directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 05:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Un Sant Jordi 2016 multitudinari malgrat la pluja de la tarda

Els carrers de les ciutats catalanes s'omplen de gom a gom en una diada protagonitzada per roses i llibres

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- Els carrers de les ciutats de Catalunya estan plens a vessar des de primera hora del matí, quan centenars de persones han sortit de casa per celebrar Sant Jordi. Un any més, la diada cedeix el protagonisme a una expressió cultural de caràcter universal: els llibres i les roses. L'amenaça de pluja, que ha fet témer a floristes i llibrers tota la setmana, de moment no s'ha complert i el sol brilla de manera majoritària al país. La coincidència de Sant Jordi en dissabte fa preveure unes bones xifres de venda.
sant jordi
Sant Jordi 2016
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Lleida

El bon temps acompanya des de primera hora del matí a Lleida un Sant Jordi amb menys parades tot i que és un dels anys amb més novetats de títols lleidatans. L'Ajuntament de Lleida ha autoritzat 190 parades al carrer de llibres, roses i d'altres articles, respecte a les 235 autoritzacions del 2015. Els llibreters lleidatans esperen com a mínim mantenir les vendes de l'any passat, mentre els floristes calculen que vendran entorn d'un 20% menys de roses ja que en no ser dia laborable moltes empreses deixaran de regalar roses als clients. A més de les tradicionals roses, en diversos colors, per l'Eix Comercial de Lleida es poden trobar també roses de tela, de llaminadures i fins i tot de pernil serrà. Els escriptors signen des de quarts d'onze del matí els seus llibres. Algunes de les més matineres han estat les escriptores locals Marialba Revés, autora de 'Em tallaré les trenes' i Montse Santjuan, autora de 'El misteri del bressol buit', que arribaven de l'esmorzar literari organitzat com cada any per Pagès editors i Editorial Milenio.

Tarragona

La Rambla Nova de Tarragona bull d’activitat per Sant Jordi. Tot aprofitant el bon temps, milers de persones compleixen amb la tradició de comprar llibres i roses i ja omplen de gom a gom la principal artèria de la ciutat, on s’apleguen més de 150 parades. La diada ha arrencat amb un ritme més suau que altres anys, però tant floristes com llibreters confien que es tancarà amb un bon nivell de vendes. El fet que enguany Sant Jordi se celebri en dissabte permetrà allargar la jornada i s’espera que moltes persones d’arreu del territori puguin desplaçar-se a Tarragona per passejar i remenar entre les piles de llibres. Entre els títols d’autors tarragonins més sol·licitats destaquen ‘El nazi de Siurana’ de Toni Orensanz, ‘Tots els carrers de la Part Alta de Tarragona’ de l’aquarel·lista Fermí Carré, ‘Els fils de l’Aranya’ de Margarida Aritzeta o ‘Els arbres no es podien moure’ de Joan Cavallé.
 
Girona

A primera hora del matí el sol llueix amb força però la previsió meteorològica amenaça amb aigualir la festa. Els gironins han sortit ben aviat de casa i han omplert la Rambla de la ciutat per tafanejar entre les últimes novetats en llibres i comprar roses de tot tipus i colors. Els llibreters preveuen vendre un 5% més que l'any passat i que tornin a brillar amb força els escriptors gironins, com Rafel Nadal o Núria Esponellà. La presidenta dels llibreters, Carme Ferrer, ha explicat que aquest any també desperten molta expectació els llibres relacionats amb el president Carles Puigdemont. Bona part dels escriptors de les comarques gironines han participat aquest dissabte en el tradicional esmorzar literari organitzat per la Generalitat i que enguany està dedicat a la figura de Víctor Català.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
24 d'abril de 2016, 12.46 h



#12 ¿Ya has vuelto a usar el ordenador, Alberto? ... o Aragoneses, como prefieras, no quiero contrariarte que luego te abres las venas, capullo, y me comprometes.

¿A qué nazi te refieres, en #3? ¿A alguno de tus compañeros de asilo que te han contrariado? Eso tienes que venir a contármelo a mi, que por ser el director sabré encontrar una solución.

He oido decir que algunos internos abusan de ti, incluso sexualmente, pero también tengo entendido que a ti te gusta y les provocas ense... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa ADIOS MASS ADIOS . VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (obviamente en TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
24 d'abril de 2016, 11.47 h

#11 ?Y TU , QUERIDO NAZI PALETOOOOOOOOOOOO, PRETENDES CORREGIR A LOS DEMAS?

¿TU, QUE ESCRIBISTE "les cataractes del Niagàra" (http://www.directe.cat/noticia/407488/desobeim-l-alcalde-de-torroella-de-montgri-es-nega-a-treure-l-estelada-malgrat-la-trucada-#comentari-376345) , PENSANDO QUE LA •cascada" ERA SOLAMENTE LO QUE HACES CUANDO VES ZOOFILIA?


Querido NAZI,

Ve a consultar en “els 10 m lineales de la biblioteca de casa” ,si encuentras alguna referencia a “les cataractes de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
24 d'abril de 2016, 11.16 h

#4 Sirena: no sigas, eso de las mentiras repetidas mil veces, no da resultado. Lo sé por experiencia propia.

Yo he ido diciendo y repitiendo mil veces que mi madre es honrada y no se gana la vida con la prostitución y nadie me ha creido.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
JORDI fletxa GRANOLLERS
24 d'abril de 2016, 10.23 h

La gent ha honorat a l'Empar Moliner donant-li el segon lloc del llibre més venut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
ets un inutil fletxa ets un inutil
24 d'abril de 2016, 10.06 h

#8 idiota


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
24 d'abril de 2016, 09.18 h

#4 El TONTO oficial del Directe, eres pesadísimo/a, crees que por repetir una mentira mil veces, la convertirás en verdad?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
|| || ★ || || PAÏSOS CATALANS, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa CATALUNYA TRIOMFANT TORNARÀ A SER RICA I PLENA MENTRE ESPANYA S'ENFONSARÀ EN LA CORRUPCIÓ I LA INCOMPETÈNCIA. || || ★ || ||
23 d'abril de 2016, 22.39 h






Quina pena que la pluja, aquí a l'Empordà, ha molestat força els llibreters. Tot i això, aquí a Figueres, s'ha vist molta gent al carrer, sobre tot a la Rambla, tant nadius com forasters, en especial uns quants autocars de "lycéens", estudiants francesos de 15 a 18 anys.



Alguns d'aquests estudiants francesos els he vist comprant llibres en castellà i EN CATALÀ !! Una rosseta preciosa m'ha dit que tot i ser de Tolosa de Llenguadoc ("Toulouse") veuen el català com molt fàcil ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Ferragut fletxa Catalunya
23 d'abril de 2016, 20.12 h


#2 Qui deu ser aquest assalta-piscines que dius? potser un client de la teva mare?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
23 d'abril de 2016, 20.04 h

QUAN PUBLICAREU LA FOTO D'EN RIBERA AIXECANT EL BRAÇ COM MUSSOLINI, HITLER I FRANCO?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
23 d'abril de 2016, 19.59 h

EL CONGRÉS USA ACLAREIX EN UN INFORME QUE ACOMPLIRAN AQUEST DICTAMEN EN CAS DE INDEPENDÈNCIA DE CAT. QUE LA VOLUNTAT DELS CATALANAS ESTÀ PER DAMUNT DE LA CONSTITUCIÓ:


DICTÀMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010

LES DUI SON RECONFORTANTS

- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.