directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 02:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Enèssima "bufetada" del TC al Parlament

El conseller Mundó recorda que el Llibre Sisè sobre contractes va ser elaborat per experts independents, que el Consell de Garanties el va avalar i que PSC i PP van votar-hi a favor

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El conseller de Justícia, Carles Mundó, creu que el recurs del govern espanyol al Tribunal Constitucional (TC) contra el Llibre Sisè del Codi Civil català, sobre contractes, és una nova "bufetada sonora" contra la sobirania del Parlament i als juristes i acadèmics independents que la van elaborar. A més, ha recordat que el Consell de Garanties Estatutàries va avalar la constitucionalitat del text i que el PSC i el PP parcialment hi van votar a favor.
Carles Mundó
Carles Mundó

Comparteix
   


Etiquetes
En declaracions a l'ACN poc després de conèixer l'anunci que el Consell de Ministres ha aprovat recórrer part de la llei aprovada al Parlament, Mundó ha mostrat la seva indignació per un recurs contra una llei que "no és política, sinó jurídica i acadèmica, no és conjuntural, és tècnicament perfecta". "Sorprèn que malgrat l'esforç perquè no es produís el recurs, no s'ha pogut evitar", ha lamentat. Així, ha recordat que tots els llibres del Codi Civil, i aquest era l'últim, han estat elaborats per la Comissió de Codificació de Catalunya, presidida pel degà del Col·legi de Notaris, i formada per juristes i experts acadèmics independents, rigorosos i "molt prudents", que no van tenir cap dubte de la seva constitucionalitat.

A més, el text, en estudi durant deu anys, va ser avalat unànimement pel Consell de Garanties Estatutàries, després que Cs demanés la seva opinió. Després va ser aprovat a la cambra catalana per 101 vots a favor, inclosos alguns del PP en alguns punts de l'articulat, així com del PSC. Per a ell, aquest recurs "forma part de la dinàmica de voler llençar a la paperera tota la legislació del Parlament, el govern espanyol no ha tingut cap mirament i utilitza el TC per desactivar totes les iniciatives".
 
Segons Mundó, el recurs podria anar contra els diversos tipus de contractes de compra-venda, els més "essencials i paradigmàtics", com els que donen més garanties als deutors hipotecaris quan les hipoteques són venudes a fons d'inversió, els de construcció futura o els d'aprofitament urbanístic.
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
22 de maig de 2017, 16.39 h

#1 Tu has vist alguna empresa abandonar per motius ideologics? XD!!!! hahahahahahahhahaha, això només és fruit de les m´ltiples fantàsies que teniu els feixistes com tu, la realitat és que cap abandona.

Tu saps com quedaría una empresa si desubiqués el seu negoci per motius ideològics? que perdría tota credibilitat i perdría molts beneficis, les empreses es mouen per interessos econòmics no idològics. Les empreses viuen de les vendes dels seus productes no d'idees polítiques.

Si... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS AKA COMO SUPERCAT DE FIGUERAS-GERONA: Tus palabras resuenen en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
21 de maig de 2017, 18.54 h

#7 TRAS DEMOSTRAR FEHACIENTEMENTE LAS MENTIRAS SOBRE LAS CITAS DE GANDHI,FALSOS DICTAMENES, FALSOS DERECHOS DE AUTO DETERMINACION,ETC . . AHORA DESTROZO OTRA MENTIRA SEPARATISTA DEL NAZI SYNERA.

LA UNESCO RECONOCIO OFICIALMENTE EN 2013 A LA CIUDAD DE LEON COMO LA CUNA DEL PARLAMENTARISMO.

Y CONOCEREIS LA VERDAD. Y LA VERDAD OS HARA LIBRES.

http://www.unesco.org/new/es/communication-and-information/flagship-project-activities/memory-of-the-world/register/full-list-of-registered-heritage/regis... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
joddi Barcelona fletxa Barcelona
20 de maig de 2017, 18.15 h

Tu fas que és complexi la dita de que "DE FORA VINDRAN I DE CASA ENS TRAURAN". dons tens molta cara i prepotència sense tenir la raó. Nosaltres estem en el nostre país, a casa nostra, tenim una cultura pròpia i una manera de fer diferent a la espanyola. Cultura que és considerada com més homologable a l'europea. I tu vens a donar-nos lliçons de com tenim que actuar i comportar?. Vinga va, que et bombin.

Tu, els aragonesos, el de Vic, el Bejota i uns quants arreplegats més, que teniu e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Synera fletxa Barcelona
20 de maig de 2017, 11.34 h

CONVOCAR EL REFERÈNDUM NO SOLAMENT NO ESTÀ PROHIBIT PER LA LLEI, SINÓ QUE ÉS UNA OBLIGACIÓ DE L'ESTAT ESPANYOL

El dret a la lliure determinació, és de jus cogens, és a dir, és a dir, està recollit al nivell més alt de les lleis internacionals que han de ser obeïdes sempre.

Aquest dret està ben ancorat a la Carta de les Nacions Unides i en l’article 1 del Pacte Internacional dels Drets Civils i Polítics que diu que els Estats promouran l'exercici del dret a l'autodeterminació... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
20 de maig de 2017, 10.27 h

EL TC. ÉS UN INSTRUMENT BÈL·LIC CONTRA CATALUNYA SUBJECTE POLÍTIC I JURÍDIC, NOMÉS SABEN ENTENDRE D'INSULTS MENTIDES ESTAFES, / HO FAN TAMBÉ EN SEGON LLOC AL SEU PROPI POBLE, I EN MANTENEN UNA BONA PART DAVALL DE RÈGIM FEUDAL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
19 de maig de 2017, 22.52 h



No us estranyi res del més ruc, subnormal i analfabet del digital, el POBRE bejota, que a cada comentari ens demostra més la seva GROTESCA IGNORÀNCIA RÀNCIA I SUPINA.


HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUUAAH HHUUAAHH !!!!!!!!!!




Però . . . qui vols que es cregui una sola paraula dita per tu, POBRE bejota, que has demostrat MIL vegades ser el MÉS PPÀLURDAMENT ANALFABET DEL DIGITAL ??!! !!


Veiam, PPobre ignorant PPatós i PPedant, recordem alguna de les moltes BARBARITATS que has es... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
ANÒNIM fletxa BARCELONA
19 de maig de 2017, 20.41 h

#1. Lluis, qui abandonarà segurament Catalunya seran un grapat de feixistes reprimits que no podran resistir veure com ens guanyem la nostra independència, i entre ells, com a fatxa declarat, espero i desitjo que hi siguis tu.
La demés gent i empreses seguirem amb la feina i molt millor sense les sangoneres franquistes.

Visca Catalunya independent !!*!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
19 de maig de 2017, 20.33 h

No et molestis gaire Lluis #1 , tens a menys credibilitat que el TC espanyol. El que dius és producte d'una fantasia en la que quan us desperteu aquells que esteu enganyant fa temps se us menjaran crus.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
LLUIS fletxa bcn
19 de maig de 2017, 20.14 h

Ludger Fretzen: 'Volkswagen-Audi abandonaría Cataluña en caso de secesión'

La filial de Volkswagen-Audi en España comercializa, además, los vehículos Skoda. En 2011 vendieron 127.315 vehículos y es el grupo automovilístico que más vende en España.

N.B. COM AL QUEBEC ,LES EMPRESES SI QUE DONARAN BUFETADES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.