directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Esquerra es queda sola al Parlament votant a favor de la independència

CiU s'absté en la votació que demanava la transició cap a l'Estat propi · Els republicans volien un pronunciament de la Cambra que recollís el clam del 10J

Comentaris 41  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

CiU s'ha abstingut aquest divendres en la votació de la resolució d'ERC al Parlament proposant l'exercici de l'autodeterminació com a resposta al clam independentista del 10J, que va omplir els carrers de Barcelona amb un milió i mig de catalans. La resta de partits han rebutjat la resolució, posicionant-se així a favor de continuar dins un Estat espanyol.Malgrat que ERC ha votat amb CiU, PSC i ICV-EUiA el contingut del preàmbul de l'Estatut en forma de resolució unitària de resposta del catalanisme polític a la retallada, els republicans han presentat una resolució en paral·lel que, a més d'expressar el rebuig a la 'vulneració de la voluntat popular' catalana, també es feia seu el lema del 10J 'Som una nació. Nosaltres decidim' i instava el Parlament a iniciar el procés d'independència. La votació d'aquest divendres ha tornat a evidenciar que Esquerra és l'únic partit de la cambra catalana que a hores d'ara creu en l'Estat propi.
vots erc parlament
Comparteix
   


Etiquetes
La proposta de resolució dels republicans, a més de manifestar el seu rebuig a la sentència perquè és una 'vulneració de la voluntat popular' catalana, també instava a no acatar la resolució del TC, que ha 'exclòs la voluntat expressada pel poble de Catalunya del marc constitucional espanyol'.

També, pretenia que el Parlament es fes seu el lema del 10J, 'Som una nació. Nosaltres decidim' i constatar que 'la llibertat i les aspiracions d'autogovern de Catalunya no tenen cabuda en el marc constitucional espanyol'. Per això, i tenint en compte que 'l'autogovern en el marc de l'estat espanyol ha arribat a la seva fi', ERC volia que la cambra catalana proclamés que 'ara és el moment d'exercir el dret d'autodeterminació'.

La proposta de resolució volia que el Parlament manifestés la seva 'voluntat d'iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional' i es constituís en un 'estat de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea' per via d'un referèndum que voleïn que acordés i pactés el procediment, convocatòria i règim d'acord amb els 'estàndards internacionals'.

La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, ha alertat que no n'hi havia prou de ratificar el text del preàmbul de l'Estatut, sinó que es tractava de donar resposta al 'i ara què?' que creu que va reclamar la munió de catalans que es va manifestar el 10J. Per això, ha reiterat que la via d'ERC és l'emancipació nacional. 'El full de ruta no és la relació desigual i jeràrquica' sinó 'la relació entre iguals, entre estats', ha reblat.

'Obligats' pel 10J

Per això, davant 'l'acte de sobirania' de la ciutadania que es va manifestar el 10J, les institucions estaven 'obligades' a obrir el procés perquè Catalunya pugui 'decidir el seu futur sense límits'. Ha reclamat que s'abandonin les 'ambigüitats' i s'enceti un 'camí de decisió pròpia sense límits', com ha dit CiU, i és el moment d'iniciar 'la tercera transició, una transició tranquil·la' cap a la plena sobirania nacional, un camí 'ple de dificultats' però 'carregat d'il·lusió'.

'Ara és el moment, perquè sinó quan serà?'. Simó ha destacat la importància que 'per primera vegada' el Parlament hagi posat a votació l'inici d'un procés d'independència. 'El Parlament és lliure i està legitimat per fer-ho. Siguem lliures també nosaltres' i 'actuem sense pors, amb el cap fred i les mans lliures', ha conclòs. La portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ha estat la única portaveu que s'ha referit explícitament a la resolució d'ERC, ni que sigui per rebutjar-la. Després de defensarf el dret d'autodeterminació de Catalunya, ha lamentat que ERC vinculi el dret a decidir només a la independència i no a altres opcions, com és el cas de la via federal.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#41
pasbort fletxa Vila-real
18 de juliol de 2010, 10.57 h

Als DAVIDs que en son molts, el que us parla té TOTES les mans cremades, plenes de bullofes...però puc assegurar fins al dia d´avui, que el CARRETERO és honests tant com jo o més, que ja es dir...que efectivament els que estimem aquesta terra NO TENIM CAP MES REMEI QUE VOTAR REAGRUPAMENT, que mentres el CARRETERO estigui per allí serà difícil els "xunxullos" que els hi haurà, però també serà necessari CURAR els cervells de tantíssima gent que els mitjans de comunicació, els han est... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
pasbort fletxa Vila-real
18 de juliol de 2010, 10.35 h

UNA COSA CERTA
I....podrieu fer-me quedar com un mentider..... que ni el PsoE, ni CiU, niPP, ni IC, ni erc, ni CIUDADANOS....ni els seus LIDERS ni els que els VOTEN, em segaran les cadenes.....ni em LLIBERARAN de l´ESCLAVITUT, i ni tant sols em diran per què és BO que jo continue ESCLAU!!, això sí, em diran que confie amb ells, que per allà al temps de la picor....GRACIES A ELLS, JO SERE LLIURE DELS NEGRERS...i dels TRIBUNALS....!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
David C fletxa Sant Celoni
18 de juliol de 2010, 02.00 h

#37
Rcat deu ser tant valida que ja fa por, ara a ERC i d'aquí dos dies a CIU, perquè que ningú es confongui, i ho dic amb el màxim respecte, ara tots els partits han jugat a la puta i la ramoneta, i clar perdran vots i estan nerviosos. El que és segur qui guanyarà algun vot, serà Rcat bé perquè els altres vagin perden cabells (que s'ho facin mira ells) o perquè ha mobilitzat gent que no votava. Això es democràcia, a qui li fa por?
I amb la veritat, la dignitat i la regeneració ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Carles Puyol fletxa Catalonia is not spain
18 de juliol de 2010, 01.30 h

Tot pura retòrica d'ERC. Es nota que les eleccions estan a tocar.
Per una candidatura única per la independència de Catalunya.
Estem arreglats si ERC i CiU volem que declarin la independència al Parlament. Són dos partits covards que només van a lo segur.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Jo mateix fletxa PUTA CIU I PUTA ESPANYA
18 de juliol de 2010, 00.28 h

#34
RCAT. De moment no ens ha deixat amb el cul a l´aire de la mateixa manera que un calb no té cabells blancs. No em digueu que molts de que veniu aquí a parlar de R.cat i del laporta, o sou de Ciu que cada dia queda tant retratada que ja ni us atreviu a dir que ho sou, o sou uns ingenus somiatruites. De veritat us penseu que aquests dos per junt o per separat faran alguna cosa més apart de dividir l´independentisme que Erc ho hagi pogut fer? De veritat us penseu que a les properes elecci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
18 de juliol de 2010, 00.20 h

Amb ERC no n'hi ha prou... a la llarga només volen sumar amb els socialistes espanyols (els del primer tripartit encara que eren una mica més catalanistes, però els del segon... sense comentaris) Aquest novembre Democràcia Catalana o com s'acabi de dir el nou partit independentista i aconseguir avanços importants com les seleccions catalanes o el concert econòmic. Estem farts d'aquests polítics que només parlen i no compleixen!! el poble no es idiota prou de jugar que feu el ridícul!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
Almogaver.cat fletxa Regne Unit
17 de juliol de 2010, 19.30 h

Em sento de R.cat. Peró aquest gest, honora a ERC. i a tots els que no estem en el Parlament. No oblidarem aquest galant i noble gest, d'E.squerra
Salut germans, en i de, nostra gentil ventafocs,(no per molt mes temps, per que la Redimida s'apropa) i Pàtria Catalunya


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#34
Francesc fletxa Lloret de Mar
17 de juliol de 2010, 18.55 h

He deixat de fer pedagogia a internet.
Se que el que verdaderament compta son els vots i per tant no votare ERC, ni CiU ni PSC ni ICV ni PP ni C´s. Votare Rcat.
Rcat de moment no ens ha deixat amb el cul a l´aire cosa que els altres partits mencionats si ho han fet.
RCAT mereix una oportunitat, si tambe ens deixan tirats haurem de trobar una alternativa.

El que verdaderament es patetit es que els politics independentistes que ens respresenten no siguin capaços d´arribar a un acord per a fer... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#33
David C fletxa Sant Celoni
17 de juliol de 2010, 18.46 h


Amb tots els respectes, però hi han eines que no nomes estan més que gastades, és que n'hi han que ni les saben fer anar. és per això que com tu, utilitzaré la millor eina que trobi, i Reagrupament és una molt valida, per poder sortir d'aquest enfangat, que es diu Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
17 de juliol de 2010, 18.28 h

La meva eina es i es diu ESQUERRA REPUBLICANA de CATALUNYA. 21 diputats que voten per primera a la història per la independència al Parlament. La resta, no saben o no en volen saber res. Caldrà escombrar i a fons tots els racons del país per fer fora la crosta unionista que represente els socialistes i els convergents. Caldrà triar i be, els diputats i diputades que ens representin al nou parlament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.