directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 22:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Bustos: 'El Tribunal Constitucional no representa Espanya'

Afirma que els magistrats espanyols no tenen autoritat moral per negar el caràcter de nació a Catalunya

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'alcalde de Sabadell i president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), el socialista Manuel Bustos, ha assegurat que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut li dóna 'més arguments' per defensar un projecte federal. 'Crec en l'Espanya federal, perquè per mi Espanya no és qui parla des de Madrid contra Catalunya', ha dit. Bustos creu que les eleccions seran una oportunitat per saber si tot aquest procés ha fet créixer l'independentisme i es pregunta 'què li importa' al TC com es defineix Catalunya.

Comparteix
   


Etiquetes
L'alcalde de Sabadell i a qui després de les eleccions catalanes de 2003 se li va atribuir l'intent de crear una federació del PSOE a Catalunya desvinculada del PSC, afirma amb rotunditat que no creu que 'el TC estigui per sobre de la democràcia representada pel Parlament, per les Corts i pel poble català. Entenc la intervenció dels tribunals quan es produeix un greuge entre parts, però si el nostre Estatut no va contra ningú perquè l'hem de retallar o interpretar? No hi ha cap tribunal que tingui autoritat moral per venir a dir-me que no puc dir el que sento'. En aquesta mateixa línia assegura 'qui és el TC per dir que no podem posar al preàmbul que nosaltres ens denominem nació? Què li importa?'.

Per l'alcalde de Sabadell, 'el TC no representa Espanya, són ells. A Espanya la representen les Corts, el govern espanyol i el seu president, que van donar suport a l'Estatut'. En el transcurs d'una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies afirma 'estic d'acord amb el dret a decidir, que poguem decidir tots. I a les eleccions podrem decidir tots, lliurement i democràtica, i si els partits independentistes tenen majoria absoluta podran plantejar el seu programa, serà perquè el poble català li haurà donat la confiança. Una manifestació és una manifestació i res més que això, una expressió espontània un dissabte a la tarda. Però el sufragi universal és l'essència de la democràcia'.






COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
26 de juliol de 2010, 16.37 h

No entenc com certs personatges tenen la barra de sortir a les planes dels diaris amb manifestacions tan esperpèntiques com les d'aquest socialista convençut.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
25 de juliol de 2010, 23.52 h

Vaja, vaja, ara els sociates volen minimitzar el desastre que ha comés el TC, ara ens venen a dir que el TC no representa Espanya, quan jo veig que tot l'Espanyolam volía una sentència dura i que fins i tot els hi ha semblat que el TC s'ha quedat curt. No he vist espanyols, durant el llarg procés al TC, manifestar-se contra el fet que la voluntat catalana expressada a les urnes fos jutjada per aques grapat de magistrats reaccionàris, si que he vist, en canvi, molt d'odi contra Catalunya i c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
25 de juliol de 2010, 20.54 h

De fet no es representes ni a sí mateixos...


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.