directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 1 de maig de 2024 23:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El TSJ reprèn el govern valencià per l'incompliment 'reiterat' de les sentències que avalen la unitat de la llengua

El Tribunal ho considera una 'temeritat'

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Una nova sentència reconeix que el títol de Filologia Catalana eximeix de fer la 'prova de valencià' en les oposicions a professorat. El Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) ha comunicat que el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJ) ha resolt en el se favor un nou recurs, advertint, a més, la Generalitat Valenciana. El Tribunal diu que estima el recurs i imposa costes a l'administració 'donada la manifesta temeritat en reiterar, incomprensiblement, l'omissió qüestionada sense respecte a les decisions judicials fermes, anteriors i conegudes i faltar, reiteradament, a la seva obligació'. Amb aquesta, ja són gairebé 40 les resolucions que reconeixen la unitat lingüística i s'han hagut de malgastar més de 16.000 euros dels valencians per la pèrdua reiterada dels judicis.
francisco camps, pp, valència, país valencià
Comparteix
   


Etiquetes
El TSJ resol un recurs interposat per STEPV contra les convocatòries del 2008, per les quals es convocaven les oposicions per als cossos de mestres i de secundària sense preveure la llicenciatura de Filologia Catalana entre els títols que acrediten el coneixement preceptiu de valencià. El nou pronunciament favorable a STEPV va més enllà i considera una 'temeritat' els incompliments 'reiterats' de la conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana al respecte. Segons el sindicat, l'advertiment del TSJ fa 'que Camps puga trobar-se amb un nou front als tribunals si el seu govern persisteix a desafiar les decisions dels jutges'. Els tribunals tornen a imposar costes a l'administració valenciana, unes despeses que segons l'advocat del sindicat, Alfons Esteve, ja han costat uns 16.500 euros als valencians per la pèrdua reiterada de sentències.

36 sentències prèvies
Tant el TSJ valencià, com el Tribunal Suprem i el Tribunal Constitucional han emès un total de 36 sentències que reconeixen la unitat lingüística, 29 de les quals corresponen a les convocatòries d'oposicions des de l'any 2002 fins a aquesta darrera.

En la darrera convocatòria, del 27 d'abril, la conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana admetia per primera vegada, tot i que de manera implícita a través d'un circumloqui, la validesa del títol de Filologia Catalana.

Educació remetia a un Reial Decret 1964/1994 per validar Filologia Catalana com una de les exempcions a la prova de coneixements de valencià però evitava citar de manera explícita el terme 'català'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.