directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 00:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

[Vídeo] Cuatro banalitza la dictadura emparellant dos franquistes a First Dates

La cadena espanyola emet una cita on fan bromes de caràcter feixista i racista

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

No és una broma de mal gust ni cap gag atrevit del Polònia. La cadena espanyola Cuatro ha traspassat aquest dilluns la més vermella de totes les línies en banalitzar la dictadura franquista al programa de cites 'First Dates', on ha emparellat dos franquistes en un ambient de riures i copes de vi. Ella -de Barcelona- es defineix com "una persona molt conservadora, molt del PP, molt catòlica i molt de Julio Iglesias" i ell -de Madrid- es considera directament i sense pèls a la llengua falangista "joseantoniano", perquè "combrego amb el que diu José Antonio", en referència al polític feixista espanyol, fundador i ideòleg del partit Falange Española, José Antonio Primo de Rivera. "Franco, suposo que hi hauria coses que faria malament, però hi havia un ordre. I és un ordre el que cal a Espanya", diu ella a la càmera, amb un fons amb un cor dibuixat i música seductora sonant. 
 
 
 
Una captura de pantalla del programa
Una captura de pantalla del programa

Comparteix
   


Etiquetes
"Quin tipus de política t'agrada a tu?", li pregunta ella. "Sóc políticament incorrecte", diu ell, però la dona insisteix... "Extrema dreta", acaba dient, en un esclat d'alegria d'ambdós en veure que haurien trobat la seva mitja taronja. D'aquesta manera, sense cap vergonya, normalitza el feixisme la cadena espanyola. De fet, en les definicions que fan al programa mentre els protagonistes parlen a càmera, a ell el titllen de "relaxat però extremat" i a ella de "conservada i animada".

I, com si no fos suficient, s'atreveixen a emetre bromes de caràcter racista: "jo sóc molt d'extrems, o blanc o negre a la vida", diu ella. I ell respon, "jo de blanc". En la mateixa línia, també fa referència a la manera com els franquistes coneixien l'Exèrcit Popular de la República durant la Guerra Civil espanyola. "Si és vermell o blau, jo amb el blau", diuen entre riures. 

En preguntar-li ell si és cristiana, a ella li ofèn el dubte i és aleshores quan l'home li demana si coneix el Camí Neocatecumenal, un itinerari d'iniciació cristiana que pertany a l'Església Catòlica, nascut a Madrid l'any 1964 i iniciat pel pintor espanyol Francisco Argüello, més conegut com a Kiko Argüello, i la llicenciada Carmen Hernández. El sopar acaba amb els dos compartint el seu gust per la tauromàquia. 
 


 
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Vita Brevis fletxa Banyoles
1 de desembre de 2017, 10.59 h


Les persones que posen l ' "ordre" polític per damunt de tot, són incapces de mantenir-se dins uns límits propis d'humanitat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
agromenauer fletxa gracies Chiquito EPD
11 de novembre de 2017, 18.27 h

#2 franquista


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
11 de novembre de 2017, 14.26 h

JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA

NO OLVIDEIS SEGUIR TOMANDO LA DOSIS DE VALIUM Y FORTASEC


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| ||☆|| || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || ||☆|| || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Ara ja tenim un estat, la REPUBLICA CATALANA, on la nostra llengua ja no és maltractada, sinó que és oficial en tot l'estat, però els franquistes esPPanyols ens han envait, i ara cal
10 de novembre de 2017, 21.56 h







UNA COSA ESTÀ CLARA, COMPANYS INDEPENDENTISTES:








POT TARDAR UN XIC MÉS O UN XIC MENYS, PERÒ, EN EL MÓN DEL SEGLE XXI :







LA GUERRA ENTRE UNA LLEI "F R A N Q U I S T A " I UN POBLE QUE EXPRESSA LA SEVA VOLUNTAT DEMOCRÀTICAMENT, NO RESULTA DIFÍCIL ENDEVINAR QUI GUANYARÀ






. . . I QUI ACABARÀ HAGUENT DE PAGAR ELS PLATS TRENCATS PER ORDRE DEL TRIBUNAL INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE LA HAIA.









Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.