 3/24. Després de carregar contra les esmenes presentades per Esquerra als pressupostos, en suport de la creació d’estructures d’estat en diversos àmbits essencials, acusa els republicans (sense massa dissimulació) de manca de patriotisme, confirma el desinflament de tots els independentistes que, com ell, no militen a cap partit (què bo!) i s’alinea, per posar la cirereta al pastís, amb la tesi de Miquel Iceta i Joan Herrera segons la qual a les eleccions del 27-S no decidirem res sobre la independència. Quina contribució tan absolutament extraordinària, la seva, a la unitat i a l’èxit del procés!
 
Espinosa de los Monteros, Carlos (comissari de la “Marca España”).
De visita a les colònies.
Amb la presentació del periodista mediàtic Manuel Fuentes i la participació estel·lar de la delegada del Govern espanyol i l’encara portaveu “protofranquista” de Societat Civil Catalana (entre altres figures destacades del dependentisme català), i amb convit inclòs (del tot inexplicable!) als platós de la televisió pública catalana, el responsable de la “Marca España” s’ha passejat per la capital del país, en un intent desesperat de cridar a l’espanyolització del Mobile World Congress 2015. Tot plegat mentre, curiosament, la premsa madrilenya s’esforçava amb la màxima intensitat a ignorar un dels esdeveniments econòmics i tecnològics més importants de l’any. És clar, només els interessa utilitzar-nos com a aparador, tot i que, segons ells mateixos avisen, el procés espanta les inversions i és una mostra de la nostra voluntat d’aïllament. Coherència total.
 
Galdón, Gemma(membre del Consejo Ciudadano de Podemos).
De bigues a l’ull.
Impostura total, protagonitzava fa algunes setmanes una picabaralla a les xarxes socials sobre la precarietat del personal docent a les universitats, de la qual, naturalment, ella s’oferia com a model punyent. Però, sorpresa, com el col·lega Juan Carlos Monedero, sembla que és, alhora, una autèntica empresària d’èxit. Gràcies al portal de transparència de la seva formació, ella mateixa ha fet saber que gaudeix d’un pis de propietat a Barcelona i de 285.000 euros als seus quatre comptes corrents bancaris. A banda dels ingressos procedents de les seves múltiples col·laboracions als mitjans, fets a base d’informes de seguretat? No ha d’existir certa proporcionalitat entre esforç i retribució? La immensa majoria dels seus conciutadans no veurem mai aquesta quantitat. Però, tot i això, som casta. I ella, una altra vegada, víctima d’una cacera de bruixes.
 
Herrera, Joan(co-coordinador general d’ICV-Verds).
Convenció Irracional.
Pel qui no siguin molt, molt “hooligans”, la darrera convenció del partit a Sabadell ha estat de traca i mocador. Per molt que estigui en vies de dissolució dins Podemos, el pitjor que pot fer un partit és tractar els electors d’imbècils. És un intent d’alt risc. El temps ho dirà. Afirmar que vols un Estat lliure dins l’Espanya del Partido Popular i Ciudadanos (perquè amb aquests sí que estàs disposats a pactar-la) és espectacular. Parlar de voluntat revolucionària després de 35 anys d’acomodament, afaiçonament, apuntalament o justificació (depèn del moment) del sistema de la Transició és brutal. Realment, des d’una desconnexió radical, la de les poltrones que han ocupat durant dècades, cal pensar que els electors són molt, molt rucs per llançar missatges com aquests. I per això agonitzen políticament.
 

Podeu seguir altres reflexions de l'autor del Bestiari del Procés al seu blog Per a bons patricis  
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
POEMAS ROMÁNTICOS fletxa POESÍA LÍRICA ESPAÑOLA DEL SIGLO XXI
25 de març de 2015, 12.07 h


16




TENIÉNDOTE A MI LADO


Meto en tu culo mis dedos,
y tú te entregas a todo lo que te envicia ,
te gusta un montón que te ponga
mis dedos
en tu ano, tus efluvios anales
me excitan una barbaridad,
y tú lo sabes,
esto es lo que más me gusta,
meterte los dedos en el culo,
ver tu cara de zorra viciosa,
eres una mujer entregada al vicio de por vida,
te gusta una barbaridad,
luego te pongo los dedos en la boca,
y te abandonas al placer adulto
de chupar esos residuos de tu propia mierda, tu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
9 de març de 2015, 17.58 h

ADA COLAU, ADMIRADA DURANT LA PAH, (HO FEU FORÇA BÉ) PERÒ LI MANCÀ CONTUNDÈNCIA IDEOLÒGICA DEIXANT-SE ARGUMENTS IRREBATIBLES A LA CALAIXERA. ARA AMB L'ICV, SEMPRE BRAÇ DEL pscPSOE, ÉS MOLT MALA COMPANYIA, I N'HI HA D'ALTRES FETS CONTRADICTORIS / S'HA ATANSAT A LA DRETA NACIONAL ESPANYOLA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
9 de març de 2015, 12.57 h

Felicitats Miquel Pérez perquè crec que analitzes molt bé la realitat i els personatges. Concretament avui parles de l'Agustí Colomines i confirmes la meva modesta opinió sobre aquest personatge que he anat sentint en tertúlies i que és d'un gris brut que fa angúnia. No li he vist mai cap gran nivell intel·lectual però a més mai li he vist la coherència que hauria de presodir els que se'n consideren. És clarament un caragirada que es va enfilar al carro de l'independentisme despré... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
8 de març de 2015, 12.15 h

Pla de xoc dels primers mesos de govern de Barcelona en Comú:

https://barcelonaencomu.cat/ca/pla-de-xoc-als-primers-mesos-de-mandat

Exemple:
Defensar a l’ATM un abonament T-Ambiental: una tarifa plana per a tres zones, amb un cost mensual de 50 €. Aquesta T-Ambiental inclourà l’accés al Metro, Rodalies, Bus, FGC i Tram i també al Bicing i Car-Sharing. La contribució inicial de l’Ajuntament a aquest projecte seria de 5 milions d’euros.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Synera fletxa Barcelona
8 de març de 2015, 07.49 h

CARTA DE LES NACIONS UNIDES:

Article 2. Tots els pobles tenen dret a l'autodeterminació; en virtut d'aquest dret determinen lliurement el seu estatus polític i procuren lliurement per llur desenvolupament econòmic, social i cultural.

BARCELONA IS NOT SPAIN. NEVER WAS, NEVER WILL BE. PER AIXÒ ARA ELS ESPANYATES ES VOLEN APROPIAR LA GRAN MARCA DE LA PENÍNSULA IBÈRICA PER CONFÒNDRA-LA AMB LA FRITANGA BARATA. EL SEU PAPER DILUIR CAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO), seguid 500 años mas haciendo el imbécil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en todos los españoles estamos incluidos todos los catalanes)
7 de març de 2015, 22.22 h

El energumeno que efectuo la agresion por la espalda a una mujer en la Diagonal, se llama Mario Garcia Montealegre, vive en Talavera de la Reina,su padre es Luis Fernando Garcia y es propietario de VIFECAR COCINAS en la Av. Francisco Aguirre, 402 de 45600 de talavera de la Reina y su email es cocinas@vifecar.com. El energumeno que grabo y difundio la vil agresion es Álvaro Gragera de Huelva.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
ALERTA: @POLTRONAenComú és la marca blanca d'Iniciativa fletxa són els pijo-progres que han estat 32 anys manant a BCN amb el PSC i ara s'han canviat el nom
7 de març de 2015, 20.11 h

https://twitter.com/neustomas/status/558200669971447808

Laia Ortiz d'Iniciativa nº 3 de @POLTRONAenComú des de 1999 a ICV, consellera del districte de Sant Andreu 2003, treballa en 2004 a ICPS organisme públic creat pel PSC el 1988 per endollar amiguets "a fer informes ben remunerats" ,diputada al Parlament 2006-2012, diputada al Congreso 2011-2015:
http://www.upf.edu/politiques/arxiu/sortides/laia.html

J... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
7 de març de 2015, 18.42 h

Gemma Ubasart: "En la campanya farem servir odi contra Mas".

La líder de "Podemos" a Catalunya insinua una radicalització inèdita del partit de Pablo Iglesias a Catalunya.
La secretària general de "Podemos" a Catalunya, Gemma Ubasart, assegura que en la campanya electoral del 27-S faran servir odi contra el president de la Generalitat, Artur Mas. Explica que van arribar a aquesta conclusió després del míting que va fer Pablo Iglesias al Palau de la Vall d'Hebron el darrer mes de desembr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Synera fletxa Barcelona
7 de març de 2015, 18.15 h

#8 Sou covards de neixement. Si volem CAT serå independent. No cal amenaçar. A treballar i prou! S'acabat vivir del qüento.
Respecte i seras respectat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Synera fletxa Barcelona
7 de març de 2015, 18.13 h

Barcelona is not Spain

No la barregem amb la marca :de les fritangues, els tores, les manoles, i el botelló. Un model vulgar, barat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.