directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 10:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Zapatero diu que se sent responsable de les conseqüències polítiques de la sentència de l'Estatut

Montilla, li recorda que 'calen fets i no paraules', però es mostra convençut del seu compromís amb Catalunya

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Zapatero se sent responsable de les conseqüències polítiques de la sentència de l’Estatut. El president del govern espanyol ha fet aquestes declaracions en el marc d’una conferència al Fòrum Tribuna de Barcelona realitzada aquest divendres. Aquests és el primer viatge del president socialista a Catalunya després de la sentència del Tribunal Constitucional (TC). Zapatero s’ha compromès a desplegar l’Estatut amb les ‘lleis i reformes que siguin necessàries’ alhora que ha estat respòs per José Montilla, president de la Generalitat, que li ha recordat que ‘calen fets i no paraules’.

Comparteix
   


Etiquetes
José Luis Rodriguez Zapatero s’ha mostrat aquest divendres responsable de les conseqüències polítiques de la sentència de l’Estatut. Aquestes declaracions les ha realitzat en el marc d’una conferència al Fòrum Tribuna de Barcelona. Aquests és el primer viatge del president socialista a Catalunya després de la sentència del Tribunal Constitucional (TC).

Zapatero ha assegurat que acceptarà i respectarà la sentència, però s'ha compromès a fer el possible per desplegar l'Estatut amb les 'lleis i reformes que siguin necessàries'. El president socialista ha demanat també respecte "per als sentiments d'identitat dels ciutadans de Catalunya" i "per als símbols i la llengua catalans", i s'ha mostrat convençut de la importància de fer que Catalunya se "senti escoltada" i que sàpiga que és un "actor decisiu" dins del conjunt de l'Estat per evitar que s'estengui una desafecció política dels catalans respecte a Espanya.

Fets i no paraules

Així li ha replicat el president de la Generalitat José Montilla al seu homòleg espanyol. Montilla, a més, ha afirmat que la sentència no és un problema de Catalunya sinó d'Espanya, però s'ha mostrat convençut que Zapatero demostrarà el seu compromís amb Catalunya ‘per poder continuar avançant junts’.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
Ivan fletxa Avinyó
24 de juliol de 2010, 23.05 h

El problema de Montilla han estat bàsicament les quatre o cinc últimes setmanes, després de tot ha sigut el President de la Generalitat que ha aconseguit el nou sistema de finançament (encara que podria ser millor), ha aconseguit el traspàs de rodalies de Renfe, ha aprovat la llei del cinema (idea de Tresserras, sí, però Montilla hi havia d'estar d'acord per poder-se aprovar) i altres coses. Si es mira en fred, sí que ha fet coses interessants per Catalunya, però desde la sentència del... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
24 de juliol de 2010, 18.37 h

#12 Abundant en el què diu, em faig creus de copsar com els seguidors d'aquests dos politicastres, que viuen i cotitzen fins i tot a Catalunya, i que tot i sabent que amb una Catalunya independent ells viurien molt millor, segueixin caparruts els dictats d'aquests individus. I més creus em faig, de copsar quan persones que tenen carrera i suposadament haurien de tenir més cultura, com també encara es deixen entabanar i volen seguir anant de la mà d'espanya, tot i patint sobre nosaltres els ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
24 de juliol de 2010, 18.27 h

#2 Amb tots els meus respectes, és lliure de votar qui vulgui, si bé voldria fer-li unes reflexions. Hi va haver un cert temps que ERC a mi també em va decepcionar. O més ben dit em semblà que em decepcionava.
Però a mida que passaven els dies vaig entendre que amb 21 escons, poc marge de maniobra tenia per a fer valer tot un seguit de reivindicacions. Reflexionem, qui ha fet més per l'independentisme a Catalunya ???.
Suposo que no serà pas CiU, molt menys el PSC, i tampoc Reagrupament q... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
24 de juliol de 2010, 17.37 h

Pinotxo i Monthy. No cal que us hi escarrasseu. Els catalans ja hem pres la decisió. Catalunya esdevindrà un estat lliure puix així ho ha decidit el poble català! Val mes ser lliure que esclau a Espanya!

Els partits que no volen ni la llibertat ni que Catalunya sigui un estat, ja no interessa a ningú! Espanya es podria agermanar amb Sèrbia, Xina o Rússia, països tant democràtics com ells!

Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
euro fletxa República de Catalunya
24 de juliol de 2010, 16.29 h

Gràcies pp+psoe, zp+rejoy, per haver estat els culpables de que la sentència del TC destruïs l'estatutet ja retallat per las cortes ecspañolas.
Gràcies perqué si mes no, encara hi hauria molts mes babaus dels qué encara queden, que continuarien pensant, qué es possible l'encaix de Catalunya a ecspaña.
Gràcies perqué sense el vostre esperit de destruir Catalunya, heu fet obrir el ulls a la majoria de catalans que restaven adormits.
En fí, gràcies per tot i ADÈU ESPAÑA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Andreu fletxa Barcelona
24 de juliol de 2010, 15.30 h

Si se sent responsable doncs que dimiteixi! Així es fa en totes les democràcies! Encara que en les monarquies bananeres succedànies de dictadures segueix-en en les seves cadires per a no perdre-las...


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Ramon Sangles fletxa Barcelona
24 de juliol de 2010, 14.55 h

Prou abaixades de pantalons! Jo ja fa temps que al Zapatero no li vull veure ni la cara: la llargària del seu nas no cap enlloc. Botifarra a tots els qui encara li pidolen res! No cal perdre gens ni mica de temps amb aquesta gent tan superba i tan hostil (vagin vestits de xai o de llop).


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
24 de juliol de 2010, 14.01 h

Vull separar-me

Escolta Espanya, hem arribat al final de camí. Vull separar-me. No m'havia pas imaginat fa uns anys que arribaria a aquest extrem però això nostre no té futur. Et veig com un marit antipàtic que em maltracta i m'explota. No em sap greu recordar que t'he estimat i que m'he esforçat per salvar la nostra relació, però tu m'has tingut sempre com una propietat. T'he servit i has presumit de mi. M'has dit alguns cops que m'estimes però amb la boca petita i només quan has bus... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
24 de juliol de 2010, 12.48 h

Vols que Catalunya sigui un estat? Ja saps qui no has de votar!

Tal com es diu en albanès, "faleminderit shumë!" (moltes gràcies!).

Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!

Escolteu a l’oriol Junqueras a partir del minut 7:25 fins el 9:21 www.youtube.com/watch?v=HEnIiBf1Q4I


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Jo mateix fletxa PUTA CIU I PUTA ESPANYA
24 de juliol de 2010, 12.06 h

#6
Els que ens voleu fer combregar amb rodes de molins equiparan ERC a CIU o bé sou una miqueta curtets de gambals o us penseu que ho som els demés. Per si no ho sabies va ser ERC la que va impulsar el nou estatut que acabava amb l´espoli fiscal i ens obria la porta cap a la independència, quan ningú en volia sentir a parlar ni d´una trista reforma. Ciu va disposar sempre que va governar de majories i majories absolutes durant 23 anys i sent decisiva a madrid i va ser el mas no pas monti... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.