directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP envia una carta a tots els eurodiputats que diu que votar és "antidemocràtic"

Esteban González Pons i Santiago Fisas diuen a tots els eurodiputats que fer un referèndum era il·legal el 2014 i “encara ho serà la tardor del 2017”

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

ACN Estrasburg .- El grup del Partit Popular espanyol al Parlament Europeu ha replicat al correu electrònic que van escriure ERC i el PDECAT sobre la sentència del 9-N assegurant que “no hi ha res més antidemocràtic que vulnerar la llei”. En un escrit a tots els eurodiputats, el cap de files del grup del PP espanyol, Esteban González Pons, i l’eurodiputat del PP català, Santiago Fisas, asseguren que la sentència del 9-N “no tracta la legalitat o il·legalitat de fer un referèndum, sinó la desobediència de les autoritats del govern català a una ordre del Tribunal Constitucional”. Al correu, però, el PP espanyol també remarca que fer una consulta “era il·legal sota el marc legal espanyol el 9-N” i “encara serà il·legal la tardor del 2017”.
santiago fisas
Santi Fisas i Esteban González Pons
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
“Els líders polítics condemnats”, assegura el correu del PP espanyol, “eren els encarregats de fer complir la llei”. “No només no ho van fer, sinó que van contravenir deliberadament el Tribunal Constitucional”, diu el missatge, que han rebut els 751 eurodiputats del Parlament Europeu i els seus assistents. 
 
“No hi ha acció més antidemocràtica que vulnerar les lleis que el poble espanyol s’ha donat a sí mateix, especialment si es tracta de la Constitució, la llei fonamental que estableix el nostre estat de dret”, indiquen González Pons i Fisas. 
 
Els dos eurodiputats assenyalen que “si la llei no es respecta, la democràcia pateix” i mencionen l’informe de la Comissió de Venècia sobre la reforma del Tribunal Constitucional per indicar que “el primer mandat d’un demòcrata és obeir les decisions judicials”. 
 
“El govern espanyol ha de fer complir la Constitució i la llei i garantir que es compleixen”, diu el correu electrònic, que afegeix que “no està a les mans dels governs negociar un referèndum que era il·legal” pel 9-N i que “encara serà il·legal la tardor del 2017”. 
 
Els eurodiputats d’ERC i el PDECAT van assegurar dimarts a tot el Parlament Europeu que la condemna a Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega pel 9-N és “vergonyosa i antidemocràtica”. En un correu electrònic dirigit a la resta d’eurodiputats, els catalans Ramon Tremosa (PDECAT), Josep-Maria Terricabras (ERC) i Jordi Solé (ERC) van dir que la sentència “no aturarà la voluntat del poble català d’expressar-se a les urnes”. 
 
“De nou, el govern espanyol converteix una qüestió que s’hauria de debatre amb diàleg i responsabilitat en un judici polític”, van remarcar els tres eurodiputats, assenyalant que el govern català “ha demanat reiteradament” l’inici de converses amb l’Estat espanyol per pactar un referèndum. 
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
16 de març de 2017, 16.13 h

#15 No sóc com tu, no em cal fotre majuscules, en tinc prou dient les coses tal i com són i pel que veig molesta.

Ho veus com ets de cocient inferior? no et pots aguantar a atacar-me, sou fàcils tu i el teu novio de preveure, perquè se com penseu, no suposeu cap repte per mi. Puc saber el que penseu olt fàcilment.

Si fóssiu més intel.ligents estariu a la meva alçada, però..........no sou més que un parell de perdedors acompelxats, sense vida ni féina ni tampoc estudis i creieu que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
tangotronic fletxa arbucies
16 de març de 2017, 13.14 h

#15 cagarret


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Querido "NAZISTA" Juan Ruiz Solanes de Figueras - Gerona AKA SuperCat :TUS PALABRAS RESUENAN COMO UN ZUMBIDO DE MOSCA EN MIS OIDOS fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos TODOS los catalanes)
16 de març de 2017, 12.45 h

#14

Aunque reprimas el uso enfermo que haces de las mayusculas, se te ve el plumero.



JA JA JA JA JA JA JA JA QUE RIDICULO QUE ERES


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
16 de març de 2017, 10.17 h

#4 Que deia? hahahahahahahaha, sóc l'òstia XD, és tant fàcil endevinar la ment d'aquest parell de mòmies. Luisin, calla marmota repetidora, ets tant fàcil de preveure que no suposes cap repte, el mateix per el teu company d'aventures feixistes aragonessis, no sou un repte gens difícil per la meva ment superior


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
mario fletxa barna
16 de març de 2017, 09.37 h

MARE d DÉU SENYOR! i a sobre ho envien per escrit perquè consti pels segles dels segles. Hi ha personatges que volen entrar a la història encara que els diguin CUL d'OLLA i ANALFABETS. Es veu que els diners per corrupció estan ben entesos i el suborn extensible a la moral i a la enfermetat PARANOIA. Ho tenen clar els españoles confiant amb un gobierno com aquest, que vol ser i no pot, només és FUM FUM FUM...però que sap fotre als seus i a tot el món i tant contents!

VINE REPÚBLICA! A... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Fd'A. fletxa Calders
16 de març de 2017, 09.25 h

Fisas i Pons no ténen por ni sentit del ridícul mentre continuin cobrant cada mes. Ni vergonya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Fd'A. fletxa Calders
16 de març de 2017, 09.22 h

El PP està ben equivocat. Totes les dictadures tenen lleis i totes les democràcies tenen lleis que s'han de canviar. Segons el nivell de democràcia d'un país, les lleis són més o menys justes i més o menys flexibles. En el cas d'España, el nivell de democràcia està molt, molt baix. Si no ho revisen, sera una dictadura de la majoria parlamentària, com diu Stuart Mill parlant dels defectes de les democràcies. I diu d'aquesta dictadura que és la pitjor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
15 de març de 2017, 22.21 h

Un eurodiputat txec del grup de "Podemos" avala el referèndum unilateral.

Jaromír Kohlícek (Grup Confederal de l'Esquerra Unitària) argumenta que el dret a l'autodeterminació "pot ser una solució justa a una situació problemàtica".


Anem, xino-xano, a assolir la llibertat arrabassada per la força de les armes//*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Synera fletxa Barcelona
15 de març de 2017, 20.41 h

Fent al ridicul una vegada més aquesta colla de paletos?

Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
LLUIS fletxa bcn
15 de març de 2017, 19.32 h

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%. La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30% .


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.