directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 05:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Carretero s'ofereix a Puigcercós i Laporta per negociar una coalició electoral unitària

Proposa trobar-se a Arenys de Munt després de l'aplec per commemorar la primera consulta

Comentaris 45  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El president de Reagrupament, l'exconseller Joan Carretero, ha ofert aquest dissabte al president d'ERC, Joan Puigcercós, i al promotor de Solidaritat Catalana, Joan Laporta, trobar-se a Arenys de Munt després de l'11 de setembre per negociar una coalició electoral de cares als comicis de la tardor. Carretero ha fet aquesta crida en l'acte de presentació de l'aplec independentista que del 12 de setembre a Arenys de Munt per commemorar el primer aniversari de la consulta independentista pionera que va donar peu a les onades de referèndums simbòlics que s'han fet al país. Si fa un any el crit a Arenys de Munt era 'independència', aquest dissabte el clam ha estat 'unitat' per assolir-la.
Joan Carretero
Comparteix
   


Etiquetes
En l'acte unitari que s'ha fet aquest dissabte al vespre, els crits d''unitat' s'han repetit constantment, no només des del públic, sinó també des de la tribuna, des d'on han parlat destacades personalitats de l'independentisme català.

Davant una sala municipal d'Arenys de Munt plena a vessar, amb unes 600 persones, Carretero ha estat dels últims en intervenir i ha pres el testimoni del clam d'unitat per llançar la seva oferta. L'exconseller d'ERC i líder de Reagrupament ha manifestat la seva voluntat d''unir tot allò que ajudi a l'objectiu fonamental del país, que Catalunya esdevingui independent'.

Ha manifestat que Reagrupament no té intenció de fer cap 'opa hostil ni violenta a ningú', sinó que volen 'treballar amb tothom'. 'Saludem els partits que tenen 78 anys d'història i als que tenen 15 dies', ha dit en clara referència a ERC i a la Democràcia Catalana de Laporta integrada a la Solidaritat Catalana per la Independència.

'Tant és així –ha continuat- que m'ofereixo, com no pot ser d'altra manera, em brindo a Joan Puigcercós d'ERC i a Joan Laporta, del nou partit, i a tots aquelles partits i candidatures que tinguin voluntat, a trobar-nos si volen a Arenys de Munt a partit de l'11 de setembre per poder fer una coalició el màxim d'unitària possible perquè això ens hi apropi més'. Pel líder de Reagrupament, 'no cal ser amics per treballar pel mateix objectiu'.

Carretero ha concl`+os la seva intervenció assegurant que el seu 'enemic no és cap independentista, sinó l'estat espanyol'. El líder de Reagrupament ha fet aquest oferiment encara no dues setmanes després que Joan Laporta fes una crida a partits parlamentaris i organitzacions extraparlamentàries per formar una gran coalició electoral per proclamar la independència de Catalunya. Una crida que no ha tingut èxit fins ara –Reagrupament tampoc s'hi ha sumat-, cosa que ha provocat que Laporta, amb Uriel Bertran i Alfons López Tena, hagin expressat la seva voluntat de presentar-se igualment a les eleccions amb Solidaritat Catalana per la Independència.

Si bé és cert que ERC ha rebutjat cap coalició transversal erigint-se en garant de la unitat independentista 'útil', el mateix Laporta va dir en una entrevista Vilaweb que s'havia emplaçat a analitzar la situació amb Puigcercós passat l'estiu. La Solidaritat Catalana per la Independència que lidera Joan Laporta celebrarà la seva assemblea constituent l'11 de setembre, quan també s'elegiran les llistes. És precisament a partir de l'11 de setembre que Carretero proposa negociar una coalició que tingui com a eix vertebrador i fonamental la proclamació d'independència.

D'altra banda, el diputat d'ERC Pere Aragonès ha mostrat la disposició dels republicans a signar un eventual manifest de compromís polític amb l'emancipació nacional –el manifest d'Arenys de Munt- que es podria presentar durant l'aplec independentista del 12 de setembre a Arenys de Munt. A més de Carretero i Aragonès, en l'acte d'aquest dissabte a Arenys de Munt hi han participat personalitats com Oriol Junqueras, Vicent Partal, Josep Manel Ximenis, Josep Maria Terricabras, Enric Canela, Ramon Carner, Jaume Sobrequés, Uriel Bertran, Joel Joan i Francesc Ribera 'Titot', entre altres, com l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#45
Jordi fletxa Barcelona
2 d'agost de 2010, 11.59 h

Això només funcionarà si munteu una ENTESA GENERAL PER CATALUNYA, a mode de federació de partits (com CiU).

Tenim un objectiu comú. Després cadascú es pot separar i fer via pel seu compte.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
SEMPRERC fletxa Tots amb ERC
2 d'agost de 2010, 11.15 h

#26 XAVIER O JAVIER, VESALAMERDA JA I DEIXA DE DONAR PEL SAC EN AQUEST FORO. VES A VOMITAR A INTERECONOMIA, EL MUNDO I L'ABC QUE ET REBRAN AMB ELS BRAÇOS OBERTS


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
2 d'agost de 2010, 11.08 h

AL Pep d' El Vendrell... com vols fer una nova conferència d' esquerres si l' amic Jan, Lópes, Oliver, Sala i Martin, Sanchis, Vila...SÓN LIBERALS DE DRETES ? Ciu porta 35 anys jugant a que és de "centre esquerra" perquè saben que Catalunya majoritàriament se sent així...i ara aquesta colla de pijets pensa fer el mateix..home no fotem : Accepto que són independentistes i no regionalistes com ciu - el seu anterior partidet, no ho oblidem -, però d' esquerres ?? Al carregar als calçotets... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
2 d'agost de 2010, 11.02 h

A veure...al web del carretero els seus afiliats poden votar el nom electoral que volen...els fa tanta il.lusió..que ja han votat 60 persones en 5 díes... CARALL, NO EREN 3.000 AFILIATS ??! Aquest pobre home el va crear Lavanguardia i Rac1 per fotre a ERC i ell va i s' ho creu. va prometre llistes obertes amb primàries i ha fotut les llistes per l' art. 26... i ara la junta del baix Camp se li passa en ple a cal laporta, l' alcalde d' Arenys idem...etc. A qui es pensa que enganya ? Au home to... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
pasbort fletxa Vila-real
2 d'agost de 2010, 10.32 h

RECAPITULEM
A les eleccions passades us vau anar a la platja, i la vas cagar, vas fer mal i a lo millor te´l vas fer a tú, a les eleccions passades vas VOTAR en blanc i vas fer mal als altres i a tú també potser, a les eleccions passades vas VOTAR INDEPENDENCIA volies fer el bé als demés i no te´l vas fer ni a tú ( bé es un dir, perquè a que NO T¨ARREPENTEIXES!!)a les eleccions passades a pesar que t´ho van dir per tots els costats que NO VOTESSIS PARTITS vas posar la pota fins als g... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
pep fletxa El Vendrell
2 d'agost de 2010, 09.31 h

ERC ha de liderar amb generositat i prespectiva de futur aquest moviment unitari de la majoria dels independentistes catalans.

Carretero, Laporta i demés, han de respectar la realitat i força d'ERC i aprofitat per l'objectiu comú tot el cami que ha obert en la societat.

Una nova conferencia d'Esquerres com a l'any 31 i guanyar ¿¿

Reflexionem aquest Agost i toquem de peus a terra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Matilde fletxa Mollerussa
2 d'agost de 2010, 00.49 h

Jo crec que plantegem malament les coses: fins ara només hi ha hagut un partit independnetista al Parlament, ERC. L'esquerra ha sabut articular un discurs socio-econòmic clar sobre el tema i aquest discurs no ha satisfet la dreta, els conservadors, per això l'assetjament permanent al sobiramisme popualr. Abans de bastir una candidatura conjunta és imprescindible a què està disposada a jugar la dreta. Fins ara a l'aixopluc de Ciu s'hi troben des de votants del Pp fins a personatges peculiar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
OTGER CATALÓ fletxa CAMPS CATALÀUNICS
1 d'agost de 2010, 23.05 h

#36 Quanta xerrameca només per a dir que esteu passats de moda, foradats d'escissions i d'hipocresies d'un jardiner amb deliris de grandesa i que necessiteu com l'aigua una gepa en forma de tripartit de la qual forma part per entrar al govern i donar la presidencia de la generalitat a l'imperialisme espanyol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 17
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
Quim Planell fletxa Molins de Rei
1 d'agost de 2010, 22.59 h

Notícia d'última hora: Reagrupament, ERC, Solidaritat Catalana i CNS s'uneixen per fer una gran coalició independentista.

Bones vacances, i esperem que això sigui el tituar del 12 de Setembre.

Salut i independència!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
Jordi-80 fletxa València
1 d'agost de 2010, 22.35 h

#34 Quanta xerrameca només per a dir que esteu passats de moda, foradats d'escissions i d'hipocresies carreterils i que necessiteu com l'aigua una gepa a la qual pujar-vos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.