directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 21:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'advocat de Puigdemont celebra el primer pas del Suprem per decidir si aparta l'AN

Amb tot, creu que la causa del president i dels quatre consellers que representa l'hauria de portar el TSJC

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ACN.- L'advocat del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i dels consellers destituïts pel 155 Joaquim Forn, Meritxell Borràs, Clara Ponsatí i Lluís Puig veu bé que el cas que s'instrueix contra tot el Govern a l'Audiència Nacional espanyola passi al Tribunal Suprem. Tot i considerar que qui l'hauria de portar és "clarament" el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, veu "millor" pels seus clients que el porti el Suprem abans que l'Audiència Nacional. 
La jutgessa de l'AN, Carmen Lamela, en una imatge d'arxiu
La jutgessa de l'AN, Carmen Lamela, en una imatge d'arxiu

Comparteix
   


Etiquetes
Aquest dimarts, el magistrat del Suprem Pablo Llanera ha fet el primer pas per decidir si es queda les causes que s’instrueixen a l’Audiència Nacional espanyola contra els membres del govern de Carles Puigdemont i els presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart –acusats de rebel·lió i sedició- i les acumula a la que ja tramita contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i els membres sobiranistes de la Mesa. En una interlocutòria que ha fet pública aquest dimarts, Llanera demana a la magistrada de l’Audiència Nacional Carmen Lamela que li remeti en cinc dies un informe sobre “els aspectes fàctics, processals i investigatius dels dos procediments”. Segons la interlocutòria, vol aquest informe abans de resoldre sobre la competència del Suprem per investigar el cas. Amb tot, també reclama a Lamela que emplaci les parts personades perquè en el mateix termini "informin directament" el Suprem sobre l’acumulació de procediments. Ella ja ha demanat a les parts que es pronunciïn. 
 
Justament, Lamela ha confirmat l'admissió a tràmit de la querella de la Fiscalia General de l'Estat contra el president Carles Puigdemont i els exmembres del seu Govern pels presumptes delictes de rebel·lió, sedició i malversació, i també ratifica els 6,2 milions d'euros en concepte de responsabilitat civil, que ja constaven l'anterior interlocutòria, del 31 d'octubre. D'aquesta manera, Lamela ha desestimat els recursos de reforma dels consellers actualment empresonats –el vicepresident Oriol Junqueras, Raül Romeva, Dolors Bassa i Carles Mundó- i de l'exmajor dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, i la intendent Teresa Laplana.
 
La resolució recorda els arguments utilitzats per admetre la competència del jutjat per conèixer aquests fets, que la jutgessa va unir a les diligències que ja portava per un delicte de sedició els dies 20 i 21 de setembre contra Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que la Secció Segona de la Sala Penal va confirmar el 6 de novembre.
 
Pel que fa les responsabilitats civils acordades respecte als querellats, Lamela assenyala que per acordar mesures cautelars contra un investigat és necessari que s'adverteixi l'existència d'indicis de criminalitat i que no cal esperar a la finalització del període d'instrucció.
 
Sobre els 6,2 milions d'euros en concepte de responsabilitat civil, la magistrada diu que es va fixar aquest import d'acord amb les partides pressupostàries que consten a la Llei 4/2017 dels Pressupostos de la Generalitat de Catalunya per garantir els recursos per fer front a les necessitats derivades de la convocatòria del referèndum. A més, argumenta la jutgessa, també s'ha partit d'aquesta quantitat perquè és la xifra amb que els "propis querellats" van quantificar la despesa per celebrar la consulta.
 
"El fet que el Tribunal Constitucional declari nul·la i inconstitucional la citada disposició addicional quadragèsima i que la Intervenció General de la Generalitat de Catalunya hagi certificat que només una petita part d'aquesta partida pressupostària hagi estat utilitzada no implica que no s'hagi sufragat el referèndum amb diners públics no destinats a aquestes finalitats", indica la interlocutòria.
 
D'altra banda, la jutgessa confirma igualment la incoació d'una peça separada arran de l'actuació de l'exmàxim cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, i la intendent Teresa Laplana al capdavant de la policia catalana el 20 de setembre. Lamela justifica aquest punt per tenir un correcte control i tramitació de la causa davant l'existència d'una organització en que "cadascun dels seus components participants va efectuar una aportació al pla secessionista que havia de portar la declaració unilateral de la independència, el que fa necessària la investigació i enjudiciament conjunt, valorant els actes executats per cadascun d'ells i la qualificació jurídica que aquells poguessin merèixer".

Més de 100 penalistes de l'Estat acusen Lamela d'actuar fora de la llei

Més de 100 professors de Dret Penal d’universitats de tot l’Estat han signat un manifest on critiquen l’empresonament dels consellers del govern de la Generalitat destituït i posen en dubte la legalitat de les decisions de la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela, perquè “només conculcant molt greument el principi de legalitat es pot afirmar que els imputats van cometre un delicte de rebel·lió”. Els signants asseguren que les qualificacions jurídiques de la Fiscalia General de l’Estat i de la titulat del jutjat número 3 de l’Audiència Nacional “han originat una repulsa general i una seriosa preocupació als mitjans jurídics espanyols”. “En la nostra opinió és una equivocació greu considerar els fets constitutius d’un delicte de rebel·lió de l’article 474 del Codi Penal” apunten, perquè “està absent un element estructural d’aquest il·lícit com és la violència”.
 
A més, asseguren “amb rotunditat” que l’Audiència Nacional “no és competent” per conèixer els delictes de rebel·lió o sedició, i apunten que en tot cas correspondria a l’Audiència Provincial de Barcelona. “La Llei Orgànica del Poder Judicial es refereix als derogats ‘delictes contra la forma de govern’ com a objecte de la competència de l’Audiència Nacional, i en cap moment al·ludeix als delictes de rebel·lió o sedició”, recorden. Per aquest motiu consideren que l’argumentació de la jutgessa Lamela per reclamar la seva competència “constitueix una manipulació poques vegades vista a l’àmbit forense”. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
15 de novembre de 2017, 11.33 h

Sr Lámela, sospito que aviat tindrà vacances ben pagades, ja no vindrà pas d'un sobre més...


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
15 de novembre de 2017, 06.32 h



LA SENYORA MES ESTIMADA, AVUI DIA A CATALUNYA.

DIOS SALVE A SU SENYORIA I ME LA MANTENGA BIEN LEJOS.....!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
14 de novembre de 2017, 22.11 h


DONDE TAS, ALAGONESES, QUE TU NO QUERES CONTESTÁ NEGUITO , YO, QUE PREGUNTA A TU SI ES VERDA QUE TU CULO SE HACER PESICOLA COMO DISI CAMILO #1 .


SI VERDÁ QUE TU CULO SE HACER PESICOLA, YO PROPONER A TU GRAN NIGOSIO EN MI PAÍS DONDE MUCHO CALOR, MUCHO PESICOLA BEBES GENTE.

TU CONTESTAR O SER HIJO DE LA GRAN PUTA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Camilo Camelo Camello fletxa Aiailolailolailópolis, Caspañistán INFERIOR
14 de novembre de 2017, 22.08 h




EN DECÚBITO SUPINO O PRONO


ARAGONESES


CUANDO BEBE ANÍS EL MONO


VA HACIENDO ESES


Y AUNQUE BEBER ALCOHOL


NO MOLA


CUANDO CANTA EL CARALSOL


EL CULO SE LE HACE . . . PESICOLA !!





Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.