directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 15:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Estudiaran si es pot fer arribar el tren a Andorra aprofitant la línia de Puigcerdà

Es podria anar del Principat a Barcelona en tren i a l'inrevés

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El cap del govern d'Andorra, Albert Pintat, es va reunir aquest dilluns amb representants dels consells comarcals de la Cerdanya, Osona i el Ripollès per valorar la possibilitat de poder connectar en un futur la línia de tren Barcelona-La Tor de Querol amb el Principat. La connexió es faria primer amb la Seu d'Urgell i posteriorment amb Andorra, segons han informat dels ens comarcals. Ara, els representants dels consells comarcal es volen reunir amb el Govern per explicar a la Generalitat la voluntat del govern andorrà de treballar en el projecte i perquè es facin un estudi que n'analitzi la viabilitat.

tren renfe ferrocarrils rodalies vies trens
Comparteix
   

El president del Consell Comarcal del Ripollès, Enric Pérez, diu que si l'actual línia entre Barcelona i Puigcerdà arribés fins Andorra 'augmentaríem la massa crítica' d'usuaris de la línia fet que podria representar obtenir més recursos econòmics per la seva potenciació. Pérez destaca que un projecte d'aquestes característiques podria comportar poder obtenir finançament de l'estat espanyol, andorrà i 'fins i tot de fons europeus' al tractar-se d'una línia entre més d'un estat.

Segons ha explicat Pérez, Albert Pintat va compartir amb els tres presidents comarcals l'interès perquè aquest projecte pugui tirar endavant perquè contribuiria a augmentar la mobilitat entre els dos països donant la possibilitat de poder agafar el tren a Andorra i anar fins a Barcelona.

Pérez és conscient de les dificultats d'aquest projecte però aposta per estudiar la seva viabilitat El president dels ens comarcals i el cap del govern andorrà van coincidir en que el ferrocarril és 'una eina estratègica fonamental' per al desenvolupament i progrés del territori. Pérez considera que aquesta connexió amb Andorra 'pot suposar un gran pas endavant en l'objectiu d'aconseguir un major equilibri territorial'.

El president ripollès admet que aquest és un projecte a llarg termini. Pérez diu que 'si s'acaben considerant convenients totes les parts es poden accelerar'. El president del Consell del Ripollès diu que 'val la pena estudiar si és viable' tot i que admet que 'potser hi haurem de renunciar-hi per l'alt cost'.

En els pròxims dies els presidents dels Consells Comarcals de l'Alt Urgell, la Cerdanya., Osona i el Ripollès sol·licitaran una reunió amb el Conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya per transmetre-li el resultat d'aquest reunió i demanar-li quina és la posició de la Generalitat respecte d'aquest projecte.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
17 d'abril de 2008, 10.31 h

Crec que ja fa un temps va sortir la idea de perllongar el tren de Lleida a la Pobla de Segur fins a la Seu i enllaçar amb el de Puigcerdà. El traçat és difícil, però factible amb els mitjans actuals (als Alps n'hi ha de molt més complicats), i aixó lligat amb la conexió a Andorra faría molt rentables les línies que ara no ho son. El que falta és voluntat i empenta per fer-ho.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.