directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós acusa Mas d'apujar el llistó del seu sobiranisme per després fer marxa enrere

Se sent 'decebut' per l'actitud de CiU davant les lleis com la del cinema o la de vegueries

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha acusat aquest dimarts el president de CiU, Artur Mas, d'apujar el llistó del seu sobiranisme amb l'objectiu de desgastar ERC i després fer 'marxa enrere'. En declaracions a Rac 1, ha opinat que durant els set anys en què CiU ha estat a l'oposició, Mas ha apujat el seu llistó en l'àmbit nacional per desgastar el Govern i ERC, 'però quan veu que té una possibilitat de manar, res'. 'Ha anat escalfant la seva gent i ara res. Això que està fent Mas, és una marxa enrere', ha argumentat. És més, Puigcercós ha admès que se sent 'decebut' per l'actitud de CiU davant de lleis com la del cinema o la de vegueries, 'que forma part de l'ADN del catalanisme'.

Comparteix
   


Etiquetes
Al seu parer, Mas s'ha dedicat durant set anys a 'apujar el llistó per desgastar el Govern i ERC', però després ha fet 'marxa enrere' quan ha vist que tenia una possibilitat de manar. De fet, ha opinat que molts catalans que voten CiU no entenen aquesta actitud.Ell mateix, ha dit, se sent 'decebut' per l'actitud de CiU davant de lleis com la del cinema i la de vegueries, 'que forma part de l'ADN del catalanisme'. El mateix passa amb el referèndum. En aquest punt, ha considerat que tothom s'haurà de definir, també CiU i el PSC.

Ha recordat que els socialistes catalans volen recuperar l'Estatut en base a una negociació amb el PSOE i aposten per un model federal. Segons Puigcercós, tot plegat és una 'quimera', perquè tot això sempre quedarà a expenses de les properes eleccions espanyoles, que podria guanyar el PP. En el cas del concert econòmic que demana CiU, s'ha alegrat que la federació 'vulgui ara rectificar i accepti el seu error' després del pacte entre Mas i Zapatero, on va acceptar un 'model de finançament que deixa molt poc marge d'acció i un parany com la disposició addicional tercera'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
S fletxa Andorra
1 de setembre de 2010, 03.37 h

Esquerra Republicana: una força seriosa, unida i lluitadora. Paisos Catalans, Independencia, Justicia social, Concert economic i Dret a Decidir. 11 de setembre; manifestacions. 29 de setembre: Vaga General. Contra les retallades socials i nacionals, Unitat popular per l' Alliberament nacional i la Transformació social.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
Josep fletxa Vic
31 d'agost de 2010, 23.20 h

#19 almenys reconeixes que aquestes lleis que s'han fet són bones i que, per tan, eliminar-les és un clar retrocés. Llavors, si saps que tot aquest cos legislatiu s'ha fet gràcies a Esquerra, perquè no votes Esquerra en comptes de votar per algú que està donant l'espectacle lamentable que dóna i que, a més, no ha demostrat res més que la seva voluntat desaforada per pactar amb CyU???


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Manel fletxa Barcelona
31 d'agost de 2010, 21.47 h

#22 Mira Ernest, precisament això és el que s'ha aconseguit amb la reforma de l'Estatut i la sentència del TC. Per si encara no te n'havies adonat (pels teus comentaris començo a dubtar molt de la teva compresnió lectora), el TC ha declarat que el finançament català no es pot deicidir unilateralment a Catalunya, ni tan sols en part. Si això no és possible, encara ho és menys que ens quedem tots els diners, i només liquidem a l'Estat els diners corresponents a la nostra part de les de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Manel fletxa Barcelona
31 d'agost de 2010, 21.39 h

#20 Ernest. el concert econòmic no només NO és imprescindible per ser un Estat sobirà, sinó que és precisament l'últim recurs que han trobat els convergents unionistes per intentar aturar el procés d'independència, un cop que la sentència del TC ha sortit ABANS de les eleccions, i ha tancat definitivament la porta al peix al cove.

Però encara és pitjor que això, perquè si bé la independència només requereix la voluntat majoritària NOMÉS dels catalans, el concert econòmic r... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Ernest fletxa Sabadell
31 d'agost de 2010, 21.31 h

#7 Sou tan poc estrategues que no us adoneu que per poder iniciar el procés d'independència cal primer esgotar totes les altres vies. Només aleshores els vostres estimats amics sociates, millor dit els seus votants, veuran legítim dir adéu a España. Igual que ho veuran els sectors econòmics i socials. És així de senzill maco. No se si és massa pel teu intel.lecte. Però qualsevol analista internaciuonal i nacional objectiu et dirà el mateix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Nil fletxa Sabadell
31 d'agost de 2010, 21.26 h

L'impresentable retard de les eleccions calanes és legal però no legítim, ni ètic. Un govern qua fa temps que és desgovern, sense patró i sense projecte, que crea desconfiança en els mercats i en els inversors i arrossega el prestigi de Catalunya pel fang españolista i pel món mundial. Un ridícul prseident Montilla que encara creu poder salvar la cara fent quatre negocis amb els xinesos, que portaran més misèria pq serà a canvi de molta inersió estatal en forma de subvensions i ex... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Ernest fletxa BCN
31 d'agost de 2010, 21.16 h

El concert econòmic és imprescindible perquè algun dia siguem un estat sobirà. És un punt clau perquè totes les forces polítiques es mullin. Vol ERC tenir la independència econòmica que tenen els bascos o s'estimen més malviure amb el miserable pacte de finançament signat pel Tripartit? Ah és clar el que ERC vol és la independència total...UAU que wais. I per quan? pel 2014?, per ara mateix?. Vinga va que ja ens heu enganyat prou durant 10 anys. Els únics que tenen marge de confi... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Sergi fletxa Sitges
31 d'agost de 2010, 21.11 h

Tinc clar el meu vot.El meu vot anirà cap a Solidaritat Catalana.
Però em temo molt que com guany CyU ,la llei del cinema s´anirà a norris.També vegueries,la llei del comerç,etc........Com guany CyU és tornar de nou a l´època post-franquista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
alfons fletxa santes creus
31 d'agost de 2010, 20.57 h

TOTS ELS INDEPENDENTISTES TENIM EL DEURE MORAL D’ANAR A VOTAR UNA OPCIÓ INDEPENDENTISTA I SUBSTITUIR ELS PARTITS REGIONALISTES (CiU,PSC i ICV) PER INDEPENDNETISTES. QUE CAP INDEPENDENTISTA FALTI A LA CITA AMB LES URNES!!!!!..... i prou baralles, collons.
Com deia en Cruiff.... i ahir en Carretero: "en la campanya electoral d'aquesta tardor, sortim a passar-ho bé"
pìt i amunt..


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Manel fletxa Barcelona
31 d'agost de 2010, 20.48 h

#16 Quim, tens tota la raó, cada cop tinc més clar que aquest que es fa dir Roger té menys arguments que un rellotge espatllat (que, com deia aquell, almenys l'encerta dos cops al dia).

Però si t'hi fixes, no és només ell qui no té arguments per dir que ERC és un partit de "botiflers". Jo encara espero que algú altre me'n doni una prova objectiva.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.