directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 10:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Felip Puig assegura que CiU plantejarà un referèndum si l'Estat espanyol segueix igual després de la crisi

Assegura que ni el país està preparat ni la situació econòmica ho permet

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El secretari general adjunt de Convergència i Unió, Felip Puig, ha afirmat aquest diumenge que CiU posarà sobre la taula el 'legítim dret a decidir del poble català' si l'Estat espanyol manté al mateixa actitud després de la recuperació econòmica i així ho vol una majoria social. En un article a 'Público', Puig reconeix que ara 'ni Catalunya està preparada per un referèndum ni la situació econòmica ho permet', però ha apuntat que és possible en un futur. 'Fins ara pensàvem que la realitat catalana seria possible en una cruïlla constitucional' ha afegit però per Puig, la sentència del Tribunal Constitucional espanyol (TC) ha suposat un 'gerro d'aigua freda'.
felip puig cdc ciu convergència
Comparteix
   


Etiquetes
El dirigent de CiU ha defensat que el poema de Joan Maragall 'Oda Espanya' que entona 'Adéu, Espanya!' es manté vigent un segle després. 'Catalunya no pot seguir el ritme de l'Europa moderna si els seves institucions no tenen més poder i els recursos econòmics no estan gestionats per la seva administració', ha apuntat Puig que ha afegit que això no significa 'trencar amb Espanya' sinó entendre a Catalunya com Catalunya ha entès Espanya durant molts anys.

Segons Felip Puig la sentència del TC ha canviat el futur de Catalunya. 'Fins ara la majoria de catalans pensaven que podíem reconstruir el país sense crear un estat propi' i que 'la realitat catalana seria possible en una cruïlla constitucional' però la decisió de l'alt tribunal, segons Puig, ha suposat un 'gerro d'aigua freda' que pot transformar-se en una 'bloc de gel' difícil de superar.

En aquest sentit, Puig ha fet una metàfora sobre la 'locomotora d'Espanya' que ha estat Catalunya en els últims anys. 'Quan el conductor decideix no atendre les necessitats energètiques de la locomotora, baixa el seu rendiment' i transforma el fort nexe en un 'fil de seda que es pot trencar en qualsevol revolt', ha afegit. Per Puig, l'Estatut significava posar la gasolina que necessitava la locomotora.

En l'article, el secretari general adjunt de CiU ha lamentat l'actitud dels actuals governants a l'Estat que han posat Catalunya 'en un carreró sense sortida' ja que han fet 'miques' un pacte per interessos de partit. En aquest sentit, Puig ha apuntat que fins ara CiU no havia tingut la necessitat d'exercir el dret a l'autodeterminació però ho planteja com una possibilitat en el futur.

Tot i que ha deixat clar que aquest no és el 'primer plantejament' que CiU posarà sober la taula si governa perquè en aquests moments 'ni Catalunya està preparada per un referèndum d'aquestes característiques ni la situació econòmica ho permet', sí que ho ha plantejat per més endavant. 'Si l'Estat manté la mateixa actitud, una vegada superada la crisi i si una majoria social ho vol, CiU posarà sobre la taula el dret legítim del poble català a decidir quin camí vol seguir', ha conclòs.






COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
13 de setembre de 2010, 15.12 h

#10 Ei, no confonguis les coses! Tens raó que CiU i ERC sumen 69 diputats, però només els 21 d'ERC volen la independència!

De fet, com ja he dit altres vegades, no han deixat de sumar des del 1984, i CiU ha sumat ELLA SOLA majoria absoluta des del 1984 fins el 1995.

Si fos per ERC, ja fa més de vint anys que seríem independents! Però ERC no ha passat de 23 diputats, i suposo que estaràs d'acord que ni ERC, ni RCat ni SCI no poden proclamar la independència amb només 23 diputats...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
13 de setembre de 2010, 14.54 h

Per cert, Ciu i Erc, sempre han sumat més de 68 diputats al Parlament necessaris per declarar l'Independència unilateral. Que no són partits de caire català? O potser un i altre ens enreden? Si ho haguessin volgut, fa molt de temps que tenim majoria catalana al Parlament. Doncs ara, a votar els següents, a veure si ho tenen més clar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
13 de setembre de 2010, 10.21 h

i com sap ell quan acabarà la crisi? cal esperar que s'enfossi del tot Catalunya per dir ARA ÉS EL MOMENT? Segurament ja no hi serem a temps per poder-nos recuperar econòmicament. Ara estem a temps encara, tenim prou empreses i tenim plans de futur. No volem més seguir dins una "empresa mal gestionada com es espanya", volem canviar de feina i d'empresa, treballem en l'empresa CATALANA I EL NOSTRE FUTUR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Manel fletxa Barcelona
13 de setembre de 2010, 08.55 h

ERC ha aconseguit que per primer cop hi hagi més partidaris de la independència que no pas contraris, però els dos partits més grans NO volen la independència. Això vol dir que els sociates ni els convergents unionistes JA NO responen a les necessitats del país, i que cada vot que rebin només retardarà la independència, com van retardar la reforma de l'etatut fins que la va forçar ERC.

Ara cal votar els partits, com ERC, que no dubten en forçar els canvis cap a la independència a ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
euro fletxa ELS CORRUPTES I EMBUSTEROS, TENEN PREMI A CIU I PSC
13 de setembre de 2010, 02.04 h

puig, ets un embustero de merda. ciu no va voler el concert económic en la TRANSACCIÓ i no transició, com ens he volgut "colar".
Sou uns traidors a Catalunya, els col.laboradors necessaris per a l'enfortiment del estado ecspañol, a canvi de "prevendas españolas" per a vosaltres els de ciu i per als vostres amics de la gran patronal, i per enfonsar a Catalunya a ser una "comunidad autónoma" de ecspaña.
I ara ens veniu amb la mentida de demanar el "concert económic", sabent que es impos... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Quim fletxa PPCC.
13 de setembre de 2010, 00.18 h

I això quan serà perquè no fa gaire van dir que no pas en les dues pròximes legislatures?. Colla d´hipòcrites regionalistes de segona que només se´n recorden del seu catalanisme i de Catalunya quan venen eleccions. Al Felip puig el tenen com al titella que ha de donar la cara quan el ven-estatuts de mas i el cara dura Duran no tenen pebrots per dir les bajanades que li fan dir a aquest pobre desgraciat. A cagar a la via!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
12 de setembre de 2010, 21.43 h

No hi ha cap nou estat que vulgui tornar enrere!

Voler estatutets, concerts o federalismes es voler-nos esclaus a Espanya!

A qui volen enganyar els unionistes? Als catalans? Au, va!

Tothom, amb una mica de nivell, sap que per tenir concerts o ser federalistes s'hauria de canviar la constitució dels espanyols. Si no la volen ni canviar, ( per no destapar la caixa dels trons) perquè una "filla" del seu rei pugui regnar allà a Espanya, com vol algú que la canviïn en benefici de Catalunya?... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
12 de setembre de 2010, 19.50 h

El típic "Això ara no toca" de CiU ja cansa. I tot per guanyar escons. Aneu a cagar a la via, perquè sou uns cagats! Sempre esperant, i se'us escapa el tren de genolls i amb els pantalons baixats! Que ja us va bé ser esclaus de l'estat espanyol, botiflers!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
ARA , ERC fletxa Vallirana
12 de setembre de 2010, 19.29 h

El gran partit masturbador dels catalans durant anys i panys, ara hens proposa el COITUS INTERUPTUS....


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Tomas fletxa Valldeoriolf
12 de setembre de 2010, 18.41 h

Ja hi som! Com sempre refredant l'ambient aquests botiflers. Ara resultarà que esperaran que en Fraga demani primer la independència........ Aquesta colla de traïdors no se'ls pot votar de cap manera!


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.