directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 11:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'alcalde del PSC de Blanes abandona el partit poc després que Collboni fes una crida a no fer-ho

Les diferències del batlle amb el partit han provocat aquesta decisió que s'haurà de ratificar en un ple extraordinari divendres que ve

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El secretari de Política Municipal del PSC i líder dels socialistes a Barcelona, Jaume Collboni, ha criticat que partits com el PDeCAT o ERC hagin forçat el trencament de pactes municipals amb el PSC arran del procés sobiranista o de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya. Poques hores després un alcalde socialista, en aquest cas de Blanes, trencava el carnet.
© Serr O.

Comparteix
   


Etiquetes
La crida de Collboni no serveix per a res

El tintent d'alcalde socialista a Barcelona, Jaume Collboni considera “una molt mala notícia” que alguns governs locals s’estiguin desfent per les diferències respecte de qüestions nacionals, i creu que això “alimenta una lògica frontista que no és bona pel país, sobretot per al dia després de les eleccions”. De la mateixa manera, ha vaticinat que als llocs on el trencament s’ha produït “provocarà que s’entri en una situació de paràlisi” municipal.

Contra aquesta tendència a trencar els pactes per les postures dels partits en el procés sobiranista, el socialista assegura que la seva formació aposta per “prioritzar la governança dels ajuntaments i posar per davant l’interès dels veïns dels municipis per sobre del context polític català”

L'alcalde de Blanes marxa

L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, ha anunciat que deixa la militància del PSC, per les diferències aparegudes arran del suport del seu partit a l'aplicació de l'article 155. Lupiáñez també ha criticat la "deriva política" del PSC i ha fet pública la seva renúncia a l'acta d'alcalde que ostentava des de les municipals de 2015, amb el suport del PDeCAT i ERC. "Mai he estat un polític de professió, per això no em vull aferrar a la cadira com altres", ha reblat. Des de la direcció del partit a Girona agraeixen el gest i l'honestedat de l'encara batlle, i asseguren que intentaran mantenir l'alcaldia. Ara, Blanes celebrarà un ple extraordinari el proper divendres 17 de novembre, on es farà efectiva la renúncia de l'encara alcalde. Lupiáñez, que passarà a ser regidor no adscrit, no ha anunciat la seva decisió fins aquest dissabte perquè abans volia explicar-la a l'assemblea del seu partit que es va reunir aquest divendres al vespre.
 
El PSC, tocat i enfonsat al territori

Tarragona, Girona, Terrassa, Mataró, Sant Cugat i Tàrrega i Olot, estan entre els ajuntaments afectats pels trencaments del pacte del PSC amb altres foces polítiques catalanes. En les pròximes hores se sabrà si Barcelona se suma a aquesta llista, sent l'estocada final de cara al 21-D. 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
agromenauer fletxa gracies Chiquito EPD
11 de novembre de 2017, 15.40 h

#2 franquista


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
11 de novembre de 2017, 14.28 h

Amnistía Internacional considera que el Govern cesado y los presidentes de ANC y Òmnium no son "presos de conciencia"
La organización destaca que todos ellos están acusados de actuaciones tipificadas como delito

http://www.elperiodico.com/es/politica/20171109/amnistia-internacional-considera-politicos-presos-no-son-presos-conciencia-6412157





El Parlamento flamenco ha rechazado por amplia mayoría este miércoles una moción presentada por el partido de extrema derecha Vlaams Belang par... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
JCV fletxa Sta. Cristina d'Aro
11 de novembre de 2017, 13.40 h

Socialistes o Suciolistas!! La vostra deriva feixista, us està conduint de dret i sense aturador cap al penya-segat. Tant de bo sigui ben aviat, per fatxes!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.