directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 20:05 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El poble català crida a la vaga general a les portes del Parlament

Milers de persones es reuneixen per protestar contra l'empresonament de part del Govern

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

CRÒNICA| Marina Bou.- Catalunya és la seva gent. Un cop més, el poble català s’ha encarat a la repressió de l’Estat, després que la justícia espanyola hagi empresonat incondicionalment vuit consellers del Govern. I ho ha fet des d’on toca, des del carrer, però al costat de les seves institucions. Milers de persones han respost avui a la crida de les entitats sobiranistes i els partits i s’han reunit davant el Parlament per demanar a l’uníson la “llibertat dels presos polítics” del procés.  La crida a la vaga general ha estat unànime. El poble no acata i demana aturar el país. No reconeix el cessament del govern legítim català al crit d'“és Puigdemont el nostre President”, ni l’empresonament dels vuit consellers que avui ja no han sortit de l’Audiència Nacional espanyola. No tornaran a casa, però els catalans s’han encarregat de fer-los arribar que “no estan sols” i no faran “ni un pas enrere”. 
Manifestants a les portes del Parlament
Manifestants a les portes del Parlament

Comparteix
   


Etiquetes
A partir de les set de la tarda, les portes de la cambra catalana han quedat atapeïdes de ciutadans que reclamaven mesures concretes en resposta al seu enuig i indignació per la decisió de la jutgessa de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, que porta a l'esquena deu presos polítics, vuit d'ells escollits de manera legítima i democràtica per la ciutadania i que ara són entre reixes per haver complert el mandat encomanat pel poble de Catalunya. 

"Rajoy dictador, 'Esto, con Franco, sí pasava", exclamen els manifestants, mentre des de l'escenari la crida a la calma i la serenor que ha caracteritzat el procés segueix mantenint-se vigent. Però l'actuació de l'Estat no quedarà impune, i així ho han volgut fer saber amb la lectura d'un manifest llegit pels actors Joel Joan i Carme Sansa i modificat un cop ha saltat la notícia de l'empresonament de part del Govern, ja que l'acte havia estat convocat amb anterioritat: "no ens deixarem prendre les institucions" malgrat hi hagi "10 presos polítics a l'Estat", han assegurat. A l'escenari han pujat representants de la majoria parlamentària -en escons i vots- i els líders accidentals de l'ANC i Òmnium, Agustí Alcoberro i Marcel Mauri. Avui no hi havia partits, sinó una condemna unànime a un Estat que empresona persones per les seves idees. 

Albert Botran (CUP) ha secundat des de l'escenari la crida a la vaga general -ha demanat als sindicats  "estar a l'alçada i fer tants dies de vaga com calgui fins a tenir-los al carrer"- i ha advertit que ni tan sols "escapçant el Govern ens aturaran". Núria de Gispert (Demòcrates) ha estat la primera a fer una crida a les urnes el proper 21 de desembre, en unes eleccions forçades pel 155 però que el sobiranisme vol aprofitar per "arrasar". A la seva demanda s'ha sumat Albano Dante Fachín (Podem) -aclamat pels ciutadans en agafar el micròfon- que ha demanat "fer tremolar els fonaments de l'Estat" el 21-D, a partir d'un dia com avui, que "ho ha canviat tot".  Elisenda Alamany (Catalunya en Comú) ha enviat un missatge als socialistes, de qui ha criticat el seu "equilibrisme" davant les circumstàncies i a qui la ciutadania no s'ha estat de xiular cada cop que eren mencionats. “En defensa de les institucions catalanes i d'un govern legítim, tots som companys de viatge”, ha dit als seus companys d'escenari. Els tocs d'atenció a la Unió Europea -secundats des del públic amb crits de "Vergonya d'Europa"- han vingut per part d' Alfred Bosch (ERC), que ha pregat per ajuda internacional. Neus Munté (PDeCAT) ha advertit que l'independentisme "no passarà pel tub".  

Per la seva banda, Mauri ha reptat la justícia espanyola a empresonar els milions de persones que van votar l'1 d'octubre i el 9N. El representant d'Òmnium Cultural ha fet referència a la revolta dels somriures de Muriel Casals -"s'ha glaçat el somriure", ha dit- per demanar a l'Estat que s'acabi la repressió. A més, ha instat a acudir a la manifestació convocada el proper 12 de novembre a Barcelona i ha demanat a la ciutadania que sigui la mobilització "més gran que hem fet mai". Al seu torn, Alcoberro ha tornat a fer una crida a "aturar el país" amb "coratge i determinació" i ha avançat que mantindrà converses amb els sindicats i altres entitats de la societat civil. Per acabar, ha dit a tots els partits que deixin de banda els seus interessos i defensin conjuntament la democràcia. 

Amb els sentiments a flor de pell, tots els concentrats a les portes del Parlament han entonat Els Segadors amb els encenedors i mòbils enlaire, en una imatge que deixa entreveure que la seva determinació està encara lluny d'esgotar-se. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
o.l.n. fletxa catalunya
3 de novembre de 2017, 10.05 h

ANEM A LA VAGA GENERAL !!!!!!
QUE LI DONGUIN PER ALLÍ ON FA MÉS MAL A LA PRIMA DE RISC ESPAÑOLA !!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
3 de novembre de 2017, 09.00 h


#8 Tu, Josep , et creus tan savi que saps què pensa tota la gent? No veus que això vol dir ser ruc?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
3 de novembre de 2017, 06.10 h



Maza: QUINES GALTES..!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN LA SEVA ESTACIÓ DE TREN NO TE MARQUESINES I FALTEN MÉS ZONES VERMELLES fletxa CAL ANAR A VOTAR CATALANS I CATALANES EL 21 DE DESEMBRE DEL 2017 ,, PER TORNAR A RECUPERAR EL GOVERN CATALÀ LA GENERALITAT EL PARLAMENT CATALÀ I PER QUÈ LA LLUITA INDEPENDENTISTA ENCARA CONTINUA I LLUITA SOCIAL
3 de novembre de 2017, 06.00 h

NO ESTA LA FEINA PER FER CAP VAGA , La Gent no vol fer VAGA molt facil TE POR A PERDRE LA FEINA..

Si ja es cobra POC DE SOU ,, Con ara per un Capricho de uns NIÑOS PIJOS I RICS sa de fer VAGA ....

LA VAGA ESFA CONTRA LAS RETALLADES SOCIALS y en canvi no se li ban fer a C.I.U.= PDECAT A ARTUR MAS No a tot moment ARA NO TOCA FER CAP VAGA ..


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
3 de novembre de 2017, 05.32 h



I LI DIUEN DEMOCRÀCIA.......??


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN LA SEVA ESTACIÓ DE TREN NO TE MARQUESINES I FALTEN MÉS ZONES VERMELLES fletxa CAL ANAR A VOTAR CATALANS I CATALANES EL 21 DE DESEMBRE DEL 2017 ,, PER TORNAR A RECUPERAR EL GOVERN CATALÀ LA GENERALITAT EL PARLAMENT CATALÀ I PER QUÈ LA LLUITA INDEPENDENTISTA ENCARA CONTINUA I LLUITA SOCIAL
3 de novembre de 2017, 05.22 h

UNA VAGA GENERAL Ara es lo més INUTIL QUE JA No Soluciona RES i si portara molts més Problemes a Catalunya ,, més Ruina Perjudicar més la Economia mal mesa ja de Catalunya .. ¿ QUE FAN ELS NOSTRES POLITICS CATALANS AL CONGRES DELS DIPUTATS I A BRUSSEL-LES ? Que Marxin vinguin a Catalunya no i tornin hasta LA LLIBERTAT DELS CONSELLERS ..

Aixo si feria més FORÇA que una VAGA ,, i no feria cap mal a Catalunya

FETS I NO PARAULES SRS POLITICS CATALA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
3 de novembre de 2017, 04.53 h



CONFIRMAT : NO OFEREIX GARANTIES...............


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
3 de novembre de 2017, 00.33 h





" ATURADA GENERAL "



Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
2 de novembre de 2017, 23.01 h

Per moltes manifestacions i casserolades que fem, no serviran de res. ATURADA GENERAL TOTS ELS DIES QUE FACIN FALTA; abans que l'economia hi ha la dignitat de país. I només enfonsant l'economia aconseguirem que Europa intervingui; és penós però és l'única via que ens deixen. Quan la democràcia està en joc tothom hauria d'estar disposat a perdre uns dies de sou. I els sindicats què hi diuen?


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Julià A$$enyat fletxa Ccatalunya lliure
2 de novembre de 2017, 22.57 h

"Catalans"! independentistes! Esteu sonats i plens de mosques. Us estan venent un ase que no te dents. I vosaltres "i dale tiu". En Puxi us la ha ficat ben en dins. Qué no ho veieu?

Per cert! SYNERA estás ahí? abogaaaaaaado? mueve la colita, abogaaaaado? mira que arribes a ésser babau. Petit! . ah! pel demòcrata que segurament m'insultarà, ja li dic per avançat jajajajajajajajajajajaj i sobre tot aaaaaaalegria, que és Festa Major. Alegria, encetem la bota del racó. Alegria, que és F... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.