directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern valencià aplicarà la clàusula Camps a l'Estatut per igualar-lo al del Principat

Tot i això, no adoptarà com a propis els articles referents a la llengua

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El govern valencià ha confirmat que aplicarà la 'clàusula Camps' per tal d'incorporar a l'Estatut del País Valencià els articles de l'Estatut del Principat referents a la gestió de l'aigua i el sistema de finançament. Tot i això, es deixarà fora d'aquesta 'còpia' els articles que configuren la política i drets lingüístics. El conseller valencià de Governació, Serafín Castellano, ja va avançar que un cop es conegui el text complet de la sentència del TC espanyol sobre l'Estatut es convocarà 'de manera immediata' una Comissió d'Experts per analitzar 'si hi ha discriminació o privilegi d'una comunitat autònoma sobre l'altra'. El conseller ha anunciat que aleshores s'aplicaria la 'clàusula Camps' per reformar l'Estatut valencià en entendre que 'si el TC declara constitucional certes qüestions, són constitucionals per a tots'.
La 'Clàusula Camps'

L'estatut d'autonomia valencià, aprovat l'any 2006, inclou en la disposició addicional segona la previsió d'ampliar competències si d'altres estatuts les contemplen.

Així, el text diu que 'qualsevol modificació de la legislació de l'Estat, que, amb caràcter general i en l'àmbit nacional, implique una ampliació de les competències de les comunitats autònomes, s'aplicarà a la Comunitat Valenciana, considerant-se ampliades en eixos mateixos termes les seues competències'.

L'estatut també preveu 'vetllar perquè el nivell d'autogovern establit en el present Estatut siga actualitzat en termes d'igualtat amb les altres comunitats autònomes'.

La disposició adicional segona finalitza amb la previsió que 'qualsevol ampliació de les competències de les comunitats autònomes que no estiguen assumides en el present Estatut o no li hagen sigut atribuïdes, transferides o delegades a la Comunitat Valenciana amb anterioritat, obligarà, si és el cas, a les institucions d'autogovern legitimades a promoure les corresponents iniciatives per a la dita actualització'.

Sense valor legal

Tot i això, segons informa Levante-Emv.com, aquesta clàusula no ofereix cap garantia política ni jurídica ja que qualsevol reforma per incorporar noves competencies a l'Estatut del País Valencià suposaria tornar a negociar el pacte amb els socialistes que va caldre per tirar-lo endavant. 




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.