directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 12:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Barallar-nos penosament per les engrunes

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Tot plegat es fa molt difícil d’entendre: com es pot enviar (gairebé) tot a Can Pistraus pel contingut d’un pressupost autonòmic. Per exigir incloure partides que no s’ingressaran, en primer lloc, perquè els mateixos qui les demanen diuen que hem d’actuar ja com un estat independent però són contraris a declarar ara la independència. Posar en perill la continuïtat del primer Parlament independentista de la història perquè no volem un altre pressupost autonomista i en tombar-lo prorroguem de fet un altre pressupost autonomista però amb 1.100 MEUR menys. Sí, tot plegat és fa massa difícil d’entendre. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
NACIONALISME. Mentre ratificava l’ús encara operatiu de la caserna del Bruc a Barcelona i després de l’esclat justificat d’una sana polèmica per l’exhibició d’armament, posat a disposició dels infants, com si fossin joguines, durant la celebració a Figueres del Dia de les Seves Forces Armades, en la seva darrera visita a Catalunya, el ministre de Defensa ha desplegat tot l’argumentari no nacionalista habitual. Que si els uniformats donen la vida per defensar-nos i tal i tal, que si convé que els nens aprenguin des del primer moment el preu que cal pagar per la democràcia i tal i tal. Com si l’exèrcit espanyol hagués defensat una sola vegada al llarg de tota la història les llibertats civils de la gent d’aquest país. Hem aconseguit fer-los fora de les fires de l’ensenyament: no deixem que posin mai més les seves mans al damunt dels nostres fills.

PAPER. L’antic socialisme català (ara penosament sotmès al PSOE, cada dia de manera més sagnant, amb sorpreses tan negatives com el gir de Núria Parlón contra el dret a decidir) intenta jugar tots els papers de l’auca, desbordat com es troba. Diumenge passat vèiem el primer secretari Miquel Iceta i el fulgurant regidor de Cultura barceloní Jaume Collboni (de costat però a anys llum de Gabriel Rufián) compartint manifestació amb les entitats socials i el món independentista, mobilitzat novament al capdavant del país. L’estampa no podia ser més surrealista: el primer secretari dels socialistes, que va viatjar personalment a Madrid en companyia d’Inés Arrimadas i Xavier García Albiol per demanar actuacions immediates i suspensives del Tribunal Constitucional contra la voluntat majoritària incontestable del Parlament de Catalunya, ara va de manifestació per reclamar respecte als drets socials que ell ha ajudat a esmicolar. La cara dura d’aquesta gent, realment, no coneix límits.

POLICIA. El discutit paper dels mossos als incidents de Gràcia ha tingut aquesta setmana un corol·lari esperpèntic amb la representació de Xavier García Albiol durant les preguntes de control al president. El líder dels populars a Catalunya acusava el Govern de donar instruccions a la policia catalana per a evitar les detencions. Que un partit que ha convertit tots els mecanismes de l’Estat espanyol en ressorts al seu servei sectari, des del Tribunal Constitucional a la UDEF, no només contra el procés d’independència sinó ara també contra els seus adversaris polítics espanyols, resulta patètic que s’atreveixi a acusar els altres del mateix que practica cada dia del món. I l’escàndol del ministre Fernández Díaz, creador d’una unitat de policia política (cas únic al món civilitzat), contra les declaracions del president de la Generalitat és, directament, d’atac de riure.

RUI. Continua creixent l’aposta d’opinadors i forces polítiques per un Referèndum Unilateral d’Independència. Aquesta setmana ha comprat bitllet de viatge Demòcrates de Catalunya. El problema de la proposta continua essent el mateix: el boicot del no portaria la participació per sota del 40-42% i tornem a començar. De moment, no se sent cap proposta convincent per superar aquest obstacle. S’ha parlat d’un cens específic, amb els problemes logístics i legals que podria plantejar. Crec que el més fàcil, però, seria un compromís previ formal per part del Parlament de Catalunya que, sigui quina sigui la participació que es produeixi, s’aplicarà el mandat democràtic sorgit de les urnes. Amb aquesta condició, RUI sí. Perquè amb el procés constituent completament aturat (només a mans de l’activisme de l’Assemblea), a hores d’ara, és l’únic que sembla poder tenir capacitat de revifar la força de l’independentisme.

SUÏCIDI. Pedro Sánchez va a la desesperada. Les enquestes marquen a hores d’ara una tendència molt negativa per a la seva formació. D’una possible victòria en vots d’Unidos Podemos i dels PSOE en escons de fa unes setmanes hem passat a un escenari de “sorpasso” clar dels de Pablo Iglesias, amb els socialistes situats clarament per sota dels 80 escons al Congreso espanyol. En aquestes condicions, el PSOE (des del mateix Sánchez a una Susana Díaz al rebot) comença a llançar senyals d’abstenció per a deixar que governi la llista més votada: és, certament, l’escenari somiat per la gent de Podemos. Un govern ara recolzat pels socialistes seria massa difícil i contradictori, amb els barons fent la guitza: Iglesias i Errejón pensen en la majoria absoluta en 2020, nascuda de l’ensorrament definitiu d’un PSOE venut a la dreta. Per a Catalunya, aquest moviment pot representar quatre anys de paràlisi.

VIOLÈNCIA. D’Arran a Sergi Picazo, la justificació reiterada de l’ús de determinada violència a Gràcia (no pas la dels mossos, clar) constitueix un element força preocupant. Cremar coses per fer més visibles els conflictes, diuen. Però, si creuem aquesta frontera, on posarem els límits? Matar un policia? Linxar el propietari especulador del local del Banc Expropiat? Només una mica o fins a la mort? Ui això encara faria més visible la causa. Si us plau, no juguem amb coses tan serioses. Les notícies de la setmana en l’àmbit gracienc ens han portat també una cacera injusta a les xarxes socials contra els germans Salellas, a compte del seu patrimoni heretat; han estat víctimes col·laterals de l’ideologisme eixorc de gent com Eulàlia Reguant, invocant la possibilitat d’avalar l’ocupació de segones residències: debats que serveixen per mostrar una i una altra vegada com ens dividim i ens empetitim. Com ens fem mal.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#32
Marta fletxa Sabadell
6 de juny de 2016, 15.58 h

Ser de la Cup és de subnormals i drogoaadictes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa CATALUNYA TRIOMFANT TORNARÀ A SER RICA I PLENA MENTRE ESPANYA S'ENFONSARÀ EN LA CORRUPCIÓ I LA INCOMPETÈNCIA. || || ★ || ||
6 de juny de 2016, 08.10 h






#29 És evident que tens molt restringides les facultats mentals, doncs creus que ets un mico català, quan, vista la llengua que parles, queda clar i indiscutible que ETS UN MICO CASTELLÀ.





Pero . . . que arribis a imaginar que al mig de Madrid unes catalanes poguessin estar lluint l'estelada i fent propaganda d'un acte separatista . . . això demostra que a més de boig deus anar drogat tot el dia.




Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
lluisot fletxa Tarragona
6 de juny de 2016, 08.01 h

IMPRESENTABLES CUPS


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
6 de juny de 2016, 00.17 h

Se imaginan la que se hubiera montado si hubieran sido dos chicas con esteladas?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
6 de juny de 2016, 00.13 h

"Los Mossos d’Esquadra ha abierto una investigación sobre la brutal agresión a dos jóvenes de la plataforma Barcelona con la Selección del sábado".

Llegará un día que al ver la ineptitud y tolerancia de la policía y políticos, con éstos grupos violentos y mafiosos, la gente se tomará la justicia por su mano.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa CATALUNYA TRIOMFANT TORNARÀ A SER RICA I PLENA MENTRE ESPANYA S'ENFONSARÀ EN LA CORRUPCIÓ I LA INCOMPETÈNCIA. || || ★ || ||
5 de juny de 2016, 23.49 h




#25 Micaela Romualda: tu, a València, no poses mai TV· , prefereixes la %, on surten un nois que tu trobes molt guapos i t'ajuden a masturbar-te el cul amb la mà de morter.


Si posessis TV· veuries que A CADA INFORMATIU HAN POSAT AQUESTA NOTÍCIA.



Si la teva HISTÈRIA NEURASTÈNICA i la teva NEUROSI OBSESSIVA-COMPULSIVA ET FACIN PASSAR EL DIA ESCRIVINT RIDICULESES CASPOSAMENT FEIXISTES I GROTESCAMENT ANALFABETES, és natural que no vegis TV·, marieta repugnanta.



Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
5 de juny de 2016, 23.10 h

Més del 70% dels catalans voten partits que estan a favor de fer un referèndum d'independència. El suport al referèndum d'independència està en el 75-80% a les enquestes i el govern d'espanya no ens permet celebrar-ho. Hem d'explicar al món que l'estat espanyol no és una democràcia. Els catalans volem i podem crear un estat més democràtic i millor. I ho farem amb mobilització i democràcia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
5 de juny de 2016, 22.07 h



Y MIENTRAS TANTO EN N.O.D.O TV3… NO EXISTE LA AGRESIÓN NACIONALISTA A LAS 2 CHICAS PRO SELECCION

Y mientras tanto en TV3… No existe la agresión nacionalista a las 2 chicas


Els mitjans del Règim només parlen del prusés "festiu" , "pacífic "i "democràtic", escolti’m.

ES QUE PARA LAS RATAS NAZIS DE LA ESTELADA ESO DE IR REPARTIENDO MAMPORROS A DIESTRO Y SINIESTRO ( SOBRE TODO SI SON MUJERES) ES UNA NUEVA FORMA DE PACIFISMO ..ES LO QUE LLAMAN "EL HECHO DIFERENCIAL".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
K-limero fletxa la closca al cap
5 de juny de 2016, 21.40 h

#23 idiota borratxo

espanya 24% atur i 5.000.000 aturats


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
5 de juny de 2016, 21.38 h

#19

ALGUNOS DATOS MAS DEL VALIENTE HIJO DE PUTA SEPARATISTA AGRESOR DE MUJERES.


Parece que se llama Oriol.

En su Facebook marcaBA (PARECE QUE LO HA BORRADO EL COBARDE) como favoritos una película que se llama “Catalunya über alles” (sí, como el himno de los nazis), y grupos como Orgullosos de NO ser espanyols, Viure a Catalunya i no saber català és com ser una puta i no saber cardar, Arran Gràcia, Òmnium Cultural, ANC, CUP Barcelona districte Gràcia, o Catalunya decideix.


Un ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.