directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 19:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El 'Sí' treu múscul a dos dies del referèndum

Diverses personalitats polítiques fan una crida a defensar els col·legis fins diumenge

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Milers de persones s’han reunit a les fonts de Montjuic en l’acte final de campanya organitzat per partits i entitats sobiranistes en defensa dels drets civils, la democràcia i les llibertats. 
© @marcpuigperez


Concentració a les fonts de Montjüic en l'acte final de campanya pel sí
Concentració a les fonts de Montjüic en l'acte final de campanya pel sí
© Gerard Sesé

Comparteix
   


Etiquetes
CRÒNICA| Alba Garcia @a_garciaavila Les quatre torres de Montjuïc estan il·luminades representant les quatre barres de Catalunya. Als seus peus, l'avinguda de la Reina Maria Cristina està plena de gom a gom. La imatge, la dels últims dies: banderes, pancartes, càntics i somriures. Tots sota un mateix clam: la defensa de la democràcia, dels drets civils i a favor del referèndum.
 
A les 19.00h de la tarda començava l'acte final de campanya amb les actuacions de diversos grups musicals. La cloenda artística l'ha posat Lluis Llach amb la guitarra tocant, la que s'ha convertit en la banda sonora de la mobilització, L'estaca. Amb un "Guanyarem", Llach ha donat pas als parlaments polítics.



L'1-O votarem
 
La primera ha sigut Magda Cassamitjana, diputada de Junts pel Sí, que amb ironia s'ha dirigit a la policia nacional i a la Guardia Civil com a "visitants uniformats" i els hi ha espetat un "no tenim por". Ha afegit que "la llibertat no és negociable" i ha assegurat que l'1-O "votarem".
 
El també diputat de Junts pel Sí, Antoni Castellà, ha recordat que aquesta és una "oportunitat única en 300 anys perquè ara estem tots junts units, alçats per exercir el nostre dret" de votar. I ha fet una crida a tothom per anar a defensar els col·legis perquè diumenge "votarem", ha dit.



En defensa de la democràcia
 
En el seu torn, el diputat de CSQP, Joan Josep Nuet, ha sentenciat que l'estat "mai ens arrencarà els nostres drets" perquè "som imparables". I ha recordat que a partir del 2 d'octubre "haurem de seguir defensant les nostres institucions i les nostres llibertats".

Jaume Asens, regidor dels comuns a Barcelona, ha dit que Catalunya “ha de recuperar la veu que li han tret”. Asens ha insistit que davant la supressió de l’autogovern i la censura per part del gobierno, “hem de sortit a defensar la democràcia” i, per això, hem de sortir a votar aquest diumenge, ha sentenciat. 
 
Per la seva banda, Albano Dante Fachin, secretari general de Podem, ha fet una crida a defensar els col·legis aquest cap de setmana i ha asseverat que “no tenim por”. A més, ha recordat al gobierno i, especialment, a Mariano Rajoy, que “som un poble unit, no dividit”, com ens volen fer creure.



"Votarem i guanyarem"
 
La més reivindicativa ha sigut la diputada de la CUP, Mireia Boya, que li ha espetat als Comuns que "no robin el referèndum" perqué això es tracta d' una "qüestió d'autoderminació". Boya també ha fet una crida a defensar els col·legis des d'aquesta nit fins diumenge. 
 
Marta Rovira, d’ERC, ha recordat que “malgrat els escorcolls, avui som aquí”. "I estem drets, alegres, convatius perquè “volem votar i volem guanyar”, ha dit. Rovira ha agraït les mobilitzacions pacífiques d’aquest dies: “gràcies pels clavells, les cassoles i les cançons”, ha sentenciat. I ha cridat: “Diumenge votarem i guanyarem”.

Per últim, Marta Pascal, del PDeCAT, també ha agraït el to cívic, pacífic i convençut en els actes dels últims dies. Pascal ha recordat que les millors armes que tenim son les urnes i les paperetes i que l'1-O "desbordarem les urnes de vots i il·lusions".

 
En acabar els parlaments polítics, diversos col·lectius que han participat de la mobilització aquests dies, com els bombers, estudiants, informàtics i escoles, han pujat a l’escenari i han enviat missatges en defensa del referèndum.

Seguidament, Òscar Dalmau i Òscar Andreu han posat el punt còmic. Després i abans dels parlaments finals, s'ha continuat amb algunes actuacions musicals en un ambient festiu i de victòria.  
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
Embriaguesa de felicitat.......... Visca CATALUNYA.........––––- fletxa I un gran reconeixement als que ens han porta fins aquí...........VISCA ELLS I GRACIES.
30 de setembre de 2017, 13.35 h

#1

I para que la quieres semi-entera (Portugal), Mejor os administrais en vuestros juegos de LA DOLCE FARNIENTE i LA FERIA DE LAS VANIDADES, QUE ES LO QUE OS VA POR MADRID.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
30 de setembre de 2017, 11.05 h

EL GRAN SUPORT DEL SI, ÉS DEMOSTRACIÓ DE TOTS ELS DEMÒCRATES CATALANS,VELLS, NOUS, I RECENTS IMMIGRANTS, PER VÈNCER LA TIRANIA DE L'ESPANYA OFICIAL DISFRESSADA DE DRET I DEMOCRÀCIA, INEXISTENTS. DES DE LA REPÚBLICA CATALANA, AJUDAREM AL POBLE ESPANYOL DEMÒCRATA EXISTENT, PER ACONSEGUIR LA 3a REPÚBLICA ESPANYOLA, MERESCUDA FORAGITANT ELS NEFASTS I NEFANDS BORBONS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
QUERIDO NAZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
30 de setembre de 2017, 10.07 h


#4 No, intentar romper nuestra sacrosannnnnnta españa no puede ser gratis. De hecho nada en la vida es gratis.Por ejemplo, no son gratis sino demasiado caros los DODOTIS CON LOS QUE ABSORBO LA SANGRE QUE MANA CONTINUAMENTE DE MIS ALMORRANAS dejándome el culo escocido i propenso a los hongos, de tanta humedad.




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
30 de setembre de 2017, 00.31 h


#2 Te aseguro que intentar romper españa no es gratis. Vale al menos, al menos, seis o siete uros.

De hecho no es gratis pero tampoco es caro, y sabes por què? pues porque en realidad españa ha estado siempre ROTA, un pedazo es de izquierdas, otro es del dinero, otro pedazo de españa no piensa mas que en el futbol, luego estan los bascos y los catalanes, mitad en españa mitad en francia , YO YA CUENTO AL MENOS CINCO PEDAZOS


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
30 de setembre de 2017, 00.29 h

#1




JUANITA, españa es una patraña, quin fastic
Ja l'hem trencat, no xuclareu mai mes.
Parasits !!!!





Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
29 de setembre de 2017, 23.09 h


Juanito, la teva "Is pain is different", i al pas que va, ho serà pels segles dels segles. Bon vent i barca nova.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
29 de setembre de 2017, 22.42 h

intentar romper España no sale gratis


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.