directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 02:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El “cas català” dribla la “diplomàcia espanyola”

Puigdemont es reuneix amb el republicà Dana Rohrabacher i el demòcrata Brian Higgins del Subcomitè d'Europa de la Cambra de Representants dels EUA

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha reunit aquest diumenge al vespre amb dos congressistes nord-americans per abordar la situació política a Catalunya i Europa. El cap del Govern ha rebut al Palau de la Generalitat a Dana Rohrabacher, congressista republicà per l'estat de Califòrnia i president del Subcomitè d'Europa de la Cambra de Representants dels EUA. Es dóna el cas que és la segona vegada que Puigdemont i Rohrabacher es veuen en deu dies, ja que es van reunir al Capitoli de Washington el passat 29 de març en el marc del viatge oficial que el cap de l'Executiu als Estats Units. L'altra congressista és el demòcrata Brian Higgins, representant per Nova York a la Cambra de Representants dels EUA; membre del Subcomitè d'Europa i de la comissió 'Ways and Means', que està considerada com una de les més importants del Congrés. Higgins va assumir també un paper actiu durant el procés de pau a Irlanda del Nord.
El president Puigdemont en la reunió amb els congressistes Higgins i Rohrabacher i el conseller Romeva al Palau de la Generalitat, on eren presents al fons de la sala les banderes dels EUA i la 'senyera'.
El president Puigdemont en la reunió amb els congressistes Higgins i Rohrabacher i el conseller Romeva al Palau de la Generalitat, on eren presents al fons de la sala les banderes dels EUA i la 'senyera'.

Comparteix
   


Etiquetes
El cas català als EUA

Rohrabacher i Higgins han estat acompanyats en la sessió de treball pel cònsol d'assumptes polítics del Consolat General dels EUA a Barcelona, Adam Smith. Un cop finalitzada la sessió de treball, el president ha ofert un sopar als congressistes, trobada en la que també han assistit el vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras; el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, també present a la reunió prèvia, el secretari del Govern, Joan Vidal, i el delegat del Govern de la Generalitat als EUA, Andrew S. Davis.
 
La delegació ha arribat a les set de la tarda i han estat rebuts pel president a la galeria del Palau. Allà han rebut com a sorpresa el so del carilló del Palau, que ha interpretat expressament per a ells l'himne dels Estats Units. Prèviament a la cita al Palau de la Generalitat, Rohrabacher, Higgins i la delegació que els acompanyaven s'han reunit amb el delegat del govern espanyol de Catalunya, Enric Millo, a la seu de la delegació, en una trobada, també a porta tancada, que ha durat una hora aproximadament.

Millo perd els papers

Atribueix a una "opinió personal" i "simpàtica" la posició de Rohrabacher sobre el referèndu. El delegat del govern espanyol insisteix en la legalitat democràtica vigent i assegura que la reunió s'ha centrat en la lluita contra el terrorisme jihadista

ACN Barcelona .- El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, s'ha reunit aquest diumenge a la tarda amb dos congressistes nord-americans. Són el republicà de Califòrnia Dana Rohrabacher, president del Subcomitè d’Europa de la Cambra de Representants, i Brian Higgins, membre del Partit Demòcrata, i representant per Nova York a la mateixa institució. Millo ha assegurat que la lluita contra el terrorisme jihadista ha centrat la trobada a la delegació del govern. I ha apuntat que "cap al final" de la reunió, Rohrabacher ha exposat el seu punt de vista sobre el dret a decidir i el referèndum a Catalunya. Per Millo es tracta d'una "opinió personal, simpàtica, com la que té amb altres qüestions vinculades a altres temes molt peculiars i singulars", ha afegit referint-se implícitament sobre unes declaracions sobre el canvi climàtic del republicà. Millo ha assegurat que el congressista li ha dit que entén que el referèndum d'independència és "il·legal" però que defensa que "estaria bé fer-lo perquè quedi clar que guanya el 'no'". Millo li ha reiterat la posició del govern espanyol "no té res a veure" amb un resultat potencial sinó amb la "legalitat democràtica vigent".
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ, DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ. fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
11 d'abril de 2017, 08.48 h






#9


Veiam, PPalurda PPancastellanista , de debò et penses que essent un SEMIANALFABET com ets tu, estàs qualificat per a interpretar què pensa i que decideix un pais tan extens i ple d'opinions discordants com és USA ??!!!




TU TAMBÉ INGEREIXES ANÍS EL MONOOOOOO !! !! !! !!




HUAH HUAH HUAH HUAH . . . AQUESTA GENTOLA DE L'ESCÒRIA DE L'ESCORIAL, TENEN UNS SOMNIS DE GRANDESA INCREÏBLEMENT GROTESCOS !!





HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH !! !! !! !!






Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Santi fletxa Barcelona
10 d'abril de 2017, 10.59 h

Estados Unidos ya tuvo su propia experiencia con nueve Estados que se querían independizar y la consecuencia fue una guerra, donde los unionistas machacaron a los separatistas, por lo tanto no cuenta para nada el peloteo que le hagan a estos dos congresistas, EEUU tiene muy claro la postura que se tiene que tomar contra los separatistas, pero que ridículo que están haciendo los separatistas y que gasto de recursos más inútil.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
10 d'abril de 2017, 09.22 h

Hahahahahahahaha, en Millo ha quedat en evidència, li fot molt que a l'estranger es posicionin a favor nostre, és a dir que ens donen la raó com a qualsevol democrata.

Apa Millo, ara digues que a ningú l'interessa, que em vull riure de tu, és increïble, és evident que tenir respecte per un mateix no és prioritari per a ells els espanyols, el seu podrit patriotisme ranci passa per damunt i llavors fan el ridícul com el duet marieta aragonesis i luisin


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
mario fletxa Barna
10 d'abril de 2017, 08.51 h

I ELLS SÓN ELS QUE NO VAREN APROVAR LA CONSTITUCIÓ DEL 78! SI L'ARRIBEN APROVAR...

PER LA NOSTRA LLIBERTAT!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
9 d'abril de 2017, 22.21 h

legalitat democràtica vigent? quin fart de riure (o de plorar)! La legalitat caspanyola d'herència franquista feta a la seva mida i únicament a benefici d'una casta de privilegiats i lladres. Amb aquesta "legalitat" els seus crims i lladrocinis sempre queden impunes, mentre es persegueix implacablement els més febles. Legalitat també amb la qual mantenen un sistema fiscal espoliador dels territoris més productius i abusiu envers les classes mitjanes i baixes, les rendes del treball de les... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
9 d'abril de 2017, 22.14 h

Los americanos han venido a Cataluña para dar a los españoles la oportunidad de ser demócratas y hacer la cosas bien. O aceptáis el referéndum y se acuerdan los términos o EEUU dará por bueno el resultado del referéndum que se celebrará en breve en Cataluña unilateralmente. No sé si me he explicado con la suficiente claridad. Porque también Cataluña puede llegar a acuerdos para tener alguna base de ONU en su territorio. Capichi?


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
9 d'abril de 2017, 22.09 h




O molt m'equivoco, o el President Carles Puigdemont és un INDEPENDENTISTA DELS DE DEBÒ.


No tinc cap simpatia per Convergència-PDCat, ni per cap partit de dretes, però quan fan una cosa ben feta, no me n'estic d'aplaudir-los.


I el President Puigdemont, NO PERD EL TEMPS fent-nos creure que és independentista mentre no prepara res de res. Ben al contrari. Ja veieu amb quin dinamisme va tirant endavant la feina que li pertoca.


A diiferència dels quatre anteriors Presidents de la Ge... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 24   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
9 d'abril de 2017, 21.39 h

#1

NEGAR LA LLIBERTAT A CAT, NEGAR EL DRET LEGÍTIM DE VOT, ÉS NEGAR LA LLIBERTAT AMERICANA, SÍMBOL DEL SEU ESTAT


Valora aquest comentari:   votar positiu 31   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
9 d'abril de 2017, 21.35 h

CAT SAP MANTENIR LES FORMES I OBSEQUIAR COM CAL

ES VA VEURE A LES OLIMPIADES MÉS GRANS DE LA HISTÒRIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
9 d'abril de 2017, 21.34 h

VISCA LA REPÚBLICA CATALANA QUE NO POT NEGAR LA LLIBERTAT DE QUE GAUDEIX EL POBLE AMERICÀ


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.