directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 08:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

La Universitat de Lleida dóna suport a l'1-O

El Claustre força la direcció a posicionar-se al costat de la celebració del referèndum, després d'un intens debat

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La Universitat de Lleida (UdL) ha aprovat una declaració institucional de suport al referèndum de l'1 d'octubre i de rebuig a la repressió judicial i policial contra les institucions i catalanes i els seus representants, en el marc del Claustre extraordinari convocat pel rector Roberto Fernández que s'ha celebrat aquest dimarts per analitzar la situació que viu Catalunya.
Imatge del Claustre de la UdL
Imatge del Claustre de la UdL
© Twitter @UdL_info

Comparteix
   


Etiquetes
Després d'un intens debat, el Claustre de la UdL ha forçat la direcció de la universitat lleidatana a posicionar-se al costat de la celebració de l'1-O, malgrat el vot contrari de Fernández i de l'equip rectoral.

Per contra, el Claustre ha rebutjat sumar-se a la vaga a les universitats catalanes convocada pels dies 28 i 29. Des d'Universitats per la República i el SEPC, però, sí han fet una crida a secundar-la aquest dimecres a la Universitat de Lleida, tenint en compte que dijous és festiu a la capital del Segrià.
 
Tancats a la UdL
 
Una trentena d'estudiants ha passat la nit a la UdL en la tancada indefinida que porten a terme per donar suport al referèndum de l'1 d'octubre.
 
El Claustre extraordinari celebrat a petició del rector Roberto Fernández ha donat llum verda aquest dimarts a una declaració institucional amb què la Universitat de Lleida explicita el seu suport explícit al referèndum de l'1-O, per 79 vots a favor, 23 en contra, 9 abstencions i 3 nuls. La votació del text definitiu, després de la incorporació de les esmenes aprovades, s'ha fet de forma secreta, ja que així ho ha demanat una representant de l'equip rectoral.
 
Una de les esmenes aprovades prèviament ha estat la presentada per la professora de la Facultat de Dret i Economia, Maria Àngels Cabasés, en què demanava incorporar en el text proposat inicialment per l'equip rectoral el suport de la UdL "a la celebració del referèndum del dia 1 d'octubre com a eina per poder exercir el dret del poble català per decidir lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu".
 
UdL, l'única que rebutja el Pacte Nacional pel Referèndum
 
En aquest cas la votació de l'esmena s'ha fet a mà alçada i ha obtingut 60 vots favorables, per 34 en contra i 9 abstencions. Els membres de l'equip rectoral, encapçalats per Fernández, han votat en contra però davant el suport majoritari del Claustre han hagut d'acceptar la incorporació del punt al redactat definitiu.
 
Cal tenir en compte que la UdL és l'única universitat del país que va rebutjar adherir-se al Pacte Nacional pel Referèndum, després que així ho decidís el Consell de govern de la Universitat de Lleida. Durant el Claustre d'aquest dimarts, s'han sentit diferents contràries i en defensa de l'1-O, que és el punt que ha generat un debat més intens.

El rector assumeix el resultat
 
Finalment, el rector Roberto Fernández ha manifestat que "assumeix el resultat de la declaració del Claustre" i ha assegurat que "actuarà sempre en conseqüència al que la voluntat representativa de la UdL ha expressat en tot allò que sigui derivat i convenient, sempre que no siguin qüestions que afectin la mateixa legalitat del rector i que el puguin portar a mals majors".
 
Al marge del suport del Claustre de la UdL a l'1-O, la declaració institucional "denuncia i condemna rotundament la detenció i la imputació de càrrecs penals a persones, moltes d'elles servidores públiques en l'exercici de les seves funcions, que estan complint l'encàrrec del Parlament de l'organització del referèndum de l'1-O" i rebutja "qualsevol intent d'impulsar processos judicials generalitzats".

Així mateix, el text fa una condemna "sense pal·liatius" de "l'ús de la intimidació i l'arbitrarietat com a eines de substitució i supressió del debat polític" i considera que "el desplegament desproporcionat de forces policials no resoldrà el conflicte polític present a Catalunya".

A la vegada, la declaració expressa el ple suport i la solidaritat amb la representant de la comunitat universitària de la UdL "afectada per haver format part de la Sindicatura Electoral".
 
El Claustre rebutja sumar-s'hi
 
Per contra, el Claustre ha rebutjat l'esmena d'Universitats per la república en què aquesta plataforma reclamava l'adhesió de la comunitat universitària de la UdL a la vaga convocada a les universitats catalanes pels dies 28 i 29 de setembre per donar suport al referèndum de l'1-O i per denunciar la repressió de l'Estat a les institucions i autoritats del país.

Tot i això, des d'Universitats per la república, així com des del SEPC, s'ha fet una crida a estudiants, professorat i PAS a sumar-s'hi. A la UdL, però, la vaga es durà a terme aquest dimecres, 27 de setembre, pel fet que el dijous 28 se celebra Sant Miquel i és festiu local a la ciutat de Lleida.
 
D'altra banda, aquesta nit una trentena d'estudiants ha passat la nit a l'edifici del Rectorat de la UdL, en el marc de la tancada indefinida que han convocat des d'Universitats per la república en suport al referèndum de l'1-O. 
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
26 de setembre de 2017, 19.15 h




#4


Bejota = l'exemple més clar de que tots els PPancastellanistes són una colla de TARATS MENTALS, IMPRESENTABLEMENT IGNORANTS , QUE FARIEN PPENA SI NO ENS FESSIN RIURE pels freqüents RIDÍCULS GROTESCOS que ens ofereixen quan exhibeixen la seva increïble estuPPidesa !! !! !! !!


Bejota = el cretí més obtús , mediocre, avorrit i analfabet d'aquest diari. Primerament vu usar el nick bejota, després va canviar Lluís, però seguia escrivint aquells "Nota Bene" tan surreals. A... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
BEJOTA fletxa bcn
26 de setembre de 2017, 19.01 h

Miquel Valls afirma que la societat catalana "està dividida". El president de la Cambra de Comerç remarca que "Catalunya no pot estar ni un segon fora d'Europa".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
26 de setembre de 2017, 18.59 h



BUP...BUP...BUP...BUP...BUP...BUP...BUP. Bejota porquè no nos llamas como acostumbras cuando apareces con el nick de aragoneses...? ¿Te preocupa que por fin tengas alguién que te pare EL QUERIDO NAZI...?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
26 de setembre de 2017, 18.59 h




#1


HUAH HUAH HUAH . . . QUE M'AGRADA QUE FEU " I REPETIU!!" UNS GROTESCOS RIDÍCULS TAN ESTREPPITOSOS, ELS FRANQUISTES PPANCASTELLANISTES !!



sSI SAPS LLEGIR , LLEGEIX https://es.wikiquote.org/wiki/Discusi%C3%B3n:Otto_von_Bismarck .


MIRA SI ETS SUBNORMAL, QUE DESPRÉS D'AVISAR-TE 50 VEGADES DE QUE AQUESTA PRETESA FRASE DE BISMARCK - AMB CK, PPALURDA, QUE NO SAPS NI ESCRIURE EL SEU NOM !!!! ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
BEJOTA fletxa bcn
26 de setembre de 2017, 18.40 h

Dijo Otto von Bismark: "Estoy firmemente convencido de que España es el país más fuerte del mundo. Lleva siglos queriendo destruirse a sí mismo y todavía no lo ha conseguido''. N.B. HEU PERDUT LES QUATRE ELECCIONS (INCLÓS EL REF. 9-N) EN PLE "PROCÉS".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.