directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 2 de maig de 2024 00:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigdemont: "Estem a pocs mesos de celebrar un Referèndum i només depèn de nosaltres"

"Els catalans hem superat totes les proves d'estrès i ara volem parlar"

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El president de Catalunya, Carles Puigdemont, ha visitat aquest matí el programa de Mònica Terribas a Catalunya Ràdio per abordar l'actualitat política. L'entrevista ha girat en dos grans eixos: el principal, el referèndum d'independència que s'ha de fer aquest 2017 i els pressupostos que seran claus per tirar-lo endavant. El president, un cop més, ha assegurat que "estem a pocs mesos de celebrar un Referèndum i només depèn de nosaltres".
Carles Puigdemont a CatRàdio
Carles Puigdemont a CatRàdio
© CatRàdio

Comparteix
   


Etiquetes
El referèndum es farà
 
Carles Puigdemont ha explicat que el referèndum que se celebrarà aquest 2017 "serà vinculant perquè hi ha un govern compromès a implementar les decisions dels ciutadans". Així mateix ha explicat com serà la consulta: "el referèndum ha de ser clar. I la gent ha de saber què passarà si vota sí o si vota no". També ha volgut deixat clar que serà vinculant: "el referèndum tindrà efectes. No serà ni una consulta, ni una enquesta."
 
Pactat o unilateral?
 
Puigdemont vol començar la campanya i fer-ho entrant a debat amb els partidaris del no: "volem lluitar l'argumentari amb el govern espanyol, d'un referèndum pactat". Malgrat això, ha narrat que "a Mariano Rajoy li he proposat fer un referèndum pactat per a la independència de Catalunya. I ho tornaré a fer". El president, però, ha dit que si no hi ha pacte, es farà igualment: "si som capaços d'organitzar-lo, i ho som, el referèndum es farà."
 
La trempera de la independència
 
Puigdemont ha refusat la idea que l'independentisme a la societat catalana estigui baixant: "això no és una bombolla, ni un suflé. Hem superat totes les proves d'estrès. El que volem és parlar.". Per això ha tornat a assegurar que "abans no s'acabi el mes de setembre, Catalunya haurà celebrat un #referèndum."
 
Pressupostos, claus per tirar endavant
 
Carles Puigdemont ha volgut fer especial referència en la importància que s'aprovin els comptes: "si el govern perd per segon cop els pressupostos, aquest govern no pot continuar governant.". En aquest sentit, ha llançat un missatge esperançador: "em consta que per part de la CUP hi ha un interès a tirar els endavant". Això sí, ha estat contundent en afirmar que "si surt el 'no' el que s'ha de fer és convocar immediatament eleccions. Sense pressupostos no es pot continuar. No és coherent amb el mandat democràtic".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
LLUIS fletxa bcn
18 de gener de 2017, 19.44 h

Les autoritats de la UE sempre han mantingut que una eventual separació de Catalunya de l'Estat espanyol és un afer intern d'Espanya, però que en qualsevol cas, aquest fet implicaria que el nou estat català quedaria automàticament fora de la Unió i hauria d'iniciar els tràmits per a la seva sol·licitud d'ingrés.

I ara, la UE s'ha allunyat encara més de les reivindicacions independentistes catalanes i del referèndum després del no del Tribunal Constitucional federal d'Alemanya


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
LLUIS fletxa bcn
15 de gener de 2017, 11.15 h

Fitch mantiene a Cataluña en 'bono basura' con perspectiva negativa.

La agencia subraya los riesgos políticos que afrontará la comunidad en los próximos dos años relacionados con el proceso separatista.

La agencia de calificación crediticia Fitch ha mantenido la nota de Cataluña en BB, nota encuadrada en lo que se considera bono basura, con perspectiva negativa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
LLUIS fletxa bcn
13 de gener de 2017, 14.57 h

El presidente del Banco Sabadell, Josep Oliu, ha lanzado un aviso a navegantes este viernes ante una eventual declaración de independencia en Cataluña. Ha recordado que tiene la facultad de trasladar la sede del cuarto banco del país para garantizar que siempre esté en territorio comunitario porque no debe convocar una junta de accionistas para este fin. Implica que podría completar el trámite en unos dos días.

N.B. DE NOSALTRES ,OI?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
13 de gener de 2017, 11.21 h

-estem a pocs mesos de fer un referèndum. No "celebrar un referèndum"
(però sí que celebrarem el resultat del referèndum)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Endavant! fletxa Palma
13 de gener de 2017, 08.24 h

ESTEM PREPARATS!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Santulària fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
12 de gener de 2017, 20.25 h

#17 EL INDEPENDENTISMO EN EUROPA
Italia, “una e indivisible”
El Tribunal Constitucional italiano fue muy claro en su sentencia número 118, de abril del 2015. La región del Véneto no puede organizar un referéndum consultivo sobre la posibilidad de independencia de su territorio y tampoco una consulta sobre la ampliación de su autonomía fiscal. La máxima instancia judicial de la República reiteró que Italia, como indica el artículo 5 de su Constitución, es “una e indivisible”, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
12 de gener de 2017, 20.04 h

#16
#12 Aragoneses, ja pots robar el nom de qui vulguis, que se't coneix per la peste que desprens.

Mireu què deia el Dioni de l'Aragoneses al comentari 75 de http://www.directe.cat/entrevista/564334/si-visques-a-barcelona-cremaria-una-foto-del-rei , mireu

Aragoneses, comprendo que te guste disfrazarte y adoptar otras personalidades que la tuya.
Que te vistas de Blancanie... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona ESPAÑA ja ja ja ja ja ja ja ja ja ja fletxa VIVE FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
12 de gener de 2017, 19.53 h

EL INDEPENDENTISMO EN EUROPA
Italia, “una e indivisible”
El Tribunal Constitucional italiano fue muy claro en su sentencia número 118, de abril del 2015. La región del Véneto no puede organizar un referéndum consultivo sobre la posibilidad de independencia de su territorio y tampoco una consulta sobre la ampliación de su autonomía fiscal. La máxima instancia judicial de la República reiteró que Italia, como indica el artículo 5 de su Constitución, es “una e indivisible”, una ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Synera fletxa Barcelona
12 de gener de 2017, 17.40 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010

- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una socie... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.