directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 07:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Estat premia a les 36 famílies contràries a la immersió lingüística i obliga a la Generalitat a pagar-los 6.000€

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, rep amb ''sorpresa'' la notificació i critica que no s'hagin respost les al·legacions del Departament

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Anar contra el sistema educatiu català té premi, malgrat la pírrica xifra (36) de famílies que s'acullen a la reforma educativa de l'exministre de Cultura, José Ignacio Wert, perquè aquells que ho desitgin tinguin l'educació en castellà a les escoles privades i no en català, com recull la Llei d'Educació de Catalunya, l'Estat ha notificat avui a la Generalitat que haurà de pagar els 6.000€ que els hi va prometre.
ACN Barcelona .- El Departament d'Ensenyament ha rebut una comunicació del ministeri d'Educació en què es notifica la renovació de l'ajut dels 6.000 euros per a l'escolarització en castellà en escoles privades a 36 famílies per al curs actual. Segons ha pogut saber l'ACN, són una part de la cinquantena de famílies a les quals se'ls havia atorgat l'ajuda el curs anterior. Es tracta d'un ajut que atorga el govern espanyol però que paga la Generalitat. La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha manifestat ''sorpresa'' en rebre la comunicació perquè no correspon a "'l'operació diàleg' que diuen que tenen oberta''. En declaracions a l'ACN, ha criticat, també, que el ministeri no hagi respost les al·legacions del Departament, que majoritàriament demostren que són alumnes ja escolaritzats en aquests centres.

Obligats a pagar
 
Aquesta setmana el Departament d'Ensenyament ha rebut la notificació del ministeri d'Educació referent a la renovació, per aquest curs, de l'ajut dels 6.000 euros per a l'escolarització en castellà en centres privats que preveu la disposició addicional 38 de la LOMCE. Segons ha pogut saber l'ACN, la comunicació del ministeri fa referència a 36 famílies, de la cinquantena d'expedients que s'havien atorgat el curs anterior.
 
La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, s'han mostrat ''sorpresa'' en rebre aquesta notificació. Considera que no s'entén dins ''l'operació diàleg' que diuen que tenen oberta'', ja que no només no s'ha acceptat la suspensió o la derogació d'aquesta norma, sinó que no s'han respost les al·legacions que ha presentat la Generalitat als diferents casos. Per la titular d'Ensenyament, és una ''situació preocupant'' perquè la Generalitat no té ''cap paper'', ja que el particular s'adreça directament al ministeri i el ministeri ho resol sense tenir en compte les al·legacions del Departament.
 
La Generalitat prepara invalidar l'ajut

Ruiz ha explicat que la major part d'aquests expedients corresponen a alumnes que ja estaven escolaritzats, molts des de P3, a escoles privades abans que sortís aquesta norma. A més, Ruiz també ha recalcat que a les famílies beneficiàries d'aquesta ajuda se'ls va oferir poder-se preinscriure en escoles properes al domicili on el projecte educatiu inclogués alguna matèria no lingüística en castellà, i que en canvi no s'ha produït, fet que per la consellera, també invalidaria la renovació de l'ajut corresponent.
 
La consellera també ha recordat que la preinscripció a Catalunya no ofereix la possibilitat de triar la llengua vehicular a l'hora d'escollir escola i, per tant, la LOMCE ja està mal plantejada en aquest sentit.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
1 de gener de 2017, 21.50 h

#20
#21 No et semblaria més ASSENYAT criticar al "rei d'aragó" #17 que no al pare de família que, equivocat o no en demanar lo que ha demanat, al menys veu clar com són les coses?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Pere fletxa Barcelona
1 de gener de 2017, 12.05 h

Una correció i una afegitura...
#19
#18 En tot cas demaneu solucions al nou país i també al vostre. Porteu els fills a escoles especialitzades com hi ha a Barcelona la Francesa... Ah! I particularment no plantegeu les coses a algun govern, com aquest espanyol que malmet la democràcia i imposa la seva llengua a pobles que vol subordinar i sotmetre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Pere fletxa Barcelona
1 de gener de 2017, 12.00 h

#19
#18 I si aneu a Rusia, a França, a la Xina,... també demanareu escola en castellà?. Nens si aneu a un altra país, no feu exigències irrespectuoses, i en tot cas demaneu solucions al no país i també al vostre. Ah! I particularment no plantegeu les coses a algun govern, com aquest espanyol que malmet la democràcia i imposa la seva llengua a pobles que vol subordinar i sotmetre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
1 de gener de 2017, 11.05 h

#16 Tienes muchísima razón Synera. A los catalanes que viven en Madrid o en cualquier ciudad española, el estado tendria que darles EXACTAMENTE los mismos privilegios que a los españoles que viven en Catalunya. Tan sólo una mierda de estado fascista hasta el tuétano, puede diferenciar con tanta discriminación a los catalanoparlantes de los casptellanoparlantes. Es una VERGÜENZA. Siendo español, me avergüenzo de tanta estupidez y de tanta fanfarroneria de muchos de mis compatriotas e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
1 de gener de 2017, 10.56 h


#17 NOOO! no, nene, no te apoyes en nosotros que con el tufo a mierda y a pies sucios que desprendes, nos harás vomitar, pedazo de guarro.

Además : para que sirve el "apoyo" de un pobre idiota calzonazos que se deja insultar y vituperar como te dejas tu, desgraciado fascista?

Si hemos pedido escuela en Castellano no es por falta de respeto a Catalunya, sinó porque , por motivos LABORALES vamos a estar tan solo dos años en esta magnífica nación, la más democrática del estado, y por ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
REY DE ARAGON fletxa CORONA DE ARAGON
31 de desembre de 2016, 02.05 h

Todo mi apoyo a las familias.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Synera fletxa Barcelona
30 de desembre de 2016, 12.00 h

I si volem escolaritzar als nostres fills a Madrit, també ens pagaràn?

La llei no és igual per a tothom, hm?


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Synera fletxa Barcelona
30 de desembre de 2016, 11.58 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010


- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una soci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Pere fletxa Barcelona
30 de desembre de 2016, 11.43 h

Immersió língüística.... De fet, que els nens que viuen aquí aprenguin el català, a aquest Estat que ens té sotmesos i subordinats i que ens vol institucionalitzats espanyols "le importa un carajo". Vol eliminar una de les evidències de la diferència entre els pobles i que identifica una nació: la parla que identifica una experiència d'entendre la vida: "Ensinistrar" (ells ho fan amb la dreta "adiestran"), "pocavergonya", (ells en fan un absolut "Sinvergüenza"), "Això no té ni cap... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
30 de desembre de 2016, 11.40 h

L'extorsió que no cessa. Potser la CUP ja té raó i convindria fer camí abans que els furten la sang que els queda. Ara les "famílies" s'han cobert de glòria. Que no se'ls gasten per si de cas el T.S.C. decideix que els han de tornar als seus amos, els catalans decents. Potser aquestes famílies no s'hi adonen que estan sent usades, usades per un govern corrupte? Que els passarà coma els assassinats per ETA, una excusa per a justificar-se?


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.