directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 03:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

TMB esdevé un maldecap per Colau: admesa a tràmit una denúncia per tràfic d'influències

El sindicat CGT denuncia la contractació a dit de membres d'UGT i SIT

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

El conflicte a TMB, lluny de veure la llum, s'enroca encara més en un nou episodi que no deixa gaire ben parada l'empresa municipal. Amb la vaga de metro a la vista de cara al Barça Madrid d'aquest dissabte, s'hi ha d'afegir ara l'altre front obert, els autobusos. I és que el sindicat CGT ha denunciat que TMB va contractar a dit 4 persones membres dels altres sindicats UGT i SIT que tenen lligams familiars amb la direcció. Ara, l'audiència provincial de Barcelona ha admès a tràmit la denúncia.

Foto TMB
Foto TMB

Comparteix
   


Etiquetes
L'Audiència provincial de Barcelona considera que els indicis i la prova documental que acompanya la querella són sòlids i que podrien indicar l’existència d’un delicte de tràfic d’influències en la contractació aquest estiu passat (mes de juliol) de 4 familiars de dirigents de les seccions sindicals d’UGT i SIT a autobusos de Barcelona. Aquesta contractació, segons el sindicat CGT, es va produir sense seguir cap dels mecanismes establerts i passant per alt la denominada “bossa d’estiu”. El sindicat denuncia que es va col·locar al Centre d’Atenció al Client del Metro de Barcelona i al Departament de Logística, Vendes i Recaptació del Metro de Barcelona a 3 persones que tenen estretes relacions de parentiu amb tres membres de les executives dels sindicats esmentats.
 
Inspecció de Treball ja va sancionar el cas
 
El cas retorna al jutjat d’instrucció que haurà d’emprendre les diligències oportunes per a esclarir els fets. La resolució de l’Audiència Provincial de Barcelona reconeix, a més, que Inspecció de Treball ja va constatar les irregularitats el mes de setembre de 2015 i va imposar sancions a TMB per aquests fets.
 
Guerra oberta entre sindicats
 

CGT Catalunya ataca als altres dos sindicats que no han secundat la vaga a Autobusos de Barcelona. Segons CGT, els familiars de les persones contractades a dit són dirigents de dos dels tres sindicats amb qui l’actual administració de l’Ajuntament de Barcelona ha tancat els preacords del Conveni col·lectiu d’Autobusos de Barcelona. Aquests dos sindicats s’han negat a donar suport a les convocatòries de mobilitzacions i aturades decidides reiteradament per assemblees de treballadors d’autobusos, "tractant de boicotejar-les activament". CGT creu que l’Ajuntament de Barcelona els ha fet servir, junt amb CCOO, per a evitar reconèixer i asseure’s a negociar amb el Comitè de vaga i amb l’assemblea de treballadors.

Pressió dins l'Ajuntament
 
Cal no oblidar que el diputat de la CUP-CC a Barcelona Josep Garganté, conductor d'Autobusos de Barcelona, és membre del sindicat CGT i ja va tenir un paper rellevant en el comitè de vaga de TMB de 2007-2008, reivindicant l'aplicació del conveni col·lectiu que garantia dos dies de descans setmanal. Ara, des de la seva butaca de regidor, pressiona el consistori des de dins.
 
TMB: una pedra a la sabata de Colau
 
Les suposades contractacions a dit, ara en mans de la justícia, es van produir dies abans que Mercedes Vidal fos nomenada presidenta de TMB, el 4 d'agost del 2015. Segons CGT, lluny de suposar un canvi d’aires, fins ara "Barcelona En Comú sembla voler mantenir les pràctiques mafioses a TMB". El mateix sindicat creu que aquest cas es va produir quan Colau ja era alcaldessa i exemplifica, de moment, el darrer capítol d’un "nou intent de comprar fidelitats sindicals endollant familiars una empresa municipal".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
mario fletxa barna
30 de març de 2016, 10.28 h

Ja ho sabiem però mireu... aquí està, fen i desfent sobretot el que pot i vol. S'hauria de demanar la dimissió d'aquest personatge incomensurablement TREPA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Tomppa fletxa Sabadell
30 de març de 2016, 08.07 h

N'Ada no sap o no vol saber que cultura espanyola ve de molt lluny, ve de cultura de nepotisme i nepotisme = corrupció. Fins i tot ella ha contractat el seu home i ells funciona com un clan d'amics i d'amics d'amics i membres familiars tot arreu ... una societat modern no funciona com això, es la política més vella de planeta terra ... jo i els meus amics ... societat, per ells, sóc un Déu ... es com funciona el PP i C i PSOE i Podem i totes partits espanyols ... no hi ha res a fer. Perso... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
30 de març de 2016, 07.42 h

Mobby Dick is saying: "One damned thing after another. Go to hell"


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.