directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 12:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC preveu que l'acord per formar Govern arribarà abans de dijous

Amb tot, afirmen que encara no s’ha abordat el debat sobre el nom del president

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Redacció| El portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, ha explicat aquest dilluns que la formació treballa “intensament” en les negociacions amb JxCat i la CUP. Tant és així que els republicans compten que aquesta mateixa setmana “s’hauria de tancar l’acord” que permeti una investidura i la formació d’un Govern. 
Sabrià, en una imatge d'arxiu
Sabrià, en una imatge d'arxiu
© Rafa Garrido

Comparteix
   


Etiquetes
De fet, com que dijous se celebrarà el ple on s’ha de votar la proposta de resolució que va presentar JxCat sobre la restitució del Govern i el reconeixement a Carles Puigdemont, ERC considera que el pacte hauria d’estar enllestit abans del moment de la votació del document. I és que els republicans consideren que el suport a aquesta proposta entra dins “l’acord global” dels independentistes. “Per a nosaltres, l’acord ha de ser global i ha de recollir tots els aspectes. Seria prou positiu tenir-ho tot tancat dijous. O molt tancat”, ha explicat Sabrià en roda de premsa.
 
I és que els independentistes estan negociant de forma mes intensa des de la setmana passada, però això no ha evitat aturades i recessos en les converses per culpa d’emprenyades, desavinences i diferències sobre el repartiment d’atribucions a la cúpula del futur Govern. Amb tot, Sabrià insisteix que el final del pacte està al caure. “L’acord hauria de ser, per anar bé, aquesta mateixa setmana. Esperem que sigui així i, en tot cas, si no és aquesta setmana no s’hauria d’allargar massa més”, ha sentenciat. 
 
Tot i afirmar que només queden “uns serrells per tancar” i comentar que estan més pendents “del pla de Govern i el full de ruta que de l’estructura de Govern i dels noms de l’executiu”, Sabrià ha assegurat que “no està sobre la taula” un dels principals punts de l’acord i el que més problemes ha provocat fins ara. Segons el republicà, el debat sobre qui ocuparà la presidència de la Generalitat no s’està produint i, per tant, el nom de Jordi Sánchez com a possible candidat si Carles Puigdemont assumeix finalment retirar la seva candidatura, no està discutint-se. “El tema no està sobre la taula, el nom de Sánchez no està sobre la taula perquè no estem parlant de noms”, ha dit. 
 
Esmenes a les propostes de resolució 
 
Per últim, Esquerra acabarà de decidir aquest dilluns a la tarda si presenta alguna esmena a la proposta de resolució que han presentat des de Catalunya en Comú-Podem per al ple del dijous. Però el que està clar ja a ERC és que votaran sense posar cap objecció el text que va registrar JxCat sobre la restitució del Govern i el reconeixement a Puigdemont. “Hi havia molta feina feta prèviament”, ha justificat Sabrià. 




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.