directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 03:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

David Fernández considera que el jutge "abusa del seu poder" citant Coma i diu que l’Estat és qui ha d'explicar-se

El regidor de la CUP de l’ajuntament de Vic compareixerà a partir de les 10 del matí a l’Audiència Nacional

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

ACN Madrid .- L’exdirigent de la CUP David Fernández s’ha traslladat a Madrid per expressar el seu suport a Joan Coma acompanyat de l’advocat del regidor i diputat de la CUP, Benet Salellas. Fernández considera que el titular del jutjat Central d’Instrucció número 2 de l’Audiència Nacional, Ismael Moreno, “abusa del seu poder” citant Joan Coma a declarar perquè, segons ell, ja va “remetre un escrit” explicant la seva desobediència. “L’Estat ha d’explicar per què violenta la vida d’una persona, per què el van a buscar a l’ajuntament i per què el porten cap a un tribunal d’excepció”, ha subratllat als voltants de l’Audiència Nacional. El regidor de la CUP de l’ajuntament de Vic compareixerà davant el jutge a partir de les 10h del matí per un presumpta delicte d'incitació a la sedició i ho farà amb el suport de la trentena de persones que s’han traslladat aquesta nit en autocar a la capital espanyola a les portes del tribunal.

Comparteix
   


Etiquetes
L’exdirigent de la formació anticapitalista ha qualificat d’impensable que “un representant de la sobirania popular hagi de donar explicacions davant un jutge pels delictes d’opinió i de sedició”. “Això és propi de règims repressius i autoritaris i d’un estat neuròticament obsessionat amb la unitat d’Espanya”, ha sentenciat. 
 
Així mateix, ha considerat que els delictes que li atribueix el jutge demostren “el concepte de democràcia de l’estat espanyol i en concret del seu nucli dur”. “Aquest és un tribunal que va néixer el 5 de gener del 77, un dia després de la mort del tribunal d’ordre públic i que manté la filosofia franquista”, ha afegit.

Mentrestant unes 35 persones s’han traslladat aquesta nit en autocar a Madrid per expressar el seu suport a Joan Coma a les portes de l’Audiència Nacional. Són membres del moviment 30/30, entre els quals també hi ha les diputades de la CUP Anna Gabriel i Eulàlia Reguant i alguns companys del regidor a l’ajuntament de Vic com Sara Blázquez , Marc Barnolas o Càtia Juncs. També ha viatjat fins a la capital espanyola l’alcaldessa de Vic, Anna Erra. 
 
Els Mossos d’Esquadra van practicar dimarts la detenció del regidor de la CUP per ordre del titular del jutjat Central d’Instrucció número 2 de l’Audiència Nacional, Ismael Moreno, després que Coma desobeís la citació judicial i es negués a comparèixer el passat 24 d’octubre per un presumpte delicte d’incitació a la sedició. La detenció s’ha portat a terme després que el magistrat hagi rebut nous informes de la Guàrdia Civil, la policia espanyola i els Mossos d’Esquadra sobre les crides a la desobediència col·lectiva efectuades pel regidor de l’ajuntament de Vic. 
 
La citació que Joan Coma va desatendre el passat més d’octubre es va produir a instàncies de la Fiscalia per una crida del regidor a la desobediència civil a les institucions espanyoles i a les resolucions del Tribunal Constitucional durant un ple municipal el mes de desembre de 2015 en què es votava una moció de suport a la resolució del Parlament del 9 de novembre sobre l’inici de la desconnexió. El Fiscal manté que aquestes crides a la desobediència civil i els seus pronunciaments a favor de la independència compleixen els requisits d’un delicte d’incitació a la sedició. 
 
La detenció de Joan Coma per negar-se a comparèixer davant un jutge es produeix només 15 dies després que l’Audiència Nacional ordenés la detenció de cinc integrants de l’esquerra independentista per desobeir una citació d’un altre magistrat de l’Audiència, Fernado Andreu, per cremar retrats de Felip VI durant una mobilització anticapitalista el passat Onze de Setembre. En aquesta ocasió, els joves van declarar que no reconeixien la legitimitat del tribunal i el jutge els va deixar en llibertat amb càrrecs.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
josepbna fletxa barcelona
29 de desembre de 2016, 20.35 h

#6 En qualsevol país civilitzat que dius,i afegiria tots els altres del mon modern, ja no haguessin fet aquest teatre per un fet con el que ha sigut. Però tots sabem els motius d'aquestes maniobres. doncs hi han casos molt mes greus que no es castiguen i els que si ho han fet, no han sigut amb aquesta contundència. Per ser justícia te que ser justa o deix de ser-ho. I per humiliar-lo més, li treuen el passaport. Quan, com i a qui, com per quins motius és retiren normalment els passaports.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Fd'A fletxa Calders
29 de desembre de 2016, 14.47 h

Cap tribunal espanyol que cita com a investigats a representants del poble català és un tribunal legítim. Començant pel Constitucional, seguint per l'Audiència Nacional i acabant pels fiscals i titelles de l'administració de Justícia (?). La primera obligació d'un jutge és la imparcialitat i la justícia espanyola està de fet contra Catalunya i el seu procés independentista. Ni el Rei dels espanyols ni els Tribunals tenen més raó que en Coma.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
29 de desembre de 2016, 10.42 h

BEN CERT DAVID, EL REGNE S'HA D'EXPLICAR, D'ENÇÀ LA DEVASTACIÓ A FOC I DEGOLLA EN LA GUERRA D'OCUPACIÓ DE 1707 A 1715, ESTRUCTURES POLÍTIQUES, JURÍDIQUES, I MENTALS QUE DOMINEN ENCARA EL RETRÒGRAD ESTAT ESPANYOL. I TAMBÉ HAN D'EXPRESSAR-SE ELS QUE DIENT-SE D'ESQUERRA, TRAEIXEN ELS NOBLES IDEALS, APUNTALANT, DITES ESTRUCTURES DEL MONARCA I TOTS ELS PODERS FÀCTICS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
JORDI fletxa GRANOLLERS
29 de desembre de 2016, 08.29 h

No feu més pallassades, cap politic ha d'anar als Jutjats del invasor, només heu d'anar al Parlament de Catalunya els 72 juntets i fer la DUI, OBEIU AL POBLE QUE US HA VOTAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Cesc fletxa Sitges
28 de desembre de 2016, 21.27 h

España ho perdrá tot. Catalunya, país valenciá i les illes balears, tot. El ja ex-imperi s'esta desintegrant, com ja va predir Batista i Roca.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
28 de desembre de 2016, 12.28 h

#4 Violentar o prohibir el dret d'autoideterminació dels pobles es ILEGAL i pot ser penalitzat internacionalment.

Qui representa a aquesta merda d'Estat? El rei.

Doncs a què esperem?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Synera fletxa Barcelona
28 de desembre de 2016, 12.26 h

TOTA LA RAÓ

ÉS UN TRIBUNAL D'ORDRE PÚLIC IMPENSABLE A L'EUROPA DE LES DEMOCRÀCIES.

UNA ALTRE HERÈNCIA DEL FRANQUISME.

COM EL REI IMOSAT QUE FA DISCURSOS POLÍTICS INTOLERABLES QUE VAN CONTRA LA LLIBERTAT DELS CIUTADANS I D'EXPRESSIÓ. PER QUÈ NO ES DENÚNCÍA LA SEVA ACTUACIÓ IMPOSADA PER LA INTOLERÀNCIA AL TRIBUNAL DE DRETS HUMANS? NO ES CANSEN DE DIR QUE TOTHOM ÉS IGUAL DEVANT LA LLEI. DONCS "ELL" EL PRIMER. A PREDICAR AMB L'EXEMPLE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
28 de desembre de 2016, 11.27 h

Li han retirat el passaport!

Si li han retirat el passaport, podrà anar per Europa però, podrà entrar a espanya? :-)


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
28 de desembre de 2016, 10.26 h


Això ho diu David Fernández però HO PENSEM MOLTS CATALANS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
28 de desembre de 2016, 10.26 h


Això ho diu David Fernández però HO PENSEM MOLTS CATALANS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.