directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 14:52 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Herrera i Camats, condemnats a fer un “Ricard Gomà”

Podemos es fa enrere, pero ICV queda amb el cul enlaire. La CUP podria establir una aliança amb Procés Constituent que rebés el beneplàcit d’Ada Colau

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

La eufòria d’Iniciativa d’aquests darrers dos dies és virtual. Joan Herrera i Dolors Camats veuen possibilitats de desbancar Mas cara les plebiscitàries del 27S, però el cert és que la seva formació no ha rebut més suports que en altres comtesses, i l’augment global de la formació a Catalunya s’ha degut al factor Ada Colau. La idea de Forcades de bastir una sola candidatura que la CUP podria subscriure, pren força i Podemos veu que sola no serà capaç de fer reeixir una candidatura amb suficients suports, i haurà d’establir pactes, començant per Barcelona.

Podemos no es presentarà sola, però llança un gerro d’aigua freda a ICV
 
La formació de Pablo Iglesias mitjançant la seva secretària general a Catalunya, Gemma Ubasart, s’ha pronunciat avui per fer una valoració de les eleccions municipals. Ubasart ha reconegut que estan estudiant no concórrer sols el 27S, i veuen amb bons ulls una candidatura amb Albano Dante Fachín al capdavant. Això ha desfermat l’eufòria en el sí d’Iniciativa, que porta mesos insistint en la súplica i ha cedit la seva infraestructura i recursos per facilitar la victòria d’Ada Colau a Barcelona. Ubasart però, ha insistit que la idea seria optar per una confluències d’esquerres amb perfils nous, sorgits de la ciutadania, amb l’objectiu de “fer fora Mas”. És aquí on Iniciativa no encaixa i, en canvi, podria jugar-hi la monja Teresa Forcades.
 
Pol independentista: Teresa Forcades / Antonio Baños/ i possiblement  Albano Dante amb el vist i plau de Colau
 
Colau ja ha deixat  oberta  la porta a pactes amb ERC i la CUP, ara s’està iniciant la ronda de contactes. El fet és que la nova alcaldessa, si vol governar amb certa comoditat, haurà d’establir aliances amb els partits independentistes, i això implica acceptar les condicions establertes per ERC i la CUP que suposa un gir vers la plena sobirania.

Aquí entra en escena la monja Teresa Forcades que a Barcelona ha anat de bracet amb BComú i també ha donat suport a la CUP al territori. Forcades fa uns dies va plantejar la possibilitat de presentar-se o bé liderant una confluència d’esquerres, o bé sola per Procés Constituent. Si es dóna una confluència amb la CUP, que accedeix per primer cop a un pacte, hi podria haver un potent tàndem de candidats: Teresa Forcades + Antonio Baños, que és el candidat que totes les travesses assenyalen que rellevarà a David Fernández.

Això podria explicar el pas d’avui de Podemos que deixa oberta la porta a una candidatura liderada per Forcades, cal recordar que el candidat oficialista de Podemos, Albano Dante, manté una excel·lent relació amb Forcades i també amb la CUP.
 
ICV pot quedar en l’obsolescència més absoluta.

En aquest escenari ICV tindria un problema, perquè en tota aquesta amalgama de partits, sortiran perdent malgrat l’eufòria que estan vivint ara. Podemos no voldrà quedar-se sola amb Iniciativa, malgrat hi hagi confluït a les municipals (on formalment no s’hi presentava), ja que ICV representa la vella política i el mal govern, donades les males experiències tant a Barcelona com a la Generalitat. Els ecosocialistes per salvar-se han obert una via que suposa l’engoliment de la marca i dels seus líders i que pot tensionar el grup municipal de Barcelona.
 
Irrupció d’un tercer pol independentista que pot fer embogir l’estat espanyol     
        

En el nou tauler de joc, on tot és obert, guanya rellevància la CUP, si la confluència fructifica el resultat serà un tercer pol potent que garantiria una majoria independentista al país i que faria embogir l’estat espanyol quan finalment s’adoni de la jugada, perquè aquest pol portarà vots que seran comtats com a independentistes.
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
Andreu fletxa Tarragona
29 de juny de 2015, 13.19 h

Podemos+ ICV = Superman + kriptonita


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Raül Pérez Poza fletxa Sant Llorenç de la Muga
28 de maig de 2015, 19.04 h

Ja fa anys que ICV no toca ni quarts ni hores i que era i és una crossa del PSOE, s'ha institucionalitzat de manera que només viuen per a ser presents a les institucions públiques, amb un discurs i unes idees encartaronades que ja no conecten amb la societat.

Ubi sunt...PSUC.

Raül


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
PODEMOS és una estafa fletxa Ciudadanos i Podemos són els nous PP-PSOE dissenyats per la casta de l'IBEX35.Són les marques blanques del sistema per si "s'enfonsen" els originals del PP-PSOE.Promocionats per La6,Cuatro,Tele5 i A3 perquè tot segueixi atado y bien atado.
27 de maig de 2015, 14.21 h

Carolina Bescansa de PODEMOS és filla d'una rica familia gallega fundadora de "LABORATORIOS BESCANSA", amics íntims de Manuel Fraga i dels Reis d'Espanya.
http://www.abc.es/local-galicia/20150321/abci-carolina-bescansa-dinastia-gallega-201503201936.html

L'oncle de Carolina Bescansa de PODEMOS és el fundador de "TELEVES" multinacional amb 750 treballadors i una facturació de 192 milions d'euros.
http://es.wikipedia.org/wiki/Telev%C3%A9s

Pablo Bustinduy del Consejo Ciudadano de PODEMOS és ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
27 de maig de 2015, 11.52 h


Quan llegeixo "que rebés el beneplàcit de la Ada Colau", m'agafa , no se què, però res bo. OSTRES, PER MI QUINA DESGRACIA -


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Josep M fletxa Barcelona
27 de maig de 2015, 11.21 h

#12
El seu comentari fa vomitar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Josep M fletxa Barcelona
27 de maig de 2015, 11.19 h

En aquesta descripció tan agosarada i que -al tanto- no va signada per ningú, descriure ICV com a "vella política" li pot escaure força, encara que hi ha coses de la vella política que siguin prou aprofitables, però titllar-la de "mal govern" és d'un ainjustícia i una mala fe incontestables: els fets parlen, tant a la Generalitat com, i sobretot, a l'Ajuntamenmt de Barcelona.
Per tant, algú de directe.cat juga a intoxicar gratuïtament


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Seny fletxa Barcelona
27 de maig de 2015, 10.20 h

#9 Personalment i com diu: "|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS"... : IDEM !!*!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
27 de maig de 2015, 10.19 h

Ells que es pensaven que podien decorar amb Feng-Shiu el Palau de la Generalitat... L'Herrera no s'entera.
Tot i que heu hagut de copiar els mètodes del PP per a esgarrapar vots (insultar els catalans, per exemple) la gent no es tonta.
Tret de quatre obrers feixistes que els hi fa vergonya votar al Pp per conciència de classe, esteu acabats.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
27 de maig de 2015, 10.17 h

Camats i Herrera: simplement patétics. Encara viuen a les ·platges" paridines del maig del 68 i a l'ombra d'aquella dita "progre" de que el naionalisme és burgés. Que s'ho facin mirar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
27 de maig de 2015, 08.46 h

Aquest odi racial del duo de parasits Herrera-Camats, tota un vida dedicada a la golferia, es racisme, es nazional.socialisme o es odi de classe aristocratica dels HIJOS DE RICOS CAMATS-HERRERA, amb uns patrimonis descomunals?
ICV, banda de pijos FILLS DE RICS, no saben que vol dir treballar i no tenen cap preocupació i per aixó es dediquen a la GOLFERIA MARXISTA DE VIURE DE COLLONS com una Camats de l'Avda. PAU CASALS, EL GUETTO DELS MISERABLES FILLS DE RICS I COMUNISTES


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.