directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 01:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas veu el cara a cara 'bo per la democràcia' mentre Huguet creu que ERC també 'hi té alguna cosa a dir'

El convergent veu 'original' que Esquerra hi vulgui participar i afirma que ho podrà fer 'quan aspiri a la presidència de la Generalitat'

Comentaris 28  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El president de Convergència i Unió (CiU), Artur Mas, ha celebrat aquest divendres que hi hagi un debat televisat amb el cap del Govern i candidat del PSC; José Montilla. 'Celebro que s'apuntin perquè serà bo per a la gent, per a la ciutadania i per a la democràcia' ha assenyalat. També ha insistit que va ser CiU qui va demanar 'per escrit' el 'cara a cara' amb Montilla. D'altra banda, ha descartat un 'debat a tres' amb Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), tal com demanava el seu líder, Joan Puigcercós. 'És original' ha ironitzat Mas sobre aquesta petició i ha afegit que Puigcercós podrà participar 'quan representi una de les dues forces que pot aspirar a la presidència del país'. Per la seva part el conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, creu que Catalunya ‘no és cosa de dos’ i que Esquerra Republicana ‘hi té alguna cosa a dir’ ja que ha estat l’arquitecte dels set anys de governs d’esquerres.
artur mas, cdc, ciu, convergència
Comparteix
   


Etiquetes
El debat entre Montilla i Mas ja ha aixecat controvèrsies en les formacions que queden excloses de l’enfrontament entre els dos líders. Si Artur Mas creu que el debat és ‘bo per la democràcia del país’ el líder de ERC, Joan Puigcercós ha demanat un espai on també hi tingui cabuda la seva formació. Puigcercós creu que el debat no aclarirà res ja que tant Montilla com Mas estan a favor de l'autonomisme, i ha demanat que siguin ells dos que entrin en un debat contra ell mateix. En la mateixa línia s’ha postulat el conseller d’Universitats Josep Huguet, que creu que Esquerra ha de participar-hi perquè gràcies a la seva decisió hi ha hagut un govern d’esquerres. El líder de CiU creu que les peticions dels republicans ‘són originals’, i ha afirmat que ERC podrà participar en un debat quan ‘representi una de les dues forces que puguin aspirar a presidir el país’.

Per la seva banda el líder d'ICV ,Joan Herrera, creu que hi ha un interés en bipolaritzar el panorama polític català i per fer-lo més madrileny mentre que la candidata a les eleccions del Partit Popular, Alicia Sánchez-Camacho, afirma que aquest debat no recull la pluralitat política de Catalunya.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#28
25 de setembre de 2010, 20.11 h

#18 Sí, SI us portarà a veure un partit de futbol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
25 de setembre de 2010, 20.08 h

#15 Amiga meva, de gent com aquesta no se'n pot esperar res de bo. D'allà on no n'hi ha, no en pot rajar. El més indignant, és que ens tenen per babaus, i es pensen que ens entabanaran a tots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
25 de setembre de 2010, 19.56 h

#7 No senyor, no!!! En Montilla hi va per a representar el PSC/PSOE. Veig que està molt peix. Estarem en període electoral i no hi pactes que hi valguin. I com ha dit un altre comentaris més avall, ERC, també és un aspirant a la presidència de la generalitat, com també SCI, RCAT, IC/v i si molt m'apureu els peperos. Tothom té dret a participar en un debat. El què volen aquests dos galifardeus, perquè no són més que això, és fer com a espanya, polaritzar el debat electoral i que du... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
25 de setembre de 2010, 19.49 h

#5 Potser el què fara SI es portar-vos a veure un partit de futbol, que es veu que és el que saben fer més bé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
PEPO fletxa VdG
25 de setembre de 2010, 16.33 h

El bipartidisme és un dels càncers del sistema parlamentari...Sociovergència NO


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
teresa fletxa barcelona
25 de setembre de 2010, 14.43 h

Aixo es un debat? Una xerrada entre dos que nomes aspiren a ésser els directors de la sucursal que Espanya te a Catalunya. Jo vull un pais lliure i sobira, sense dependència ni expoli. No penso perdre el temps escoltant les bajanades que deixaran anar. Tinc decidit el meu vot per Reagrupament, que es l'unic que manifesta que no entrara a cap govern autonomista. Ja n'hi ha pro d'esbarallar-se per unes engrunes. Volem el pa sencer¡


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
Guardia PRETORIANA de la fletxa MAFIA SOCIO-CONVERGENT
25 de setembre de 2010, 13.08 h

Debat promogut per les forces reaccionaries del OASI SOCIOVERGENT catala. Es nota la influencia del frups GODO i ZETA amb tot aquest tema del "debat". Mentre e parla del "debat", .. no es parla dels casos de corrupcio de la mafia convergent i la mafia socialista.
Aixo no sera mai un "debat". A tot cas sera un " monolec de bat a bat i a una banda" res poden aporta a lasocietat catalana aquest parell de unionistes sociata l'un i convergent l'altre. Els dos defensen la unio , la claudicacio i ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
pasbort fletxa Vila-real
25 de setembre de 2010, 10.39 h

Escolteu MANELS i cies. tant, tant, tant,...acàs ERC NO ENS VA IL-LUSIONAR temps ah...No ens vam abocar a VOTAR MANS NETES (brutes, brutes, brutes com el carbó...voleu que NO HO RECORDEM? tant, tant, tant, sou?
ROCIO.- amb ben poques paraules TOTA la filossofia d´aquest NOSTRE (NO DELS PARTITS COL-LABORACIONISTES i MENTIDERS!!!)...i....quí és més d´esquerres algú ens ho pot dir? PsoE o el PP...els INDEPENDENTISTES NO DEMANEM RES, JA EM DEMANAT MASSA CANSATS DE DEMANAR PER REBRE SEMPRE ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Jaume fletxa Sitges
25 de setembre de 2010, 01.53 h

jo creia que els que van a coles de pago sortien molt ben educats, amb aquest discurs en Mas ens demostra que és un maleducat i un prepotent. Si en aquest moments el debat per la INDEPENDÈNCIA és al carrer, només es deu a la feina dels camalics d'ERC. Catalunya és diversa, en política també, i és respectuosa i tolerant, en política també, en Mas no.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Republicà fletxa Barcelona
25 de setembre de 2010, 01.05 h

Avui al TN tant ERC com ICV han fet diana.

En Puigcercòs molt encertat dient que serà un debat entre autonomistes i sense donar veu a l´independentisme i l´Herrera dient que la sociovergencia vol calcar el bipartidisme Espanyol i allunyar-se de la pluralitat catalana.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.