directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 06:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

L’estranya relació entre Ciudadanos i 400 comptes de twitter falsos

Desemmascarat l’unionisme que fa trampa a la xarxa

Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 17 vots )
carregant Carregant

L’unionisme no n’aprèn i sempre recorre al joc brut. El portal TwitterBots  ha destapat com a mínim dues xarxes de comptes falsos que han estat fent tuits unionistes per posicionar la seva postura a la xarxa davant les onades de piulades dels independentistes que han estat omplint la xarxa d’entusiasme i il·lusió. Més de 400 perfils falsos que fan campanya unionista a l’entorn de Ciudadanos i Societat Civil Catalana. 
Foto facebook Ciudadanos
Foto facebook Ciudadanos



Comparteix
   


Etiquetes
Tuits unionistes d’unionistes que no existeixen
 
El blog Twiter Bots, dedicat a destapar les trampes polítiques a la xarxa, va analitzar fa uns dies si en aquesta campanya del 27S algú estava fent trampes. I efectivament així ha estat, l’unionisme n’ha fet creant perfils falsos, és a dir sense un usuari real darrere, que han fet veure que eren persones reals donant suport a l’unionisme. Això evidencia, clar, que la presència dels independentistes a la xarxa ha estat superior i amenaçadora per l’altre bàndol.
 
El joc brut de l’unionisme a la xarxa
 
TwitterBots, que fa uns mesos va destapar una xarxa de perfils falsos al voltant del PP a Catalunya (i que va aconseguir que @TwitterSpain desarticulés) va dur a terme una recerca al voltant dels principals hastags (tant de caire independentista com unionista) de temàtica política entre els dies 28 d’agost i 11 de setembre per detectar la presencia d’aquesta campanya falsa. Com a resultat del seu treball van detectar dues xarxes d’usuaris falsos, ambdues de caire anti-independentista
 
Més de 400 perfils falsos al descobert
 
Al voltant de @MasCatalà i especialment de @Som_Més, han detectat més de 400 perfils falsos fent campanya per mantenir Catalunya dins Espanya. El portal demostra la falsedat d’aquests comptes amb l’aportació de diverses evidències, entre els quals hi ha la creació de més de 200 d’aquests perfils durant el mateix dia, i un registre d’activitat dels comptes en el que es pot observar clarament la sincronització de totes elles (totes produeixen tweets els mateixos dies a hores simultànies i deixen de publicar-ne a la mateixa hora)
 
Com funciona la xarxa?
 
Per tal de dispersar contingut unionista a la xarxa els perfils publiquen tuits i retuits polítics camuflats entre altres piulades que no tenen res a veure. Una de les estratègies més recorrents és la de repiular el contingut del compte unionista @Som_Mes, o bé la de la distribució de tuits antiindependentistes entre la xarxa de comptes falsos relacionats.
 
L’extranya relació de Ciudadanos amb la xarxa
 
Malgrat no ho arriben a demostrar TwitterBots dóna diverses proves que darrera aquesta  xarxa podria haver-hi l'objectiu de beneficiar Ciudadanos, o el seu entorn. A través de la identificació de les fonts principals (és a dir dels comptes principals que generen contingut) TwitterBots detecta que els usuaris centrals de la xarxa són @Som_Mes i @MasCatala, les quals tenen relació perquè  van ser creades el mateix dia i tenen com a seguidors els perfils falsos de la xarxa.
 
Així mateix s’identifiquen una relació entre la xarxa i Ciudadanos, a través especialment de l’activitat del compte @SomMas, la qual s’identifica com a gestionada simultàniament a @Som_Mes. A més, la majoria de seguidors dels dos perfils són comptes de Ciudadanos i alguna del Partit Popular.
 
...i de Societat Civil Catalana?
 
Durant el dia onze de setembre, la xarxa va promocionar el hastag #elotro11S, creat per @Som_Mes per combatre la saturació de la xarxa per les piulades independentistes i sobre la Via Lliure. No obstant això, no és l’únic hastag que va potenciar la xarxa de perfils falsos, també va donar impuls al hastag #11SdeTots, creat des de Societat Civil Catalana.
 
Cal recordar que la pràctica no es difícil de creure en aquest entorn i que en Jutjat número 3 de Manresa ja va obrir diligències contra Josep Ramon Bosch, President de Societat Civil Catalana, per injúries i amenaces contra diverses persones, com ara Toni Albà, a través d’un perfil fals de Facebook.
 
 
Podeu llegir l’informe complet de TwitterBots aquí
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#32
29 de setembre de 2015, 20.53 h


100% escrutat (sense vot per correu)

Sí: 1.957.348 (47'74%) 72 diputats.

NO: 1.605.563 (39.17%) 52 diputats.

3a via: 469.364 (11.45%) 11 diputats.

Ara enteneu perquè els del no no volen i temen referèndums democracia?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
Emili fletxa Terrassa
29 de setembre de 2015, 20.47 h

Vull referir-me a la pàgina "L’extranya relació entre Ciudadanos i 400 comptes de twitter falsos"
que no hi puc entrar com si la tinguessin blindada i de les eleccions vull expressar el que jo he vist en l'anterior i en aquesta, jo he vist que
FAN PUBLICITAT SUBLIMINAL, concretament en aquesta nostra, portant una carpeta amb el nom i el color distintiu d'ells, i passejant-se entre ig de les cues de les taules , sense cap més interès que anar ensenyant la carpeta dels nassos, calladet ,ai... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
PEP fletxa El Vendrell
29 de setembre de 2015, 18.09 h

Estos capullitos seguro que se van a ahogar con su propia mierda VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
www.acrid.cat fletxa Barcelona
29 de setembre de 2015, 18.04 h

Extranya? C's de purs i incontaminats res? És indecent l'ús que han fet del Parlament..


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
29 de setembre de 2015, 14.52 h

http://dbalears.cat/opinio/2015/09/28/287211/victoria-independentista-quinze-dades.html

Mentre tots els mitjans de comunicació internacional destacaven que l'independentisme havia guanyat clarament a les eleccions catalanes, els mitjans de comunicació espanyols forçaven les dades fins a la manipulació de les mateixes per aparentar que l'independentisme no havia guanyat.

Aq... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Synera fletxa Barcelona
29 de setembre de 2015, 12.35 h

EL GRAN DICTAMEN, LA LLEI DE TOTS

DUI. DUI. DUI. DUI. DUI. DUI
(Als USA als hi va anar molt bé)

FETS:

I) Dictàmen de la Cort Internacional de Justícia de 22 de juliol de 2010:

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Joui Triviani fletxa La Guingueta
29 de setembre de 2015, 11.24 h

Amb el que no conten els unionistes com ja és costum, és que, en un referèndum, els vots nuls no contarien en el total. Llavors, si el 87% de vots vàlids passa a ser el total, el 48% esdevé un 55%. Majoria més que absoluta en vots. I que consti que no contem ni els vots perduts de l'ambaixada espanyola a Roma ni els 200.000 catalans que no han pogut exercir el seu dret a vot per culpa de les autoritats espanyoles i les seves trampes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 36   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu fletxa EL VALLES UN DE SOL NO DOS
29 de setembre de 2015, 10.58 h

CAL Castigar als Socialistes a Catalunya fort per donar Suport governar amb CIUTADANS Con fan A MOLLET DEL VALLES I LLEIDA Quina casualitat DOS ALCALDES CORRUPTES Dos dels 40 ALCALDES CORRUPTES PER COBRAR SOBRESOUS .. EN DIETAS Ciutadans gOVERNEN EN aJUNTAMENTS AMB alcaldes corruptes AL LORO al detalle


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
29 de setembre de 2015, 10.56 h


#8

el PP ha sacado los mejores resultados???

que todo el mundo interpreta como referemdum???

El PP ha quedado residual y los unicos que interpretais esto como un referemdum sois vosotros el nacionalismo español y porque es el mensaje que os interesa darpara seguir engañando a los que viven mas alla del Ebro dentro de vuestra burbuja de control informativa, solo hay que leer la prensa internacional, pero bueno vosotros a lo vuestro que nosotros a lo nuestro, suerte ............!!!

pero b... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
29 de setembre de 2015, 10.46 h

Dimissió de Albert Rivera i Arrimadas per joc brut a twitter.

Que s'investigui la procedència dels alts ingressos de Ciutadans i si tenen comptes opacs fora d'Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 37   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.