directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 07:42 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El dia que el TN va obviar el “3%” del PSC

TV3 va obrir el TN d’ahir amb una informació interessada i filtrada al Grup Planeta via Antena 3, però el 25 de gener la televisió publica catalana va obviar el “3%” del PSC denunciat per la Sindicatura de Comptes

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

TV3 va obrir el TN d’ahir amb una informació interessada i filtrada al Grup Planeta via Antena 3, que implicava per primera vegada Artur Mas directament amb el presumpte '3%' convergent. Ara bé, la televisió pública catalana no va fer el mateix amb el PSC el mes passat. Segons va publicar l’Agencia Catalana de Notícies el mes de gener  “La Sindicatura de Comptes envia a Fiscalia un informe sobre irregularitats en la gestió de Marina Badalona”,(17,30h) el titular és referia a un informe sobre la gestió pública al Consell Comarcal del Barcelonès entre els anys 2005 i 2011 gestionat principalment pel sector més dur del PSC. La magnitud de la tragèdia és de tal, que la mateixa sindicatura trasllada l’informe a la fiscalia, però El TN vespre del dia 25 de gener no va fer cap referència al tema, ho podeu comprovar-ho.  

Comparteix
   


Etiquetes
Notícies publicades i amb un silenci mediàtic còmplice:

El “3%” socialista que va finançar la Feria d’Abril (2)

El “3%” del PSC comença al Consell Comarcal del Barcelonès (1)

El diari econòmic @meseconomia en va fer un buidatge que demostra les males practiques del Consell Comarcal del Barcelonès durant tots aquest anys. Recordem que el CCB està format per les cinc de les principals ciutats del país i governades durant molts anys pel PSC


Notícia de l’ACN del 25 de gener

“ACN Badalona .- La gestió comptable de l'empresa pública Marina Badalona entre els anys 2005 i 2011 és plena d'irregularitats. Així ho descriu la Sindicatura de Comptes en el seu darrer informe, en el que s'analitza la gestió de diferents entitats vinculades al Consell Comarcal del Barcelonès. L'informe ja és en mans de la Fiscalia perquè els fets que s'hi descriuen, explica la Sindicatura, podrien ser "perseguits administrativament i judicialment". Una de les operacions que hi apareixen és la venda d'un solar vinculat al projecte de reparcel·lació del Pla Especial del Port molt per sota del preu de mercat i la seva posterior revalorització en benefici d'un tercer. Aquesta operació, justament, està també inclosa en el sumari del cas Pretòria, que arribarà a judici el pròxim mes de març.”

“De l'anàlisi detallada de totes les operacions i del seu contingut es desprèn, explica la Sindicatura, que la finalitat de Marina Badalona va ser la d'obtenir un finançament que no tenia quan va adquirir l'obligació relativa a la gestió de la construcció i explotació del port de Badalona.”
 
“D'aquestes operacions se'n desprèn que existeixen "irregularitats en l'adopció de diversos acords i convenis per part del conseller delegat", que en aquell moment era Juan Felipe Ruiz –a partir de 2009 el càrrec el va exercir Francesc Panella–, com la venda de patrimoni per sota del preu de mercat i que ja va ser motiu d'investigació per part de l'Audiència Nacional en el marc del cas Pretòria.”
 
“A més, l'informe assenyala que, pel que fa a la contractació, Marina Badalona va adjudicar de forma directe fins a dotze contractes, sense cap procediment de licitació previ, entre ells el corresponent a la redacció del projecte, construcció, gestió i explotació d'un hotel i d'espais d'oci, de restauració i comercials del port.”
 
“També s'apunten irregularitats comeses en l'adopció d'acords que suposen l'adquisició de compromisos no assumibles per l'Administració, com la resolució de determinats tràmits administratius o l'assumpció de despeses de reparcel·lació de tercers; en la licitació, adjudicació i execució de les obres de construcció del port i la urbanització del polígon.”
 
“En aquest casos, la Sindicatura apunta que "s'incompleixen els principis generals de publicitat, concurrència i igualtat de tracte que regeixen la contractació pública". Des la Sindicatura recorden que totes aquestes operacions requerien "del màxim rigor en tota la seva tramitació", tenint en compte, sobretot, la magnitud del projecte urbanístic que suposava la transformació de la façana marítima de Badalona.”
 
En l'informe la Sindicatura retreu a les administracions competents que durant aquest període la figura del conseller delegat tenia prou poder com per dur a terme tot aquest seguit d'operacions sense l'autorització prèvia del Consell d'Administració, amb el "risc en la gestió i control" que això suposava per a l'entitat.
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
Antón fletxa Terrassa
2 de març de 2017, 17.26 h

Poca noblesa i menys dignitat! Quan més alts càrrecs més cors febles per ser arrossegats per la cobdícia i l'egoisme personals! El poble ha demostrat maduresa, noblesa i responsabilitat! Els seus dirigents sabran estar a l'alçada, o juguen amb la seva gent?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
27 de febrer de 2017, 18.42 h

NOMÉS TENIM UNA PATRIA.
TV3 ALGÚN DIA S´HAURÀ DE PRONUNCIAR AL SERVEI DE QUI ESTÀ.
QUE HO FACI AVIAT DONAT QUE SE LI VEU EL LLAUTÓ.
QUALSEVOL VEU EN QUINA BANDA JUGA TV3 I NO M´AGRADA EL QUE VEIG.
JA NO ES POT JUGAR A DOS BANDES I MENYS TV3 QUE LA PAGUEM ENTRE TOTS I ES NOSTRA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Pere fletxa Bardelona
27 de febrer de 2017, 17.05 h

I quin serà el dia en què Tv3 sigui realment la nostra....


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Synera fletxa Barcelona
27 de febrer de 2017, 11.27 h

I LES TELEVISIONS ESPANYATES IDEM

TOT ÉS UN BLUF


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
27 de febrer de 2017, 11.15 h

#5 PSC 3% PP 3%, que no s'et oblidi que no és exclusiu d'un. Però esclar, els espanyolets gandúls com tu heu de fer el que sigui per no perdre qui us manté l'estil de vida de ganduleria espanyola, és a dir Catalunya. Doncs ja pots començar a anar a fer-te la ideia que s'ha acabat i que fotarem el camp


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
27 de febrer de 2017, 11.12 h

#1 Si el PSC va cometre la irregularitat de cobrar el 3% amb el tema de la feria també hauria de donar explicacions oi? o és que això va només perquè els espanyolets com tu que viviu de renda no perdeu qui realment us manté, és a dir Catalunya.

Digueu el que digueu fotarem el camp igualment, ja podeu cridar com hisèriques ningú us escoltarà


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Fd'A. fletxa Calders
27 de febrer de 2017, 10.00 h

Què està passant a TV3? Si algun periodista ho sap, que ens ho expliqui si us plau!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
27 de febrer de 2017, 09.11 h

Com es possible que el socialista i podemista Pellicer continui fent el telenoticis del progre?
Qui mana a TV3? ai Pellicer que tothom sap que no ets res mes que un BONIATO DEL ICETA I DEL HIJO DE PAPA DOMENECH, un ricatxo descomunal


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
26 de febrer de 2017, 22.25 h

#5 Santi, ja voldria jo tenir el 3% dels euros que ESPANYA ROBA A CATALUNYA. No hauria de treballar mai més de la vida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
26 de febrer de 2017, 20.10 h

#5

Santi:

Govern Madriz:

Junts x GOLFEAR, MANIPULAR, MENTIR, COMPRAR VOLUNTADES, ROOOBAAAAAAAAR, PREMIAR ALTOS CARGOS POR GOLFEAR, AMENAZAR, "AMIGUEAR", PUTEAR I SER:.

LOS MAS SINVERGUENZAS DEL MUNDO MUNDIAL.

Lo que estan pensando nuestros políticos y tienen que tener una actitud correcta, porque ciertas cosas políticamente no se pueden decir LO DIGO YO..........


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.