directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 22:23 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Acampada Jove, el jovent del Sí

El festival político-musical organitzat per les Joventuts d’Esquerra Republicana se celebrarà aquest 13, 14 i 15 de juliol a la vila de Montblanc

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Aniol Costa.- El punt de trobada més gran del jovent independentista dels Països Catalans torna carregat amb el bo i millor del panorama musical en català i la força de la reivindicació per guanyar el referèndum de l’1 d’octubre. L’Acampada Jove, el festival polític i musical de referència als Països Catalans que tindrà lloc els propers 13, 14 i 15 de juliol a Montblanc, tornarà a ser un punt de trobada fonamental per compartir experiències, divertir-se i treballar per la construcció nacional del nostre país.







Comparteix
   


Etiquetes
Sota el lema “Viu la llibertat”, aquest festival es reivindica com un espai d’oci alternatiu on durant tres dies els joves podran viure i gaudir d’una manera diferent de xerrades, activitats i concerts plens de compromís i envoltats d’un ambient de llibertat.
 
Arguments pel sí
 
I és que a diferència d’altres festivals de música l’Acampada Jove es caracteritza per tenir un fort missatge polític. Aquest any fent especial atenció al referèndum d’autodeterminació que es celebrarà l’1 d’octubre al principat de Catalunya, però també posant el focus a les reivindicacions feministes i ecologistes que han acompanyat sempre l’organització.
 
Segons el director de l’Acampada Jove, Pau Morales, “aquesta edició serà una oportunitat única pel jovent del Sí perquè podrem agafar forces i compartir les millors raons per mobilitzar a tothom pel referèndum”.
 
De fet al llarg dels tres dies els acampats i acampades del festival podran assistir a xerrades i activitats centrades en donar arguments pel Sí a la independència. Sota el lema Diem Sí a la República es debatran temes com l’acollida de refugiats, el procés constituent, el drets del col·lectiu LGTB, el feminisme, l’antifeixisme o els drets laborals.
 
Així mateix també se celebrarà un acte polític central en què intervindran Oriol Junqueras, Marta Rovira i Pau Morales, portaveu de les Joventuts, a més de l’alcalde de Montblanc Pep Andreu i la portaveu de les JERC Camp de Tarragona, Aina Rovira.
 
Durant tot el dia també es podran veure pels carrers de Montblanc actuacions de colles de cultura popular com castellers, diables, grallers o bastoners.
 
L’escena musical dels Països Catalans
 
En aquesta vint-i-dosena edició del festival, l’Acampada Jove tornarà a comptar amb els grups de música en català més rellevants del moment. Dijous els acampats gaudiran de les actuacions d'Aspencat, La Pegatina, Doctor Prats, Xeic!, JoKB, La Terrasseta de Preixens, Miquel del Roig i DJ OGT. Divendres d'Els Amics de les Arts, Buhos, Boikot, Mellow Mood, Cesk Freixas, Brams, Hora de Joglar i DJ Sendo. I finalment el dissabte l’Acampada Jove tancarà amb Zoo, Itaca Band, Ebri Knight, Smoking Souls, Ovella Xao, El Diluvi, Roba Estesa, Segonamà i Tropical Riots PD’s. L'organització farà públic l'horari dels concerts en els propers dies.
 
Un festival autogestionat
 
L'Acampada Jove és possible gràcies a la col·laboració de més de 500 militants de les Joventuts d’Esquerra Republicana organitzats en diversos torns i diferents grups de treball com servei d'ordre, barres, economia, manteniment o comunicació. Aquests joves treballen durant els dies del festival per fer que l’Acampada Jove sigui possible any rere any i hagi esdevingut un dels festivals amb més trajectòria del nostre país. Un festival polític fet pel jovent i per al jovent. En aquest sentit, el director de l’Acampada Jove, Pau Morales, ha afirmat orgull que "durant els tres dies del festival i durant tota la preparació i el desmuntatge, la militància de les JERC és com un exèrcit roig que treballa perquè tots els acampats i acampades sentin Montblanc com casa seva i la capital del jovent independentista dels Països Catalans”.

L'Acampada Jove ha congregat prop de 30 mil joves en les seves últimes edicions convertint-se així en un dels festivals de referència del panorama català i esdevenint el punt de trobada del jovent independentista dels Països Catalans.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
mario fletxa barna
4 de juliol de 2017, 10.18 h

Endevant JOVENTUT! sou el nostre futur i amb alegria i desició prepareu-vos per l'ESDEVENIMENT més important de la nostra HISTÒRIA... TOTA!. La nostra força està en COM BALLEM EL VALS; música forta i passos ferms i decidits.
Tots us acompanyerem en la ballada amb IL·LUSIÓ.

VISCA LA REPÚBLICA CATALUNYA LLIURE AMB EL JOVENT FERM I CONTUNDENT!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS AKA COMO SUPERCAT DE FIGUERAS-GERONA: Tus palabras resuenen en mis oidos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
4 de juliol de 2017, 10.09 h

El negocio del Asiento Libre enreda al Barça
Los socios cedían entradas por las que percibían 88 euros sin saber que el club las iba a vender por 1.500 euros como paquete VIP | El Barcelona anuncia acciones legales contra TV3 a raíz de esta información


LO QUE LE FALTABA AL FC BARCELONA, DESPUES DE LAS CONDENAS A MASCHERANO, MESSI, LOS JUICIOS A PIQUE, BARTOMEU,ROSSELL, LAPORTA, LAS MULTAS DE LA FIFA, ETC ETC AHORA ESTAFA A SUS PROPIOS SOCIOS.
Y MENOS MAL QUE LO DENUNCIA , TVEN3 SINO AUN ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
4 de juliol de 2017, 06.53 h



PER LA NOSTRE INDEPENDÈNCIA, TOT..........


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.