directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 03:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Kosovo: In, inde, independència!

El Parlament kosovar ha aprovat de forma aclaparant la creació de la República de Kosovo

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El Parlament kosovar ha aprovat avui de forma contundent la creació de l'estat ‘independent, sobirà i democràtic’ de la República de Kosovo basada en la declaració d'independència presentada pel primer ministre, Hashim Thaci, i amb el recolzament del president, Fatmir Sejdiu. Thaci ha presentat la declaració durant el transcurs de la sessió especial plenària convocada avui a Prístina, afirmant en el seu discurs introductori que ‘nosaltres som els líders del nostre poble, democràticament electes i a través d'aquesta declaració proclamem Kosovo com un estat independent i sobirà’.
kosovo independent independencia
Comparteix
   

Per a Thaci, ‘la declaració reflecteix la voluntat del poble’ en un dia en el qual ‘honrem a les persones que ens han reconegut amb els seus sacrificis per la llibertat i per a constituir el país. Recordem i vam respectar a les persones i els fets, i el seu record estarà sempre en els nostres cors’, va declarar Thaci. Abans de fer acte de presència a la Càmera, Thaci va indicar als mitjans que ‘els ciutadans de Kosovo estan esperant avui la creació d'un país democràtic, sobirà, i independent; un estat per a tots amb igualtat de drets’. ‘És hora de prendre la decisió de convertir a Kosovo en un membre de la comunitat de nacions lliures’.

Aquest dia històric a Kosovo suposa la culminació d'anys de lluita i patiment per als kosovars. La independència arriba amb el favor dels Estats Units i la Unió Europea, i l'oposició total de Rússia i Sèrbia, que se sent injustament amputada en un territori que considera el bressol de la seva identitat nacional. Des d'Esquerra, els seus dos màxims líders ja han fet declaracions al respecte.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
18 de febrer de 2008, 16.52 h

El més fomut del nostre cas, és que a casa nostra, els autoconvidats = immigrants de l'altiplà = immigrants amb dret a vot, seran els que han de decidiran el nostre futur. Ja ho veieu, és paradoxal que nosaltres a casa nostra hagim de dependre d'ells, perquè si no fos així, el PSOE, a Catalunya, sempre ho hagués tingut magre, igual que els peperos. I senyors, seran ells qui ens faran la punyeta en el resultat del dubtós referèndum sobre la nostra autodeterinació. Si per atzar es tingu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Josep Romeu fletxa Taradell
18 de febrer de 2008, 07.23 h

Kosovo. Així de senzill

Tal com estava previst el Parlament kosovar ha declarat la seva independència. Així de senzill. Ara vindran algunes rabietes, dels serbis, dels Putin, dels espanyols... però el procés ja és irreversible. Europa pot tenir un Estat més, com en podria tenir mitja dotzena més. Bàsicament depèn de la voluntat del poble que aspira a ser lliure, i de l’acceptació internacional que és capaç de generar. Des de Catalunya, de ben segur que el procés serà ben rebu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Rafael Sans fletxa Barcelona
18 de febrer de 2008, 01.37 h

Aquestes petites coses fan que comenci a il·lusionar-me. Això passa a prop nostre, i potser pugui acabar passant aquí, no? Qui sap...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Quim fletxa Girona
17 de febrer de 2008, 22.29 h

I es clar, si són majoria al parlament es tira endavant i ja està. El que hem d'aprendre els catalans és que aquest antiamericanisme no duu enlloc. Mireu-los amb llurs banderes americanes puix saben prou bé qui és llur aliat. Aprenem-ne aviat o bé tenim un peu al forat com a poble. Catalunya o bé serà lliure durant els 10 pròxims anys o bé no ho serà mai. Cal que ERC, CIU, CUP i el sector català d'ICV treballin junts.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi fletxa València
17 de febrer de 2008, 21.05 h

Kosovo, l'estat numero 51 o 52 dels EUA. Que els bombin!
Ni tan sols dret d'autodeterminació. Ho diu Bush, vull dir, el terrorista eixe albanés i pataplam, ja tenen Estat. Sense ni tan sols que ho vote la població. A mamar-la, KosovOTAN!
Visca Milosevic!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.