directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 05:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un eurodiputat irlandès critica Estònia per ''oblidar'' Catalunya durant la seva presidència de la UE

Luke Ming Flanagan assegura estar "molt decebut" pels silencis europeus després de l'1-O

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Redacció | "Va passar una cosa molt important durant la vostra presidència, una nació va intentar ser lliure: Catalunya. Van fer un referèndum, però vostès van fer una declaració molt simple, dient que Espanya és un estat democràtic basat en l'estat de dret", ha dit l'eurodiputat irlandès al primer ministre estonià, Jüri Ratas. "On era l'estat de dret quan es pegava la gent als col·legis electorals?, ha preguntat de forma contundent l'eurodiputat irlandès Luke Ming Flanagan.
L'eurodiputat irlandès Luke Ming Flanagan durant una intervenció al Parlament Europeu
L'eurodiputat irlandès Luke Ming Flanagan durant una intervenció al Parlament Europeu
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Ho ha dit aquest dimarts en una intervenció al Parlament Europeu durant un debat de balanç de la presidència estoniana, on ha criticat la presidència d'Estònia de la UE dels darrers sis mesos per haver "oblidat" Catalunya. Tanmateix, Flanagan ha dit al primer ministre estonià que està "molt decebut" per l'actitud de Tallinn després del referèndum de l'1-O.
 
L'eurodiputat irlandès, del grup de l'Esquerra Unitària a l'Eurocambra, ha destacat que, com els estonians, ell prové d'una "nació petita". "Com algú que prové d'un país petit, vostè aprecia la independència que Letònia va aconseguir el 1991 alliberant-se de la Unió Soviètica, i us ha anat molt bé", ha assegurat Flanagan al primer ministre estonià.
 
"Havent celebrat la vostra pròpia llibertat, us heu oblidat dels altres?", ha preguntat l'irlandès, afegint: "a vosaltres us ha anat bé, per què no permetre a Catalunya que faci el mateix, que tingui veu? Perquè tenir els seus líders exiliats, per què no els mencioneu, aquí?". 
 
El primer ministre estonià no ha contestat a les preguntes sobre Catalunya durant el seu torn de rèplica al debat però sí que ha aplaudit breument la intervenció de l'eurodiputat.

 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.